Tak Sebku, dobrze rozpoznałeś, Część zdjęć do artykułu o zdrowotności gleby pochodzi z tego ogrodu. Trawy były już wsadzone, ale ich nie było za bardzo widać. Nie kwitły hortensje.
Teraz trawy się rozrosły i widać tę "mgiełkę" którą tak uwielbiam. Kwitną hortensje 'Limelight'. Wczoraj tam byłam i padłam z wrażenia jak to urosło Wspaniale dbają o ogród właściciele. Pozdrawiam Elę
Ogród kiedyś na pewno pokażemy, ale druga część za domem będzie realizowana w przyszłym roku. Ogród jest ogromny.
Witam serdecznie "szefową" jak i wszystkich zaglądających w to cudowne miejsce. Jestem już kolejną Agnieszką na forum. Dopiero dzisiaj zobaczyła, że mamy tutaj przywitalnię, więc postanowiłam się ujawnic i "odtajniaczyć". Na forum trafiłam kilka miesięcy temu. Oglądając w necie "Maję w ogrodzie" poznałam Danusię. Wydała mi się ciepłą, miłą osóbką, która skupia wokół siebie nie tylko rośliny, ale i ludzi. Z ciekawości poszperałam w necie i trafiłam na Gardenarium no i na ogrodowisko. Trafiłam i zostałam. Zagladam tutaj prawie codziennie. Zafascynowana Waszymi ogrodami większość wątków przeczytałam od dechy do dechy. Podczytuję wasze porady i po cichu zazdroszczę tych cudnych zielonych zakątków. Kurczę TEŻ TAK CHCĘ!!!!!!!!!!!!!. Mój ogród dopiero raczkuje. Mieszkam w nowym domu i tak naprawdę dopiero zaczynam moją przygodę z roślinkami. Chciałabym u siebie stworzyć chociaż namiastkę tego co pokazuje Danusia w swoich realizacjach, bo to są zdecydowanie moje klimaty (kulki i stożki najchętniej sadziłabym wszędzie) pewnie niebawem założę swój wątek i będę zanudzać prośbami o pomoc. Na razie wszystkich pozdrawiam, wydaje mi się że mam tu mnóstwo znajomych, choć mnie nikt nie zna, ale co robi z człowieka podglądanie innych i tajniaczenie się podczytując te superaśne wątki.hahaha ! POZDRAWIAM
Danusiu,
Nie znam jeszcze bryły korzeniowej bo drzewka dopiero przyjadą w sobotę, jeszcze nie są kupione. Ale po tej poradzie już wiem, co robić - myślę, że nie będą większe niż 1,5m więc kupię 4-6 worków 50l i powinno być ok, wymieszane z naszą ziemią czy też jakąś dobrą uniwersalną ogrodową i zrobię im dołki 2 x większe.
Ogród preriowy piękny, jak będziesz mogła to pokaż proszę więcej zdjęć z tej realizacji...
Czy Zdzisław montuje eko-bord tak po prostu na powierzchni rabaty. Myślałam że trzeba wcześniej przygotować podłoże, np utwardzić je albo dać jakąś podsypkę??
Danusiu uwielbiam Cię jeszcze bardziej za to zdanie
ja u siebie wytrzymam góra trzy... będę musiała po ciemnicy przesadzać, bo małż do zmian niechętny..