Ja dopiero zaczynam ze stipą. Wysiałam i cos tam zaczyna wschodzić. Twoje porównanie stip bardzo ciekawe, bo nie wiem czy będę miec tyle zacięcia, żeby siać ją co roku Wiosennie u Ciebie się zrobiło Super łapki w krokusach
Tydzień temu wysiewałam ostnice z nasion kupionych i swoich zebranych jesienią. Te moje miały dzień poślizgu w kiełkowaniu. Ale ładnie wschodzą i będą rosły.
To jest taka urocza trawka, że zacięcie się znajdzie, żeby ją mieć
Te co mam w gruncie też liczę, że przezimowały.
Agciu, nasion fenkula nie miałam, ale ostatnio otrzymałam kilka nowości nasionkowych z Anglii i chętnie się podzielę. Nie piszę co, będziesz miała niespodziankę. Poślij mi proszę adres na PW.
Serdecznie
Boskie futrzaste łapki Moja stipa już przepikowana , zobaczymy jak będzie się rozkrzewiać. Cudne krokusy od razu czuć wiosnę , u mnie dopiero kilka kwitnie, nie spieszą się .
Ale mi miło, że o mnie pamiętałaś bardzo dziękuję; zaraz napiszę wiadomość. Na szczęście mój jednen fenkuł przezimował w szklarni i może będę mieć w tym roku jego nasiona.
Fajnie, że znów do mnie zajrzałaś moje stipy już gęste bo siałam po kilka nasion. Pikować chyba nie będę.
Krokusy wczoraj wyglądały jeszcze piękniej ale nie miałam czasu wyjść z aparatem.