Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Kolorowy ogród do kapitalnego remontu 20:43, 23 mar 2015

Do góry
A dzisiaj się znowu zabuksowałam- kupiłam bukszpany na obwódki- tym razem 110 sztuk po 2 zł więc chyba znowu warto było. Tylko kto to wszystko posadzi i kiedy

Ogród Mirelli 20:40, 23 mar 2015

Do góry
Posadzone kuleczki

Kardowka 20:35, 23 mar 2015

Do góry
Obecnie jestem na etapie obsadania tylu dzialki. Latem wiekszosc czasu spedzam na tarasie i oprocz widoku na stodole sasiada chcialabym aby stalo sie to miejsce bardziej malownicze Zaczelam wiec od obsadzenia tujami czesci ogrodzenia, ktora chcialabym zaslonic. Nastepnie ciagnie sie szpaler z derenia rozlogowego, ktory zasloni w przyszlosci puste konary sosenek sasiada. Trawa jest w oplakanym stanie, nie doszla jeszcze do siebie po budowie nawierzchni. Dosialam wiec teraz w puste miejsca a reszte potraktowalam areatorem i zasililam saletra wapniowa, przez 3 ostatnie dni podlewalam i nie wiem czy przypadkiem nie pospieszylam sie z tym dogadzaniem, poniewaz w nocy bylo -5 stopni. No nic w przyszlym roku zaczne szalec miesiac pozniej.

Miejsce na hustawke to ten zwirek, rosna tu tez 3 wisnie umbraculfery. I teraz nie mam jeszcze pomyslu co dodac do tej kompozycji, bardzo bym chciala tu dac rododendron, azalie. Moze macie pomysly co tu zrobic?
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 20:31, 23 mar 2015

Do góry
aaasiunia24 napisał(a)
Aniu czy mozesz mi powiedziec co to jest takie ladne brazowe w tej donicy i jak to sie przechowuje zimą
to rozplenica vertigo, niestety w naszych warunkach jednoroczna bestia
Makowo na Kociewiu 20:28, 23 mar 2015

Do góry
Dzisiaj wyrajlowłam trawniki i ledwo żyję
Dlatego mówię wszystkim Dobranoc bo oczy mi się zamykają.
na dobranoc krokusy

Ciemiernik - Helleborus 20:17, 23 mar 2015
Do góry
No i są rozwinięte

I taka fotka z września, w jednej kępce 2 kolorki

Ale nie ma się co dziwić, zawsze pikuje w doniczki po 3 siewki.
Hirutkowy raj:)) 20:11, 23 mar 2015

Do góry
To obiecany Mariken

i zapomniałam co to

na trawe nie patrzymy bo jej tam jeszcze nie ma,to plac budowy

W moim małym ogródeczku - Dorota 20:01, 23 mar 2015

Do góry

Moja wada wzroku przeszkadza mi podczas robienia zdjęć, ni w okularach, ni bez, mam problem.
W moim małym ogródeczku - Dorota 19:57, 23 mar 2015

Do góry

Myślałam, że nie mam krokusów, jednak kilka mam
Skąpana w słońcu 19:57, 23 mar 2015

Do góry
ewsyg napisał(a)
Witam wszystkich bardzo serdecznie po raz drugi. Nowa działka, nowe wyzwanie, nowy wątek. Skąpana w słońcu to nieduża działka, którą zmieniam w ogród od 2014r. Pomaga mi w tym dzielnie moja rodzina, każdy na ile czas mu pozwoli. Długa droga przed nami, ale chęci i zapał są, więc będzie dobrze.
" Skąpana w słońcu" tak nazwałam wątek od pierwszej myśli, która powstała w mojej głowie, kiedy po raz pierwszy zobaczyłam ten kawałek ziemi.

Cała była skąpana w słońcu, a moim oczom ukazał się taki widok

Trawsko i nawłoć, że nic nie widać, cudnie świeciło słońce

I jak tu się nie zakochać

Ewa to jak u mojej sąsiadki za płotem w tamtym roku, nawłoć i zielicho to tamten wątek nie aktualny? pozdrówka poczytam jeszcze trochę
Ogród Małej Mi - sezon 2015 19:54, 23 mar 2015

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

CUUUUUDNIE
W moim małym ogródeczku - Dorota 19:54, 23 mar 2015

Do góry

Moje rojniki giganty po zimie wyglądają tak. Nie mogłam wszystkich przechować, a po za tym byłam ciekawa, czy przezimują. Na zycie to już im się nie ma
W cieniu - zacieniona 19:52, 23 mar 2015

Do góry
bogumila_bienko napisał(a)
Siałam czerwone poziomki...w ubiegłym żółte...Trzeba odnawiać,są wtedy większe owoce.

Te żółte od Ciebie były faktycznie duże
Pszczelarnia 19:50, 23 mar 2015

Do góry

Brzozy i świerki na długiej i wąskiej działce:)) 19:49, 23 mar 2015

Do góry
I moje krokusiki i nawet jedna czerwona stokrota jest

Brzozy i świerki na długiej i wąskiej działce:)) 19:47, 23 mar 2015

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Papier przyjmie wszytko... wizualnie wygląda nieźle, ale wizualizacja, a plan to jakby coś innego. Bo na wizualizacji to wygląda szerzej niż jest.
Więcej nic nie napiszę, bo nie widać szczegółów co jest na mapie, nie widać skali .. koniec przerwy.. do pracy

Aniu ile ja już mam tych kartek i projektów
I teraz jak basen będzie okrągły i kosodrzewinę przesadziliśmy widać ogród jak na dłoni i sposobem Wietrzyka mąż wytyczył część rabat, tak wstępnie.
Pasowałoby do tego boku i frontu, tylko czy dobrze??
Musimy się z tym przespać

Zobaczcie

Wychodzi bardziej spłaszczone na zdjęciach i tył dużo mniejszy.W rzeczywistości jest taka trochę przekręcona klepsydra.
Pszczelarnia 19:41, 23 mar 2015

Do góry

Ogród Małej Mi - sezon 2015 19:40, 23 mar 2015

Do góry
Renia - na ile ją przyciąć?.. na razie obcięłam ją na jakieś 1,5m i zaczęłam wycinać wszystkie cienkie gałązki. Ale na razie nie mam czasu wiec zostawiłam na inną przerwę. A była już wyższa niż pergola.

Łukasz - powinnam dawać takie na wejściu.. jak w muzeum.. przyjemne z pożytecznym

Małgosiu - palcem pokazałam co wykopać i gdzie wkopać... w między czasie zebrinusa wykopałam i podzieliłam na trzy części i dałam za róże. Panowie mi wykopali dziurę, wykopali róże i zasypali dziurę, trawnik uzupełnili darnią i tyle.. 15 minut i po robocie. Pracuję i nie mam czasu na ogród. Nie mam czasu na forum i nie mam na dom.. a tym bardziej nie mam czasu na chorowanie.. Dlatego załatwiłam sobie przeziębienie oskrzeli raz, potem drugi raz.. i tak się ciągnie z powikłaniami.

Kasik - nie ma czemu kibicować.. róże ruszyły, zapowiadają ciepło, a dziś miałam na chwilę dwójkę młodych i sprytnych to im dałam klującą królewnę do wyszarpania Ale w nocy mrozik i to solidny, woda w konewce cała zamarzła. Oczko też zamroziło.

Kindzia - Iza - Kasia - Ela itd.... focia że zaglądacie na pocieszenie..
Ostatnia kępa iryskowa zakwitła.. mus ją rozsadzić.

Kardowka 19:38, 23 mar 2015

Do góry
Rosnie sobie tez na honorywym miejscu Krol krolow czyli stozek z cisa, ktory zima sluzy za choinke ubrana w lampki Ma na zdjeciach czuprynke i jest nie uczesany, nie chcialam go podcinac na zime poniewaz to byl jego pierwszy miesiac w ogrodzie i balam sie zeby mu sie nic nie stalo
Ogród tworzony z pasją 19:35, 23 mar 2015

Do góry
Karol99 napisał(a)
A dzisiaj sadziłem własnoręcznie ukorzenione tawuly.

Nie no Ty masz reke do rozsad Karol u mnie hortensje jeszcze nie uschły....szału nie ma
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies