Moje petunie powoli zaczynam wymieniać na wrzosowate, a u Ciebie jeszcze tak obficie kwitną. Pokaż tulipanowca, nie mogłam go namierzyć Mój już kwitnie od lat i jest wielki
Dobry wieczór Pani Danusiu
Mam do pani takie pytanko - czy dało by sie na ogrodowisku zrobić encyklopedię roślin - ja jestem jeszcze zieloniutka pod tym względem i napewno znacznie usprawniło by mi to naukę tych wszystkich nazw.
pozdrawiam
Kasia - Elf
Kasiu, tego nie mamy w planach, skupiamy się na poradach. Jest wiele książek, katalogi szkółkarskie - z tego korzystaj, nie będziemy tego powielać i opisywać.
Tadam próba wody
Nawóz jesienny podsypany i podlewa sie automatycznie
Niesamowity widok!!! Wszystko cudne u Ciebie i karmnik, i poczochrane "Nie-Frosted Curls" i zeblidy i żurawy i fairy i nawet damulka-austinka! Ale nawadnianie najcudniejsze, chociaż zakopane w ziemi
Marzenko, sprawdź zawsze czy wszystko się rozpuściło, ja zawsze dolewam z węża, bo automatyczne jest delkatne i namoczy granulki, a czasem po brzegach nie rozpuści.
Ekraniki cisowe odradzam a w tym miejscu przy drzwiczkach, bo jednak mają tendencję do rośnięcia wyżej i wyżej, i z czasem i tak trzeba będzie przesadzić. Chyba, że będą na tyle dalej, że dojście będzie.
Danusiu po posypaniu nawozu urochomiliśmy zraszacze ale potem mocniejszym strumieniem ze szlaufa podlałam.... Już sobie raz trawniczek przypaliłam Wyciągam wnioski Dzisiaj rano znów poszlo nawadnianie i dalej rozpuszczało
Tarawa od samego podlewania od wcozrajszego koszenia już urosła....
W tym miejscu nie otwieramy skrzynki elektrycznej, szafka jest z drugiej strony Sąsiad obudowywal skrzynki (mamy 2 połączone) a my tynkowaliśmy.... I nikt nie pomyślał, że można było od strony ogrodu je zabudować
Ale przypomnialao mi się, źe w przechowalni bukszpanowej mam ok 2 m żywopłotu 50 cm Mam co przesadzić