Poprzycinalam w sobote bukszpany, a raczej je wyrownalam, poniewaz sadzone byly pozna jesienia i nie chcialam z nimi nic robic aby sie zadomowily. Niestety nie mam jeszcze nic innego co by o tej porze urozmaicilo ogrod wiec cierpliwie czekam az sie wszystko zazieleni. Trawy sa poprzycinane wiec tez ich kompletnie nie widac. Poszukam czegos co mogloby jeszcze o tej porze fajnie wygladac. Jestem zakochana w trwie hakonechloa macra i chetnie ja gdzies dosadze. I tu moje pytanie czy ja sie obcina na wiosne czy lezy sobie taka fajna i pozniej odbija?
SZALEŃSTWO. Przepiękne! u mnie kilkanaście sztuk pierwszy raz kwitnie i cieszę się jak głupia, ale to co u Ciebie, to jest obłęd. Przez te Twoje zdjęcia wszyscy jesienią będą wymiatać ze sklepów cebulki irysków i zairyskują swoje ogrody
Aga, ławeczka mega wygodna Bukszpany dowiezione i metamorfoza w trakcie. Ze wzglęu na to, że potrzebuję aż 50 bukszpanów pewnie beędę częściej siadała na tej ławeczce. Zdjęc mam tylko kilka. Jeszcze wszystko się budzi i szaro buro, ale za to szaleję w kwesti moich popularnych wzorów. Mech bardzo mi się podoba na zdjęciach, ale jest tylko w niektórych miejscach i nieświeżo to wyglada.
Ale to ładnie wygląda.Podziwiam cierpliwosc do corocznego wysiewania, mnie te doniczki denerwuja na parapetach a o pikowaniu mowy nie ma bo cierpliwości nie mam.
Mam tez do zagospodarowania teren przed ogrodzeniem a raczej terenik. Niestety przebiega wzdluz row, ktory chce czyms obsadzic, aby tego nie kosic, miejsca od parkanu do rowu jest zaledwie 60cm. Wiec drzewa raczej odpadaja, chcialam posadzic jarzebiny ale niestety nie moge bo jest za malo miejsca wiec, nie wiem czym najlepiej obsadzic moze irga zimozielona?
Ilona,Karol, Viola - byłam przed chwilą u Was zanim wpadłam do siebie
Odnośnie nietoperza to muszę powiedzieć, że nie wiedziałam że mają takie futra
Karolu jestem ciekawa zakupionych lip. Wrzucisz jakieś zdjęcia? Ja niedawno pozbyłam się swoich, tzn. podarowałam znajomemu. Będą rosły przy pasiece Jak to powiedział mój M. - będzie im tam dobrze. Było mi ich szkoda, ale cóż jakoś mi u mnie nie pasowały. Sama je dostałam i trochę tak na siłę je posadziłam.
Ilona, dziękuję za info odnośnie amanogawy Zmierzyłaś może?
Wrzucam zdjęcie miejsca gdzie chciałabym ją posadzić. Rabatka jest całkowicie do przeróbki.
My tu wiernie na Hanie czekamy
juz nozkami z niecierpliwoscia przebieramy
Jej dobre rady i mile wierszyki
zawsze stawiaja nas tutaj w ogrodowe szyki
Ktoz z nas nie zna Hani przepisow o nazwie ,, pychota,,
toz to Polskiej gospodyni wielka zaleta i cnota
ugotowac i przygotowac szybciutko to wszystko
Razem z Hania, czemu nie?
bo to wlasnie jest nasze Ogrodowisko
witam wszystkich, na wstępie nie pisałam tylko czytałam wszystkie wasze wpisy, podziwiałam wasze piękne ogrody, uczyłam się ogrodnictwa i pracowałam w swoim mini ogrodzie.
2012 czerwiec demolka i budowa
2013 czerwiec marzenie zaczyna nabierać kształtów
2013 wrzesień
moją inspiracją stały się ogrody angielskie, które zobaczyłam na ogrodowisku, marzyłam aby taki ogród posiadać...
2014 maj/czerwiec
mam nadzieję, że wam się podoba... dziękuję za wpisy i opinie ...
pozdrawiam Danusię, kocham to ...