Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Kwiatowy ogródek Monteverde 09:54, 08 sty 2015

Do góry
Ewkakonewka napisał(a)
Przegląd ciemierników obejrzałam i psa i karmnik z gejfruta pomysłowy
Pozdrowienia zostawiam

Ewko fajnie, że wpadłaś pozdrówka
Kwiatowy ogródek Monteverde 09:53, 08 sty 2015

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)
U mnie w nocy było -10, teraz jest -3. Ocieplenie idzie, niebo zachmurzone, widać spadnie śnieg, albo deszcz.
Na działce buro i ponuro, wszystko śpi.

U mnie spadło znowu trochę śniegu, mróz odpuścił teraz jest -4 st.C i w nocy nie było najgorzej a ja chcę już wiosnę
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 09:06, 08 sty 2015

Do góry
Agatan24 napisał(a)
Czy tak może być? Variegatus za radą Danusi tylko martwię się że na wiosnę bedzie tu bardzo pusto.
I jak w ogóle Variegatus zimuje, czy na wiosnę się go ścina tak jak rozplenicę japońską?

Variegatus zimuje, ścina się go na wiosnę.
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 08:59, 08 sty 2015

Do góry
guadalahara napisał(a)
To może jakiś plan narysuj i zaznaczyć gdzie ciezarowka wjeżdża to będzie łatwiej bo tak to ciężko sobie wyobrazić - może dlatego nikt nic nie podpowiedzial

Oto kawałek mojego planu, zaznaczyłam kratą wjazd, w sumie nie musi być on na prosto może np na łukos w stronę wyjazdu
Przyjazny ogród 08:00, 08 sty 2015

Do góry
ewa_k napisał(a)

ich ilość daje robi wrażenie!
Piotr_ napisał(a)
ciekawe ta biel się prezentuje

Gajowe, wielkokwiatowe, japońskie wszystkie zachwycają, długo można się nimi cieszyć, bo kwitną w różnych terminach.

Przyjazny ogród 07:50, 08 sty 2015

Do góry
Najbardziej lubię te pod bukszpanem, fajnie prezentują się na jego tle. Odmian nie znam, są to zawilce wielkokwiatowe. Na Pogórzu Przemyskim maja swoje naturalne stanowiska.

A dzisiaj słoneczko spod zamku w Przemyślu i widok na katedrę .

Przyjazny ogród 06:11, 08 sty 2015

Do góry

Przyjazny ogród 06:11, 08 sty 2015

Do góry

Lek na całe zło czyli mój ogród 00:12, 08 sty 2015

Do góry
Gabriela napisał(a)
Aldona, kot cudny i te dzbany. Naprawdę ten niebieski nie pasuje? A może trzeba do niego wymyślić rabatę? Albo go przemalować?
Pozdrawiam, niech ten rok przyniesie lepszy czas.

Rabata jest w przebudowie, a o przemalowaniu dzbana też myślałam. Nigdy nie przepadałam za niebieskim. Dzięki za dobre słowo.

Nasze drugie hobby - rysunki, obrazki, pastele, oleje, rzeźby - roślinne inspiracje 00:10, 08 sty 2015

Do góry
paniprzyroda napisał(a)
koronka na szklanych bombkach
w kolorze na styropianie, można ozdabiać wg. uznania i fantazji różyczki wg instrukcji z netu

Cudowne
Jajka będą w tym roku koronkowe
Dziękuję za inspiracje
Lek na całe zło czyli mój ogród 00:06, 08 sty 2015

Do góry
viva napisał(a)
Aldonko, doczytałam, że miałaś smutny tamten rok, życzę Ci, aby ten był lepszy.
Dobrze, że już jesteś

Dziękuję. Dla Ciebie jedna z moich róż.

Lek na całe zło czyli mój ogród 23:58, 07 sty 2015

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)
Aldonko, cieszę się, że już jesteś.
Ten rok musi być lepszy!

Dziękuję i pozdrawiam. Doniczki od księcia Karola

Lek na całe zło czyli mój ogród 23:53, 07 sty 2015

Do góry
Dynie są dla mnie najładniejszą ozdobą jesienną. Mój tato wyhodował w tym roku takie egzemplarze.

Moja dekoracja

A tu wzbogacona przez tatę

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 23:23, 07 sty 2015

Do góry
Czy tak może być? Variegatus za radą Danusi tylko martwię się że na wiosnę bedzie tu bardzo pusto.
I jak w ogóle Variegatus zimuje, czy na wiosnę się go ścina tak jak rozplenicę japońską?

Ogrodowy spektakl trwa ... 22:49, 07 sty 2015

Do góry
mira napisał(a)

Mam, mam ale odczytać nie mogę athyrium feminnm rostfiel chyba - tak kiepsko na etykiecie podpisane - w każdym razie cudna była i cały czas - ciekawe jak sie spisze w nowym sezonie .

O o o!!!! Już zapisuję. Dzięki!
Ogrodowy spektakl trwa ... 22:42, 07 sty 2015

Do góry
Ewkakonewka napisał(a)
Czytam Lubię tu czytać

Ach to czuję się spełnionym pisarzem

a jak patrzę na bratki geba sama się cieszy - takie jakieś tu na fotce śmieszne są

Ogrodowy spektakl trwa ... 22:38, 07 sty 2015

Do góry
Gabriela napisał(a)
Jak miło się czyta o planach obsadzania donic wiosną. Faktycznie trzeba o tym myśleć.
W celu zminimalizowania kosztów, staram się zostawiać dobre pelargonie na zimę, nawet w piwnicy z okienkiem, czyli dość ciemnej się udaje. Oczywiście najlepsze są te, które rosną w szklarence.
Do przechowania bardzo dobre są złocienie -margerytki, białe i różowe o szarych liściach. Spokojnie rosną w temperaturze pokojowej w domu na parapecie, a w marcu i potem doskonale się ukorzeniają z nich zrobione sadzonki.
Zostawiam w słoikach z wodą koleusy i plektrantusy, bardzo szybko się ukorzeniają a w lutym można już je wsadzać do doniczek i robić nowe sadzonki.
Bardzo dobrze w piwnicy przechowują się bulwy begonii.
Wysiewam sama lobelię - najpóźniej w drugiej połowie lutego. Rośnie lepiej niż z kupnych, kwitnących sadzonek w maju, które po dwóch miesiącach są do wyrzucenia.
W tym roku zrobiłam spore donicowisko na podjeździe od frontu - sześć dużych donic w kolorach różowo-fioletowo-szarych, z fioletowymi pelargoniami, różowym złocieniem, liliowymi i białymi petuniami i koleusem w kolorach jw. plus szare kocanki.
W tym roku pójdę w czerwienie i pomarańcze. Spróbuję hodować w dużych donicach te czarnolistne dalie o czerwonych kwiatach.

Gabrysia super, że dajesz rady na bezkosztowe donice albo zminimalizowane

1/ pelargonie w przechowalni - owszem schowałam pelargonie ale niestety wszyscy zapomnieli podlać i nie wiem czy jak zostały przesuszone coś będzie - wszystko musi być pielęgnowane nawet zimą -
czytałam, że pelargonie są krótkowieczne i najpiękniej kwitną w drugium roku więc trzeba robić sadzonki - ale jak nic można tę sztukę opanować

2/ koleusy i plektrantusy - znaczy co - na jesieni tniesz do słoika i tak do lutgo stoję ?

3/ begonie w tym roku dopiero kupię i musowo przechować, kiedyś te małe begonie/babki trzymałam przez zimę a potem na wiosnę robiłam sadzonki i były super

4/ lobelią mnie zachęciłaś do wysiewu , a ja mam wielką ochote na werbeny tym bardziej że kiedyś wysiałam i były dobre

bez petunii jednak nie idzie hmm

Ogrodowy spektakl trwa ... 22:27, 07 sty 2015

Do góry
agniecha973 napisał(a)
Ja też kupiłam 3 szt. dryopteris cośtam i te też nie zbrzydły, ale w tym roku się korzeniły, więc jeszcze nie pokazały swego piękna. Liczę na ten rok.

Mam, mam ale odczytać nie mogę athyrium feminnm rostfiel chyba - tak kiepsko na etykiecie podpisane - w każdym razie cudna była i cały czas - ciekawe jak sie spisze w nowym sezonie .

Ogród Eli 22:20, 07 sty 2015

Do góry
elzbieta_g napisał(a)
było

jest

Macham Ta rabata wyszła super. Latem będzie tu szał
Moja "przyziemna" :) pasja 22:19, 07 sty 2015

Do góry
Jagodaa napisał(a)
Bardzo lubię to zdjęcie . Przyznam się, że nasion werbeny nie zebrałam. Kiedy zrobiłam jedno podejście, wydawało mi się, że są jeszcze zupełnie niedojrzałe.

Jeśli nie powycinałaś kwiatostanów za wcześnie to sama się rozsiała.
Wyrywałam ją jak chwasty od maja do zimy, nasiona kiełkują bardzo nierównomiernie.
Część siewek zostawiłam jako rezerwę na ten rok, bo te które przezimowały szybciej zakwitły.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies