Myślę, że rabata w prawym górnym rogu też powinna być zaokrąglona.
Lawenda pod domem to dobry pomysł, ale powinnaś też tam dać coś zimozielonego na pniu, jak trzmielina, cis lub tuja.
Myślę, że także na tą rabatę z lawendą pasowałyby te róże, bo pięknie się z nią komponują.
Czy możesz Sebciu dokopać się do zdjęć z choroby i pokazać co robiłeś po kolei i zamieścić to w odrębnym wątku typu "Postępowanie w różami w przypadku mączniaka"
To bardzo będzie potrzebna porada. Z góry dzięki
Gotowe
Dobrze, że skojarzyłem kiedy to mniej więcej było, bo musiałem się wrócić 111 stron
Te donice są tak ładne, jak wywrotne. Do małych, niskich tak, ale niestety, doszłam do tego po stratach. Na wrzosy fajne.
"Mój wątek stracił na popularności"! No celebryta jakiś!
No bo na chwilę poczułem się opuszczony, bo inne wątki były pełne plusów, a mój został na końcu
Ale jest dobrze
Te donice aż tak wysokie nie są, ale rzeczywiście -przy jakimś drzewku mogą się wywrócić. Moje zawsze ciężkie, bo pełno wody mają
Jak może pamiętacie moja austinka dostała mączniaka. Na początku była pryskana Topsinem, który niewiele pomógł. Potem za radą Danusi kupiłem Dithane - też nic. A mączniak dalej się rozprzestrzeniał
Niestety jedynym wyjściem było ściąć mu pędy - i tak zrobiłem z wielkim bólem serca
Po ścięciu jeszcze raz go pryskałem środkiem Dithane i postanowiłem go od razu posadzić po tym zabiegu na miejsce stałe.
Działo się to 21 lipca.
Potem zostało mi tylko czekanie i nadzieja, że róża przetrwa - nie poszło to na marne.
W połowie sierpnia róża wyglądała tak z nowymi pędami
A teraz na dniach powinna rozkwitnąć
Przez tegoroczną pogodę wiele róż złapało tą chorobę i trzeba ją zwalczyć - niestety tak drastycznymi metodami. Ale nie bójmy się, bo widać, że róża odzyskała wigor i jeszcze będzie cieszyć oczy swymi pachnącymi kwiatami
Mój wątek coś ostatnio stracił na popularności - dlatego zapraszam
Wejście do domu
Drugie wejście do domu
Austin chorował i był ścięty jak pewnie pamiętacie, ale dziś pokazał pąki
Bardzo ładna donica z wrzosem - taka sama jak moja z kulą bukszpanowa przed wejściem. Widzę, że jest bardzo popularna na Ogrodowisku - u Asika są nawet trzy!
Moje są trochę ciemniejsze, ale wzór ten sam - fajowe są według mnie - nie aż tak drogie, a na pewno lepsze niż plastik.
Moje już dostały dość fajne naloty
Czy możesz Sebciu dokopać się do zdjęć z choroby i pokazać co robiłeś po kolei i zamieścić to w odrębnym wątku typu "Postępowanie w różami w przypadku mączniaka"
To bardzo będzie potrzebna porada. Z góry dzięki