Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród prawie romantyczny

Ogród prawie romantyczny

Mysza 22:08, 22 mar 2015

Pergola śliczniutka, a z kwiatkami to dopiero będzie pięknie
Napia 22:12, 22 mar 2015

monia napisał(a)
a to małe to ta macierzanka nadmorska

To najzwyklejsza smagliczka nadmorska- jednoroczna roślina, która należy do moich ulubionych. Biała i niebieska, wysiewam co roku kilkanaście torebek
Napia 22:14, 22 mar 2015

Mysza napisał(a)
Pergola śliczniutka, a z kwiatkami to dopiero będzie pięknie

Dziękuję Gosiu Mam nadzieję, że już w tym roku, troszeczkę zarośnie
Agania 10:03, 23 mar 2015

Napia napisał(a)
Taki znalazłam
W tym roku zrobię na pewno dużo więcej zdjęć

piękny Agnieszko, nie mogę ich spotkać, jak znajdziesz , gdzieś na necie, to daj miznać
Agania 10:06, 23 mar 2015

Napia napisał(a)

Agatko, jak ładnie to napisałaś
Cieszę się z każdego drobiazgu, który pojawia się w ogrodzie, na tę pergolę czekałam od roku, więc radość ogromna. Oczyma wyobraźni widzę ukwiecone rabaty i różę wspinającą się po ściankach pergoli i tajemnicze przejście do następnego fragmentu ogrodu.
Pozdrawiam

Dzięki pergoli fajnie podzielisz ogród, ja też już czekam na drugą pergolę, ale może u mnie się uda dopiero za rok z realizacją
Bogdzia 21:00, 23 mar 2015

Napia napisał(a)

Ale to ładnie wygląda.Podziwiam cierpliwosc do corocznego wysiewania, mnie te doniczki denerwuja na parapetach a o pikowaniu mowy nie ma bo cierpliwości nie mam.
Napia 21:09, 24 mar 2015

Agania napisał(a)

piękny Agnieszko, nie mogę ich spotkać, jak znajdziesz , gdzieś na necie, to daj miznać

Poszukam
W rzeczywistości arabella jest bardziej fioletowa
Napia 21:11, 24 mar 2015

Agania napisał(a)

Dzięki pergoli fajnie podzielisz ogród, ja też już czekam na drugą pergolę, ale może u mnie się uda dopiero za rok z realizacją

Też tak myślę. Ogród zmieni charakter, a o to mi chodzi.
Czy ta druga pergola będzie obrośnięta różami? Nie wiem, czy dobrze pamiętam, ale to chyba u Ciebie rosła piękna New Dawn C
Napia 21:15, 24 mar 2015

Bogdzia napisał(a)

Ale to ładnie wygląda.Podziwiam cierpliwosc do corocznego wysiewania, mnie te doniczki denerwuja na parapetach a o pikowaniu mowy nie ma bo cierpliwości nie mam.

Dziękuję Bogdziu
W ogrodzie na razie jeszcze nie ma zbyt wielu kwiatów, więc jednoroczne ratują sytuację Na zdjęciu biała i fioletowa smagliczka, które sieję prosto do gruntu, ale nie da się ukryć, że parapety w domu obstawione skrzynkami z lobelię, stipą, a ostatnio doszły pomidory i papryka
Napia 21:20, 24 mar 2015

Dzisiaj był piękny dzień, ale w domu byłam zbyt późno, by nawet na chwilę popracować w ogrodzie. Jutro też nie ma na to szans, a od czwartku ma padać deszcz Z jednej strony dobrze, bo rośliny potrzebują wody, z drugiej chciałabym jednak posadzić wreszcie róże i ruszyć z rabatą przy pergoli.