Pokazała się już szałwia omszona
M.in. przywrotnik ostroklapowy i moją pierwszą w życiu jeżówkę dostałam jesienią od Jagódki z "Ogrodu, który ciągle zmieniam", która niestety zawiesiła swój wątek.
Ale cudnie wyglądają na nim krople deszczu
Brunnera
Ewunia to prawda, wiosna coraz bardziej widoczna. Sama zobacz
coraz bardziej się zieleni
te tulipanki to będą chyba prawdziwe cudeńka
ścięta nisko (w celu odmłodzenia, bo rosła już bardzo brzydko) hortka ogrodowa ładnie odbija
Posadziłam je do doniczek, mam nadzieję, że im się tu spodoba. Wyszło chyba 8-9 sadzonek. Olu, dałam im takiej mieszanej gliniasto-próchnicznej (jeśli taka jest), wilgotnej, będą zadowolone Nie mogłam wysadzić do ogrodu bo jeszcze miejsce nie gotowe. Miałam dzisiaj przesadzać tuje na cienistej rabacie, ale deszcz mi nie pozwolił. Więc na razie wszystko w doniczkach czeka.
Kasia, ale fajne zakupy zrobiłaś. A prymule są po prostu obłędne . Muszę i ja się na moje ulubione zakupy wybrać - czytaj roślinne. Nie wiem czy to normalne, ale wolę kupować rośliny niż ciuchy . Kasiulka tak wygląda wschodząca serduszka wspaniała.
Dostałam w czoraj prezent I to od kogo od Naszej Olki Kosolki . Na zasadzie, chcesz tawułki? To Ci wysyłam Poszła dziewczyna na pocztę, wysłała przesyłkę i na drugi dzień już u mnie rosną Ola, jestes niesamowita, działasz jak burza i to jeszcze bezinteresownie WIELKIE DZIĘKI Postaram sie zrewanżować, jeszcze nie wiem czym, może mi coś urośnie
I kilka fotek Czyżby klocki???
Chyba nie
To roślinki od Oli - tawułki :
Olu bardzo dziękuję
Kasiu ,te dziś szalałam w szkółce ,tyle,że u Hajdrowskich.Fajne zakupy zrobiłaś ,też mam na liście rodka ,nawet dziurę dla niego już wykopałam .pozdrawiam
Nie wiem co będzie robiła w ogródku,na razie ściągam ją do dołu...i cieszę się kwiatkami w domu,bo jeszcze nie wychodzę z domciu.Zrobiłam dla Ciebie fotkę...jeszcze ciepła.
Leonardo będzie dopiero w czerwcu bo już się wypytałem naszego dostawcy o to, przyjechały też jakieś Angielskie dopiero muszę się do nich dokopać
Migawka z pracy
Z takich nieogrodowych spraw - zmajstrowałam wianek na drzwi, wraz z mężem "wystrugaliśmy " taki panel. Bedzie zamocowany w tej dziurze widokowej z trzmieliną za danicami i misakntem.
Wpadł mi do głowy jeszcze pomysł, żeby 2 turzyce rosnące wokół dużego bukszpanu dać do tyłu a przodem może żurawkę obsidian... no i chodzi za mną trzecia katalpa to tyle