Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "stipa"

Potrzeba ogrodowej zmiany 22:21, 20 mar 2016

Do góry
Aniu, na dzisiaj plan jest taki:
1. Gracimilius
2. Białe hortensje Toszka dała mi nadzieje ze dadzą radę na patelni. Poczytałam trochę i chyba zaryzykuje. Chyba wole je jednak niż róże, i będzie łatwiej z utrzymaniem.
3. Przed hortensjami kulki i polkule zimozielone. Oczywiście tu nadal nie mam pojęcia jak je rozmieścić
4. Stipa( jak wyrośnie siwki maja już ze 2cm

I chyba nie robię jednak tej obwodki

Wczoraj się naoglądałam zdjeć, po nocy mi się rabaty snily

Jolu zapraszam. Widzę ze ty już ostro działasz z sadzeniem. Ja narazie papierowo ..
Mój jest ten kawałek ogrodu 22:14, 20 mar 2016

Do góry
UlaB napisał(a)

bratki! One nie boją sie zimna. Mam jakies siewki tu i tam i zwykle mam kwiatuszki nawet zimą, pod śniegiem (o ile jest śnieg )
Przed domem mam duza donica obsadzoną bratkami w róznych odcieniach niebieskiego plus żółte. Wysadziłam je chyab tydzień temu (a może dwa? czas tak pędzi....) I hiacynty podpędzone w domu wywędrowały jakis czas temu do skrzynek przy wejsciu.

Aga, ale wysiewy Co hodujesz oprócz stipy w ilosciach jak widze hurtowych ?

Bratki faktycznie znoszą dobrze mróz. Kiedyś ich nie lubiłam, bo kojarzyły mi się z cmentarzem, ale z czasem się do nich przekonałam. W ubiegłym roku kwitły na rabatach całe lato.

Mam dużo wysiewów, bo porywam się na te nowe rabatki i coś na nich musi być. Stipa, w ilości pochodzącej pod 300 sztuk, pewnie cześć wypadnie. Rozplenice, dmuszek. Poza tym z kwiatków werbena, szałwia omączona biała, mrozy, dzwonki irlandzkie, zatrwian, aksamitki kremowe, kosmosy...tyle pamiętam. Poza tym warzywa: kalarepa, pomidorki różne, papryka słodka i ostra, karczochy, bazylia... Trochę tego jest
Jeszcze mam w zimnym pomieszczeniu doniczki z jezowkami, orlikami, powsadzane do ziemi patyczki hortensji. To już zakrawa na lekkie szaleństwo
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 20:13, 20 mar 2016

Do góry
Kule bele co z ta stipa w tym roku...zaczyna mi padac zdziebelko po zdziebelku....za malo jej slonca? Nie przyrasta nie dzieli sie....ech a tyle jjej potzeebuje...
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 14:45, 20 mar 2016

Do góry
Stipa się troszkę ociąga bo za mało słoneczka, ale już ładnie się dzieli
Jest szansa na sadzonki.
Malutki pod lasem 12:21, 20 mar 2016

Do góry
Ania niesamowitego masz tatę , zajączek żółciuchny też uroczy . No Kochana, stipa już woła o pikowanie . Tylko nie podlewaj jej przed pikowaniem, nawet niech ma trochę sucho, to wtedy znacznie łatwiej z ziemi wychodzi. Takie rady wyczytałam u Iwonki i zastosowałam u siebie. Sprawdziły się doskonale .
Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku 11:08, 20 mar 2016

Do góry
07_Rene napisał(a)
Bardzo ładna łazienka. Meble w moim stylu

Twoja stipa zwala z nóg. Niby się ją po jednym źdzble pikuje?

Ty mi nie przypominaj, przkładam jej pikowanie z dnia na dzień ale w końcu muszę się za to zabrać bo mi zmarnieje.
W łazience da się jakoś mieszkać i to mnie cieszy Mebelki kupione wiele lat temu, dziś wybrałąbym inne ale też w takim charakterze. Takie ponadczasowe są
Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku 08:24, 20 mar 2016

Do góry
Bardzo ładna łazienka. Meble w moim stylu

Twoja stipa zwala z nóg. Niby się ją po jednym źdzble pikuje?
Mirkowy ogród (początki) 07:34, 20 mar 2016

Do góry
Sporo nasialas a stipa cudna .
Asi ogródek pod świerkami 21:26, 19 mar 2016

Do góry
Asiuniaa napisał(a)

Tak iwonka dobrze trafiła w mój gust - bardzo lubię twój ogród. jeszcze podoba mi się u Ciebie połączenie stipy i berberysa bagatelle.Co myślisz Iwonka żeby to umieścić na tej rabacie? Mam dużo sadzonek stipy

Też je lubię. Tylko na ten fajny efekt trzeba dość długo czekać - aż stipa zakwitnie. Z zieloną nie jest tak fajnie.
Kiedyś będzie pięknie i u mnie - od nowa 19:22, 19 mar 2016

Do góry
moje wysiewy też d..y dały stipa tylko się trzyma z hameln zostało kilka włosków, szałwia pada na potęgę, ooo lowelia tylko się trzyma
Co z tym ogródeczkiem począć 18:29, 19 mar 2016

Do góry
Ale te pazurki dzisiaj troszkę popracowaly
Kopciuszkowa zrobiona
Jak obcielam badyle to cebulowe się pokazały

Ptasie łapki które nie były przykryte stipą przezimowaly ładnie,

Te na które wyłożyła się stipa już gorzej

Mój ogród pod górkę... 17:43, 19 mar 2016

Do góry
Lukasz2013 napisał(a)
Już się ciesze na nowy sezon. Dzisiaj też mnie wygnało na ogród tulipki będą super a stipa u mnie też dosyć ładna. Pozdrawiam

U mnie to był już najwyższy czas, ale jeszcze kupę roboty mam przed sobą
Tulipki posadzone plamami kolorów, ale już widzę, że się nie zgrają, bo niektóre już giganty, a inne maciupkie
Pogubiłam się po drodze... 17:33, 19 mar 2016

Do góry
Gocha napisał(a)
Amelia śliczne to jajo, tylko szkoda że inne nie wyszły bo to chyba trochę roboty przy nich było. Sesleria pięknie będzie wyglądała w tym miejscu,a ile tam sztuk weszło ? Jak rośnie stipa ?
Gosiu 20 szt,posadziłam,będę przesadzać oczywiście a stipa po pikowaniu się podnieść nie może,nie wiem czemu,może za wcześnie pikowałam,a może za często podlewam,nie mam pojęcia,na moje oko to przez dwa tygodnie się wcale nie ruszyła,a część znikła całkowicie
Mój ogród pod górkę... 17:24, 19 mar 2016

Do góry
Już się ciesze na nowy sezon. Dzisiaj też mnie wygnało na ogród tulipki będą super a stipa u mnie też dosyć ładna. Pozdrawiam
Mój ogród pod górkę... 17:17, 19 mar 2016

Do góry
Moja stipa zieleniutka, fajnie przezimowała i nawet siewki w żwirku na macie
I co z nimi zrobić?

Trochę ogarniete

Kolejne poletko tulipków

Pogubiłam się po drodze... 17:16, 19 mar 2016

Do góry
Amelia śliczne to jajo, tylko szkoda że inne nie wyszły bo to chyba trochę roboty przy nich było. Sesleria pięknie będzie wyglądała w tym miejscu,a ile tam sztuk weszło ? Jak rośnie stipa ?
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 17:12, 19 mar 2016

Do góry
Katix będzie sesleris stipa i mokinia i drzewa Plus coś jakieś drzewo w miejscu gdzie będzie stipa
Kwitnące skarpy 13:58, 19 mar 2016

Do góry
Stipa przeżyła jest lekko zielona tulipany rosną

Kwitnące skarpy 13:43, 19 mar 2016

Do góry
siewki pomidorów, akanta, stipa, werbena i monarda
Ukojenie 10:31, 19 mar 2016

Do góry
Trawy:

8. rozplenica kosmata - wysiana razem z szałwią:

7. stipa:

8. dmuszek:

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies