Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogrodnik Mimo Woli cd 20:58, 23 sty 2015

Do góry
Od trzech lata jestem z Tobą codziennie widze jak wypiekniał Twój ogród, bo duszą zawsze była piekna

Z tym wypadkiem na torach to swieta prawda.... Najpierw mnie przejechało dokładnie i powolutku TLK ...po probie uwiecznienia mojego "pieknego" ogrodu zimą 2012 r... A potem Intercity poprawiło mi po kręgoslupie latem 2012 gdy po moich rewolucjach wiosennych mialo być pieknie... A zdjecia nie klamaly
Wspolczuje "świezynkom" tego Pendolino , ale na szczescie z Ogrodowiskiem wskauje sie po pewnym czasie do pociagu, i to wcale nie byle jakiego

I spozniony buziak na trzylecie forumowania dla Ciebie

Szaleństwo u Pszczółki ?
Życie w wiejskim ogrodzie 20:55, 23 sty 2015

Do góry
Mój warzywnik w szczerych polach i jeszcze nikt się do niego nie włamał Ha ha ha chyba będziesz pierwsza

Buraczki i szparagówkę polecam bo to żelazne warzywa Nic im nie straszne Z bobem zawsze jest kłopot bo kocha go mszyca a groszek robactwo Ziemniaki można uprawiać w workach lub doniczkach ale niestety trzeba podlewać Jeśli jesteście dojeżdżający to odpada Dynie polecam wszelkiej maści Ja co roku sadzę nowe odmiany a pod koniec sezonu mówię że już nie spojrzę na nic z dyni A i tak na wiosnę sieję dynie

Ogród Stefanie - Eastleach House w Cotswold 20:52, 23 sty 2015

Do góry

Co się stało kwiatom ... 20:44, 23 sty 2015

Do góry
Mirello, gratulacje z okazji rocznicy na Ogrodowisku. Czaruj nas nadal swoimi zdjęciami, roślinami, różami i storczykami, a czasami też widokami górskimi

Ogród Stefanie - Eastleach House w Cotswold 20:42, 23 sty 2015

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)
Piękny ogród, takich widoków teraz mi bardzo potrzeba...

Dla Agnieszki:

z "rabat tworzonych kolorystycznie w oparciu o koło barw".

Sorbus aria 'Lutescens'

Co się stało kwiatom ... 20:36, 23 sty 2015

Do góry
Moi mili.
Rok mija jak goszczę w Waszych pięknych ogrodach, dzięki Wam mój ogród nabrał wielu barw bo zaprosiłam do niego kilka roślin które poznałam w Waszych wątkach ogrodowych, w moim przypadku nie ma mowy o spektakularnych nasadzeniach, to co mam bardzo mnie cieszy, kiedyś pisałam że mój ogród jest sentymentalny dzięki Wam moi mili mam co wspominać , ogród wzbogacił się o ..sasanki, czosnki, trawy, hosty, zawilce japońskie, azalię, iglaki miniaturowe, werbeny i inne... odważyłam się formować sosny i nauczyłam się robić sadzonki z hortensji, cały czas czerpię wiedzę ...dziękuję

Życie w wiejskim ogrodzie 20:29, 23 sty 2015

Do góry
Agatek napisał(a)
Przemku odkąd mamy swój własny kawałek ziemi to czekałam aż będę mogła coś posadzić zaczęłam od maluteńkiego kawałka, gdzieś metr na trzy, miałam tam 4 krzaczki pomidorów, szczypiorek i koperek. W zeszłym roku powiększyliśmy warzywnik i tak zagościły u mnie nowalijki, pomidorki, masa ziół, cukinia i truskawki, w tym roku znowu będziemy powiększać Mimo, iż nie jeździmy na działkę w każdy weekend mam nadzieję, że coś urośnie, będzie cieszyć moje oko i smakować
Marzy mi się jeszcze wsadzenie drzewek i krzaczków owocowych, ale to musimy dobrze przemyśleć, ponieważ połowa działki to las.

Nie wyobrażam sobie ogrodu bez warzywnika a Wy posiadacie warzywniak bez ogrodu Dobrze Cię rozumiem że ta powierzchnia cały czas się powiększa U mnie jest podobnie a i tak zawsze braknie miejsca na wszystkie chciejstwa Proponuję jeszcze zainteresować się własnymi ziemniakami, marchwią i pietruszką Nic tak nie smakuje jak własnoręcznie wyhodowane warzywa

Wiosenne ujęcia mojego warzywnika

Madżenie ogrodnika cz. aktualna 20:15, 23 sty 2015

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Lecę po bukiet tulipanów (burgundowych jakby co)

Kochana Szefowo, to wszystko przez Ciebie Zaśpiewam "ona temu winna, ona temu winna"
To dzieki Tobie poznałam to wspaniałe miejsce. Na forum trafiłam dzieki "bukszpanowemu" , czytałam z wypiekami na twarzy Twój wątek, poznawałam kolejne nowe osoby.

I chciałam podkreślic, ze burgundom tez jesteś winna najpierw bordowe żurawki na rabacie kuchennej, ot tak mimochodem rzucone przez Ciebie slowo nadalo koloru rabatom, potem ujrzałm u Ciebie roże Munstead Wood i juz mam 3 MW i kilkanaście innych burgundowych pokochałam u Ciebie tuliopany Queen of Night i przepadlam wiosną ... A z powodu Twojej ubieglorocznej wizyty u mnie mam 8 purpurowych bukow
Zatem te purpury i swietne samopoczucie dzieki Tobie.

Bez Ogrodowiska nie spotkalabym moich przyjacioł, bo tak traktuje Małą Mi, z którą jestem od początku Kocham Mała, widziałyśmy się tylko 4 razy a mi się wydaje jakbysmy sie znaly od przedszkola. Nie wyobrazam sobie tego forum bez Ciebie, Pszczołki, Sebka, Any Art, Irenki, Izy, Bogdzi Ani Monte, Zbysia. To juz prawie weterani , ktorzy Tworzą klimat tego forum. Po pewnym czasie pojawiłu się tak wiele "nowych" cudownych osób : Ola, Aga Jurajska, Ciocia, Łukasz, Malkul,Magda70, Ewa z Katowic, Jagoda, Kindzia. Każda osoba inna, ogrody odmienne, osobowosci za kazdym razem ciekawe.
I powstaje nowa historia tworzona przez "świezynki" Kaskię z Zg, Kataiax, Ewkakonewka, Iwonka Lwk, Siakowa i za chwile wyłania sie kolejne grono pasjonatów, ktorych ogrodu, pomysly, poczucie humoru
Wybaczcie że kogolwiek pomijam, ale jest nas już tyle na forum, ze nawet nie sposob wymienić tych osob, ktore odwiedzam

Nie ukrywam, ze bardzo tesknie za stała obecnościa Noemi, Wieloszki, Gabisi, Enya, Zety, Kwiatkaholandii. Dziewczyny pojawiają się i znikają

Dziekuje wszystkim za tak miłe powitanie mnie w nowym wątku i zapraszam w sezonie 2015 na purpure, w szczegolnosci roze

Rododendronowy ogród II. 20:14, 23 sty 2015

Do góry
Urszulla napisał(a)
Bogdziu, życzę Ci słoneczka na te "pochmurne" chwile

Na razie słoneczka nie widac , spadł śnieg i jest całkiem ładnie , a że z domu nie wychodzę to na pogode nie narzekam. Tak dzis było u mnie.

W cieniu - zacieniona 20:14, 23 sty 2015

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Pięknych zdjęc narobiłas. Ptaki już chyba o wiośnie myślą i jak widac hiacynty również.Fajne te spacery nad morzem, trochę zazdroszczę.
Dzisiaj pogoda niespecjalna,mglisto...ale spacer zawsze jest udany.
Rododendronowy ogród II. 20:12, 23 sty 2015

Do góry
bogumila_bienko napisał(a)
...życzę zdrówka...pozdrawiam.

Bogusiu śliczny portrecik. Dzieki za życzenia. Pozdrawiam.
Życie w wiejskim ogrodzie 19:54, 23 sty 2015

Do góry
Życie w wiejskim ogrodzie 19:43, 23 sty 2015

Do góry
Wichrowe wzgórze 19:24, 23 sty 2015

Do góry
witaj Moniko, właśnie pospacerowałam po Twoim ogrodzie. Trochę poczytałam i obejrzałam wszystkie zdjęcia. Twój ogród jest kolorowy ,taki jak lubię. Masz wiele roślin,które i ja lubię: róże. powojniki, liliowce,jeżówki,rozchodniki, floksy, lilaki, kaliny i inne. Ponieważ mam zamiar jeszcze dokupować róże to zapewne skorzystam z Twoich propozycji. Fajnie, że podpisujesz róże

Zwłaszcza spodobała mi się Lovely Meilland. Ma ładny, delikatny kolorek fajny pokrój krzaka

ciekawi goście bywają u Ciebie w ogrodzie, koziołki, bażanty, super.

Czy wszystkie róże okrywasz na zimę ?

Nie gniewaj się Moniko, ale kolejna dorzucam, która bardzo mi się podoba

Camelot

Moniko, jak człowiek napatrzy się na tak piękny ogród jak Twój, to zaraz biegłby plewić, grabić, sadzić
Moniko, masz piękny, cudowny, zadbany, dojrzały ogród, który zachwyca o każdej porze roku
Pozdrawiam Ewa

Nadchodzi wiosna - czas na ogród 19:09, 23 sty 2015

Do góry
Tess napisał(a)
Dominika, nic nie pisze, bo nijak się połapać nie mogę w sytuacji. Przeglądałam już wątek z dziesięć razy i nijak bardziej zorientowana nie jestem
Plan widziałam, wiem, gdzie ta altanka. Ale nie wiem, gdzie jest wejście/wjazd na działke czy wejście do ogrodu.
I gdzie jest wejście do altanki?
Może jakiś szkic, albo więcej zdjęć?
Ilość kamieni na tej skarpie mnie przytłacza. Rośnie tam cos więcej, niż płozące jałowce?

Fajnie już z trawnikiem działka wygląda. To już ogród

rosną jedynie:
Ogród hortensjowo brzoskwiniowy 19:03, 23 sty 2015

Do góry
Zima w ogrodzie !!! Pierwszy śnieg

Ogród na Opak 19:00, 23 sty 2015

Do góry
horcia napisał(a)

... juki ok 10szt.

Co z tymi roślinami począć, może jakieś wrzosowisko ???????

Horcia, dziś znalazłąm cudowną inspirację dla yuki.
Jakie to proste i są trawki:
Yuki, trawy, sedum.
http://www.pinterest.com/pin/529876712383335436/
Ogród na Opak 18:57, 23 sty 2015

Do góry

z drugiej strony;

Działka prawie w Borach Tucholskich 18:54, 23 sty 2015

Do góry
wypatrzyłem ją w małym punkcie i mam

a było to jesienią

Pod Laskiem 18:54, 23 sty 2015

Do góry
tu jest powiększony kawałek zdjęcia

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies