Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kubusiowo

Kubusiowo

kaisog1 16:59, 10 wrz 2012

Karola bukszpany odetchneły... normalnie to słyszałam

Justyna gdybym tylko trochę więcej czasu miała.....

Joasia hehhehehe nie skończę z pewnością bo funduszy już brak w tym roku Mam nadzieje, że przód ogrodu uda mi sie zakończyć w przyszłym roku
A technicznie to jak sie uda to męzowi jak nie, to ja robię a Kuba psuje

Bogda widzisz? Kop potrzebny

Teresko a myślałaś, że się zgubiły???
JulkAd 17:50, 10 wrz 2012

kaisog1 napisał(a)

I rabata ukończona w 95% bo jeszcze kora...

Od dzisiaj mówię Ci Mistrzyni ...Gosiu kawał dobrej roboty odwaliłaś, super ta rabata, a kanciki?... jak "spod igły". Piękny ogród Ci się szykuje...i to w takim zacisznym miejscu, oj Gosia, Gosia w czepku żeś rodzona?
Pszczelarnia 17:57, 10 wrz 2012

Gosia, bardzo dziękuję za zdjęcia pokazowe piękne robocze.
Przechowalnik ma spełnić swoją rolę i o to chodzi. A przechowujesz dlatego, że teraz nie masz przygotowanego miejsca na nie? A jak z podlewaniem zadołowanych doniczek? Pytam, bo to może coś dla mnie? A gazety i ściółka z trawy - to po co kładłaś. Po przekopaniu dla mulczowania? Żeby nie zarastało? Bo nie załapałam tego momentu (na której to rabacie jest?). Rozumiem, że kamienie zabrałaś z całej rabaty? Pomysł na podschody super.
Sory, jeśli powtarzam się z pytaniami ale mnie te sprawy bardzo zajmują. A nie doczytałam, choć się cofnęłam w stronach.
Jakbyś mogła mi to objaśnić wszystko po kolei. Tak jak z octem. Dziękuję.
Sebek 19:40, 10 wrz 2012

kaisog1 napisał(a)
Dziewczyny moje kochane..... Cornus jaki jest każdy widzi i trudno . Miał byc bardziej zółty ale wyszło jak wyszło. Wsadzone niech rosną Dzięki, że zaglądacie Buziolki

A teraz troszkę zdjęć

Mój przechowalnik..... okropny, nie mogę na niego patrzeć.... ale obiecałam sobie, że w przyszłym sezonie będzie porządny

Nie liczy się wygląd tylko to co w nim masz - a masz cudeńka!

Pomyśl, że jakby te rowy były idealnie wycięte to byś miała taki mini cmentarz roślinny

A nowa rabata - perfekcyjna!
Joanka 20:17, 10 wrz 2012

kaisog1 napisał(a)

Czy po lewej to to o czym myślę?
kaisog1 20:20, 10 wrz 2012

Julita no do mistrzyni to mi jeszcze bardzooooo daleko Ale dziękuję Ci bardzo Kanciki to dzięki Szefowej.... w ogóle wszystko dzięki Niej

Ewo Przechowalnik - mam bo kupowanie ostróżek po 8 zeta mnie przeraża Dużo ich potrzebuję to sobie wysiałam. Z resztą, jak na przykład lawenda tak samo.... po co kupowac skoro można zrobic samemu Podlewam sporadycznie ponieważ przechowalnik jest w zacienionym miejscu a doniczki siedzą sobie głebiej w ziemi więc wilgoć nie ucieka

Gazety i trawa - Danusia powiedziała, żeby tak zrobić. Rozłożyć gazety na grubo, podlać i na to skoszoną trawę. Użyźnia to glebę i powoduje, że chwasty nie wyłażą Gazety są rozłożone za drzewem (rabata ze studnią )
Mam nadzieje, że wszystko wyjaśniłam Jak cos to pytaj

Sebek ale ja nie moge patrzeć na taki bałagan Ja to bym najchętniej wszystko od razu robiła... ale zawsze coś nie pozwala mi dokończyć

kaisog1 20:21, 10 wrz 2012

Joanko tak, jak najbardziej W tych doniczkach pięknie sie prezentują
Joanka 20:23, 10 wrz 2012

kaisog1 napisał(a)

Joanki nie było Miała "kataklizm" w domu.... ja i tak do końca myślałam, że jednak przyjadą...

Ech..... kataklizm to chyba dopiero będzie..... dzisiaj szkodę wycenili nam przez telefon
Oczywiście ubezpieczyciel nawet się niepofatygował obejrzeć naszego pobojowiska.
Cały czas nie mamy prądu w kuchni, szlag mnie w końcu trafi
Gardenarium 20:24, 10 wrz 2012

Pszczelarnia, chyba masz do tyłu artykuł

Mus czytać https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/294-jak-pozbyc-sie-chwastow-w-ogrodzie

https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/295-jak-poprawic-zdrowotnosc-gleby-w-ogrodzie

Instagram Ogrodowiska
Sebek 20:25, 10 wrz 2012

Joanka napisał(a)

Joanki nie było Miała "kataklizm" w domu.... ja i tak do końca myślałam, że jednak przyjadą...

Ech..... kataklizm to chyba dopiero będzie..... dzisiaj szkodę wycenili nam przez telefon
Oczywiście ubezpieczyciel nawet się niepofatygował obejrzeć naszego pobojowiska.
Cały czas nie mamy prądu w kuchni, szlag mnie w końcu trafi

A co się stało?? Mam nadzieję, że cali jesteście??