Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Małej Mi - sezon 2015

Ogród Małej Mi - sezon 2015

gierczusia 10:50, 23 mar 2015

Do kury jeszcze nie datarłam ale za dokładne info o werbenie wielkie dzieki ojjj przyda się , przyda

Czytam ,źe Cię Kochana połamało ojj gdybyś była inkszej płci to by mogli zalecicbokład z młodychpiersi a tak coooo ??

Dbaj o siebie , wykuruj się ,świeta wnet i wiosna siły ogrodnikom i babciom trza
Buziam i ściskam
makkasia 13:43, 23 mar 2015

A mnie werbena nie wschodzi
kura jest a gdzie jajka ? Aniu Ultra zdrówka życzę no i już wiosny na całego bo ten sobotni śnieg mnie się nie podobał.
ściskam
Olili 13:47, 23 mar 2015

Aniu bardzo proszę o pomoc u mnie...bo tam tak żałośnie.....

Zobacz jak się do Ciebie uśmiecham
Kindzia 14:08, 23 mar 2015

Ja już myślałam, że Ty kurnik zakładasz...
Mala_Mi 16:53, 23 mar 2015

Melduję że dorwałam dwóch młodych pomocników.. i wyszarpaliśmy w przerwie na kawę królową śmieciuchową. Przycięłam od góry wszytko co długie było, i teraz mam pytanie, czy przyciąć ją mocno?? Czy poczekać jak sobie radzi po przesadzeniu? To Graham Thomas i jego urok polega na tym, że się go nie tnie i jest to krzew "pnący".... proszę specjalistki o opinię.
Nowa lokalizacja

Było

Jest

Rench 18:08, 23 mar 2015

Ja bym ją trochę przycięła. Ona teraz będzie potrzebowała dużo sił żeby się zaadoptować w nowym miejscu.
Jeśli będzie miała na górze lżej,to dołem się lepiej przyjmie.A jak mówicie,że ona taka witalna,to gabaryty górne szybko odrobi w następnym sezonie.
Luki 19:08, 23 mar 2015

No i jak ładnie odsłonił się widok z tarasu
Aniu jak kiedyś będziesz robiła w ogrodzie jakieś większe zbiorowisko to podaj warunk zabrania ze sobą takiego obuwia Będzie przyjemnie z pożytecznym

Zdrówka i dużo sił życzę. Ogród się obroni
malgorzata_s... 19:11, 23 mar 2015

Widzę że ze zdrówkiem lepiej? Bo znowu ogrodowi działasz? Na różach się nie znam więc nic nie powiem
Kasik 19:14, 23 mar 2015

Ja też nie pomogę, ale kibicuję.
Mala_Mi 19:40, 23 mar 2015

Renia - na ile ją przyciąć?.. na razie obcięłam ją na jakieś 1,5m i zaczęłam wycinać wszystkie cienkie gałązki. Ale na razie nie mam czasu wiec zostawiłam na inną przerwę. A była już wyższa niż pergola.

Łukasz - powinnam dawać takie na wejściu.. jak w muzeum.. przyjemne z pożytecznym

Małgosiu - palcem pokazałam co wykopać i gdzie wkopać... w między czasie zebrinusa wykopałam i podzieliłam na trzy części i dałam za róże. Panowie mi wykopali dziurę, wykopali róże i zasypali dziurę, trawnik uzupełnili darnią i tyle.. 15 minut i po robocie. Pracuję i nie mam czasu na ogród. Nie mam czasu na forum i nie mam na dom.. a tym bardziej nie mam czasu na chorowanie.. Dlatego załatwiłam sobie przeziębienie oskrzeli raz, potem drugi raz.. i tak się ciągnie z powikłaniami.

Kasik - nie ma czemu kibicować.. róże ruszyły, zapowiadają ciepło, a dziś miałam na chwilę dwójkę młodych i sprytnych to im dałam klującą królewnę do wyszarpania Ale w nocy mrozik i to solidny, woda w konewce cała zamarzła. Oczko też zamroziło.

Kindzia - Iza - Kasia - Ela itd.... focia że zaglądacie na pocieszenie..
Ostatnia kępa iryskowa zakwitła.. mus ją rozsadzić.