Cyba czas obudzic się z zimowego snu.Pogoda nie sprzyja temu,bo pada,bardzo wieje i zimno.Wertykulacja zrobiona,posprzatane na działce,nawozy rozsypane,teraz czekam na wnusia.
Normalnie cuda się dzisiaj dzieją... Raz słońce, potem deszcz z gradem i grzmi, potem snieg a przy tym wszystkim jeszcze wieje.
Na pocieszenie trochę wiosny
Żonkile w końcu kwitną
Bratki w donicy
Tawuła
Floksy wiechowate już wyglądają. I pytanie, mogę je teraz przesadzić?
To i ja mam pytanko. Mąż zakupił nieruchomośc pod swoją działalność a wraz z nią kawałeczek ogródka. Pomysł na ogródek już mam ale pytanie moje dotyczy thuj. Jak widać na zdjęciach są bardzo zabiedbane, miejscami bardzo rzadkie. Przypuszczam, że nikt o nie nie dbał. Czy jest szansa je uratować? Ziema tam jest bardzo marna i do tego słońca niewiele. Myślałam o tym, żeby je pociąć (chyba dośc radykalnie) i nawozić pinivitem. Podsypię im oczywiście trochę dobrej ziemi (choć nie wiem czy ma to sens). Podpowiedzcie proszę jak im pomóc?
Anita, już teraz wygląda to rewelacyjnie, a co dopiero jak wszystko zarośnie. Co to za "wypełniacz" między placem z granitu, a podłużnymi panelami? Czy to runianka?
Tak mnie wkurzał ten kawałek gołej ziemi że podzieliłam trawki i wsadziłam. Co wy na to?
Patrzę i pomyślałam że tam gdzie tymczasowo leżą kamienie ułożę ścieżkę tak jak leżą z przerwami tylko z czego?? Kamienne drewno krążki ? Radżcie kochani.No i co po drugiej stronie bo tam też łyso??Najlepiej też niskie zimozielone? Powtórzyć trawki, inne trawki?