Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogrodowe przygody 16:06, 10 sty 2015

Do góry

To Iwonko będziemy miały podobną rabatkę

Ja planuję hortki białe i różowe róże. Wybrałam różę Bonike

Pozdrawiam Iwonko
Ogrodowe przygody 15:59, 10 sty 2015

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Iwonko kwiaty cudne Projekt fajny a co do tego czy jeżówki czy liliowce to zależy kiedy chcesz aby kwitły Pozdrówka

Gosi miło mi ja to bym chciała by ciągle kwitło więc nie mogę się zdecydować na jedną odmianę
mam na razie taką koncpepcję biało limonkowo czarną
Ogrodowe przygody 15:39, 10 sty 2015

Do góry
Ewik napisał(a)
Jak duża wyrosła u Ciebie Stephanie ? Zamówiłam kilka krzaczków , cudna jest i zdrowa .

Ewik u mnie rośnie 2 sezon i nie jest wysoka krzaczek miał ok 40 cm
wypuściła jeden taki dłuższy bicz ale miał max 70 cm
Ogrodowe przygody 15:36, 10 sty 2015

Do góry
MalaGoska napisał(a)
Dziękuje za odpowiedź U cb zobaczyłam Marie Terese i zapragnełam, mam nadzieje że ją znajde.

to wdzięczna róża. na razie mam małe krzaczki.
Ogródeczek 15:19, 10 sty 2015

Do góry

Takie tam jak rodzice w pracy
Pora na zmiany, czyli Alkowe rewolucje ogrodowe 15:15, 10 sty 2015

Do góry
A teraz fotka zrobiona przez okno i na sporym zbliżeniu, kiepska jakośc.
Gość przyleciał na drugie śniadanie
Ogród hortensjowo brzoskwiniowy 14:46, 10 sty 2015

Do góry
"Feliks" SZALEJE

Moje ukochane miejsce na ziemi 14:33, 10 sty 2015

Do góry
a kret jak szalał tak szaleje nadal z każdej strony ogrodu ....

Moje ukochane miejsce na ziemi 14:32, 10 sty 2015

Do góry
wiatr szalał przez kilka dni, trawy wymęczone śnieg ponawiewało w różne miejsca,
po wietrze zmiana pogody

Moje ukochane miejsce na ziemi 14:30, 10 sty 2015

Do góry
w styczniowym deszczu

Działka prawie w Borach Tucholskich 14:24, 10 sty 2015

Do góry
dziwne ale chyba zatęskniłem za białym

a przy okazji znalazłem szpaka cwaniaka w akcji drylowania wiśni
dziobem trzymał pestkę i trzepał główką aż odpadł miąższ

Moje ukochane miejsce na ziemi 14:21, 10 sty 2015

Do góry
a dzisiaj........

Ogrodowe skarby 14:17, 10 sty 2015

Do góry
Dodam zdjęcia Kalendarza tak na pamiątkę

Ogrodowe przygody 14:08, 10 sty 2015

Do góry
ogrodrenaty napisał(a)
Piękna róża ,ta też jest na mojej liście.Dziękuję

Ogród na Opak 13:55, 10 sty 2015

Do góry
Oto taras:
Widok z balkonu

Wiem, wiem ogrodzenie ohydne, ale właśnie zamierzam na wiosnę coś z tym zrobić i przy okazji skarpa też by uległa modyfikacji, dlatego chciałabym wcześniej zasięgnąć Waszej opinii. Pomóżcie w miarę możliwości w wolnej chwili.

A to glina którą mieszam z kompostem.

Ogród z platanem. 13:40, 10 sty 2015

Do góry
Największym sukcesem z zeszłego roku było (nareszcie) uporządkowanie nasadzeń przed domem. Została położona kostka, a trawnik przyjął geometryczny kształt. Pojawiły się grusze i wiele innych roślin, a na wiosnę dojdą kolejne trawy ozdobne i może jeszcze jakieś krzewy?

Jak trawa ruszy to dotnę ładnie kanciki, wszystko przytnę...

Kiedy ta wiosna przyjdzie?
RRR - różane rozmaitości Renaty i nie tylko różane :) 13:25, 10 sty 2015

Do góry
Reniu ta róża to okrywowa the fairy, polecam kwitnie do zimy non stop
ja swoje róże podlewam magiczną siłą do róż i miksturą z pokrzyw,

Ogród z platanem. 13:15, 10 sty 2015

Do góry
Dziękuję wszystkim za odwiedziny i życzenia noworoczne Również życzę udanego roku, zwłaszcza ogrodowo

Dzisiaj deszczowo, szaro, ponuro...

W Poznaniu nic ciekawego nie znalazłem. Na szybko tylko wpadłem, ale widziałem, że już pierwiosnki i hiacynty się pojawiają w sprzedaży Fajnie! Zwiastuny wiosny
Nie kupiłem, bo nie wiem jak z pogodą, a słyszę pogłoski o powrocie zimnych dni. Teraz żałuję trochę, bo najwyżej bym schował do garażu. Może w za dwa tygodnie kupię, żeby troszkę koloru wprowadzić?
Były też ciemierniki, ale jakieś mało urodziwe mi się wydawały.

Nawet nie zaplanowałem co robić w nowym roku w ogrodzie? Może nowe nasadzenia? Może jakieś kolejne drzewo? Powoli miejsca brakuje...

Jedno wiem na pewno. Mimo powszechnie panującej na forum choroby różanej, ja zdecydowałem i nie chcę mieś róż w ogrodzie. Okrywowe, które rosną od kilku lat co roku wyglądają kiepsko, chorują... Nie mogę nawet wokół dokładnie wypielić, bo kolce nie pozwalają wszędzie włożyć ręki, a rękawiczki się haczą. Mimo obfitego kwitnienia, nawożenia, wkładanych starań to nie jest to czego oczekuję. Przez ponad pół roku wyglądają nieatrakcyjnie. Co roku myślę o ich eksmisji w inne miejsce lub nowym nawozie itp., ale kogo ja chcę oszukać? Nie lubię ich. Wolę oglądać u kogoś Ja oczekuję od ogrodu, żeby był ozdobny cały rok i pragnę osiągnąć stan, w którym ilość pracy będzie minimalna. Dlatego postanowione! Wraz z wiosną róże wylatują.

Zeszły rok nie był szczególnie atrakcyjny. Wiele roślin nie rosło, ani nie wybarwiało się tak ładnie jak w latach ubiegłych. Udało mi się jednak wprowadzić kilka poprawek z których jestem zadowolony i równocześnie ciekawy jak się sprawdzą w tym sezonie?
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 13:13, 10 sty 2015

Do góry
Malgosik napisał(a)

ta wiśnia jako że wyższa, nawiązała by do wysokich brabantów, a z tyłu wąskie cisy bym posadziła, i tak się zasłaniacie matką i nie puszczała ich dom góry, tylko do wysokości płotu
nad tym ekranem będzie górować wiśnia, a w nogi funkie i już teraz niekoniecznie w kółeczku, ale też może być w obrębie tej prostokątnej rabatki nawet ta kolista skarpetka

tak mi chodzą po głowie cisy koło śliwowisni. Jaki gatunek zakupić? Nie chciałabym czekać 5 lat zanim mi urośnie i zasłoni widok z ulicy. TYmczasowo w tym miejscu posadziłam trawy wysadzone z donic jesienią ale wolę, żeby znalazł się tutaj cis. Jakie macie typy? W taką deszczowa zimę chyba można by je z donicy posadzić?

Odnośnie drugiej strony (pod filarami), gdzie posadziłam szczepiony świerk srebrny jakiś (w przyszłości kulka) ale to chyba nie jest dla niego dobre miejsce. Co myślicie o posadzeniu tam tej rośliny (chyba picea glauca alberta blue)?

Mam taki jeden wys około 60cm w donicy i czeka na odpowiednie miejsce. Włączony w rabatę z lawendą, która wtedy miałaby zaaokrąglony brzeg.

Co sądzicie?

Rododendronowy ogród II. 12:50, 10 sty 2015

Do góry
Bożenko widzę dyskusje na temat azali pontyjskiej ...
kupiłam sobie w tym roku bez karteczki, czy to na pewno ona ???
zapach ma cudny
tylko taką fotkę mam

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies