Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 11:11, 29 mar 2015

Do góry
jankosia napisał(a)
Małgosia to moje/twoje magnolie:

Tą pierwszą specjalnie taką kijaszkowatą wybrałam bo pasuje mi a'la drzewko w jednym miejscu. Jeszcze nie wsadziłam bo układanie ścieżki kończę ale jak zasadzę to położę przy niej kamyk z napisem "Małgosia" a co! Mój ogród, mogę nazywać jak chcę Całuski
Weź mnie jeszcze czymś zainspiruj, najlepiej białym albo niebieskim

No piekne są - nie ma porównania do mojego "patyczaka" z OBI. Fajnie że masz już plan gdzie je posadzisz bo ja ciągle sie waham u siebie....i mam 5 różnych wersji....nie wiem która zwycięzy..
Z tym kamykiem to może przesada ale miło by mi było jak bys za jakis cas pokazała obie magolki kwitnące na fotce u mnie zebym mogła je podziwiac w pełnej krasie.
A tych fotek nie usuwaj niech zostaną
Pozdrawiam!
Wersja mini mini 11:09, 29 mar 2015

Do góry
Nie za bardzo, wpadłyśmy jak po ogień. Zakupiłyśmy bazie i mech w glicerynie. Były tez wianki z bukszpanu. Cebulowo był dramat.

Kilka "jajcowych" fotek, niestety nie będę oryginalna. Na giełdzie szukałam przepiórczych piórek ale jak się okazało w tym roku nikt chyba przepiórek nie skubał. Dorwałam jakiś oklejony wianek i skutecznie w domu oberwałam piórka.
Powstały takie jaja
W cieniu - zacieniona 11:05, 29 mar 2015

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)
A ja, bo noc krótsza
Dosyć już tego leniuchowania...musimy przygotować się do prac w naszych ogródkach.
Ciekawa jestem od czego pokazały piórka w tle...od czosnku niedźwiedziego czy od rannika?
Mój mały skrawek ziemi 11:04, 29 mar 2015

Do góry
Zdjęcia z dzisiejszego spaceru
Sasanki lada dzień rozkwitną
I pierwsze tulipanki wczesne dlatego je tak lubię

W cieniu - zacieniona 11:03, 29 mar 2015

Do góry
monteverde napisał(a)
Ja też bo nie mogę siedzieć
Aniu...za dużo pracy w ogrodzie...trzeba też odpocząć.Pamiętaj o chwili na przerwę i pracuj na kolanach.
Malutki pod lasem 11:00, 29 mar 2015

Do góry
za ładny ten placyk na śmietniki
a pojemniki widać od frontu
ja posadziłabym jeszcze tuje przy wejściu na placyk, zasłonią to co tam stoi
nie dawaj obrzeży, będzie niewygodnie kosić
lepiej zrobić kancik i jechać kółkiem po korze

ja mam taką jedną skrzynię 2/1m, wysokość 20 cm grubość deski 2,6 cm, niczym nie malowaną, powyginała mi się, ale od drewno to może zależy, wydawała się sucha
warto dać więcej wkrętów, a jak ma się zdeformować to i tak się zdeformuje, nie ma co wyprzedzać faktów, mimo to ziemia z nich nie ucieknie
a wokół skrzynek nie siałabym trawy, bo trzeba będzie ciągle kosić wykaszarką, kosiarka wąsów przy skrzyniach nie chwyci, ale to Wasz wybór
ja dałabym żwirek lub korę
Ogród Małej Mi - sezon 2015 10:59, 29 mar 2015

Do góry
Ola - nowe tulipany są beznadziejne... po roku prawie ich już nie ma. Chyba się i na nie obrażę. Te wczesne z foto to porządne, co roku kwitną bez zarzutu Muszą oko pocieszyć, bo jak przyjdzie śnieżny tydzień to je pozamiata

Kacha - cudne.. ale i tak krokusy bardziej cieszą Niestety już praktycznie po krokusach .

Czosnki w kulkach bardzo mi się podobają .

Ogród Małej Mi - sezon 2015 10:56, 29 mar 2015

Do góry
jankosia napisał(a)
Cwaniara Sądziłam, że z dwojga złego wybierzesz jednak ślimaki a ja wtedy: "sama chciałaś!" hehe... Nie wyszło, sorki

Niestety jedno i drugie to dziadostwo i trudny przeciwnik I miłośnicy każdej formy życia mogą po mnie jeździć i potępiać, ale utłukę każdego pomrowa, pędraka, opuchlaka jaki mi wpadnie w łapska. Akurat ten zestaw niczego dobrego nie wnosi w równowagę ekosystemu. Pędraki i opuchlaki to chociaż ptaki jedzą.. a pomrowy nie mają naturalnych wrogów.

Uciekam, bo dzień szybko leci.. jak wszytko co dobre

Ciemierników nasiało mi się od groma.. i czosnków. Po jakim czasie czosnki mają szansę zakwitnąć od wysiewu?? Bo jak nie potrzebują kilku lat to zostawię siewki.. jak długo trzeba czekać to wypielę.. bo mam zielono w kamieniach i na rabatach od czosnków
Ogród Małej Mi - sezon 2015 10:49, 29 mar 2015

Do góry
Miłej niedzieli zaglądającym życzę
Dzisiejsze ciemiernikowo Zapowiadają tydzień z opadem śniegu... na szczęście ciemierniki to przeżyją.. Zanosi się znów biała Wielkanoc.
Ogród Małej Mi - sezon 2015 10:46, 29 mar 2015

Do góry
Jankosia - dlaczego mam wybierać? Nie chcę niczego z tego zestawu.

Madzia - dziś dzień pracujący. Nie wyrabiam. Przebiegłam się tylko po ogrodzie.. bo wypatrzyłam z okna, że tulipany zakwitły. Łajzy już mi pogryzły tulipany.. liście z dziurami ..

Ogród z perspektywą na przyszłość 10:19, 29 mar 2015

Do góry
kwiatholandii napisał(a)

A ja przychodzę z zapytaniem o te fotele, są świetne, mają fajny design i zastanawiam sie nad ich zakupem, tylko czy są wygodne skoro to jest plastik i jak się one w ogóle sprawują jeżeli chodzi o warunki atmosferyczne, deszcz/ słońce?
Ogródek Hanusi - kolejny sezon 09:45, 29 mar 2015

Do góry
Dzięki Haniu że zaglądnęłaś i za życzenia. Daj namiary na tego fachmana - może napiszemy monit o pominięcie kolejki w naprawie. Pozdrowienia.

Nasz przydomowy ogródek 09:24, 29 mar 2015

Do góry
Karol, Ania, Irenka, Kasia dziękuję. W następnym tygodniu wywalę z korzeniami wierzbę Hakuro. Po 7 latach umarła. Będzie coś innego na pniu.

Ogródek Hanusi - kolejny sezon 09:13, 29 mar 2015

Do góry
Haneczko wracaj bo na smutno choć wierszowanie jest ------alllle Ciebiiiee nie ma Czekamy No to kffiatuchy tegoroczne dla Ciebie
Moje zmagania ogrodowe 08:56, 29 mar 2015

Do góry
biała przylaszczka

jeden jedyny przeżył kopanie pieska

listki berberyska

Milego dnia
Moje zmagania ogrodowe 08:54, 29 mar 2015

Do góry
część krokusów przekwita

ale niktóre dopiero się pokazują

powojnik
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 08:53, 29 mar 2015

Do góry
Margarete napisał(a)

Mala rzecz, a cieszy szybko ta magnolia ruszyla, mysle ze nie będzie aż tak ekstremalnych zmian w pogodzie, dadzą sobie radę rośliny, pozdrawiam Malgos
Moje zmagania ogrodowe 08:52, 29 mar 2015

Do góry
siewka ciemiernika od Ani Monte

biała ostróżka

irysy pod magnolią

nowy nabytek z targów - zwykły, ale niezwykle ładny ciemiernik
Moje zmagania ogrodowe 08:50, 29 mar 2015

Do góry
Różowa przylaszczka coś wyjątkowo slabo w tym roku

irysy za to cudne (i nawet niebieski kolor akceptuję )

stokrotki juz w donicy
Moje zmagania ogrodowe 08:47, 29 mar 2015

Do góry
justajusta napisał(a)

Widzę, że u Ciebie też tak jak u mnie, liście ledwo wystają z ziemi, a kwiatki duże, ale tylko starsze cebulki. W krokusach posadzonych poprzedniej jesieni liście są długie. Ciekawe od czego to zależy.

Jakoś wcześniej nie zwracałam uwagi na długośc liści, kwiatek ważniejszy Długie liście mają u mnie tylko fioletowe Ruby Giant, niezależnie od tego czy wsadzone w zeszłym roku czy wcześniejsze, więc może bardziej od odmiany to zależy?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies