Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kiedyś będzie tu pięknie ...

Kiedyś będzie tu pięknie ...

Gabisia 12:07, 10 wrz 2012

Marzenko, czy był ktoś może w szkółce Bodnara w Rogoźnicy koło Strzegomia?
Ma b. duży asortyment.
Ja potrzebuję serby, tsugi (w końcu się do nich przekonałam - w formie przycinanej i coś tam jeszcze, a we Wrocławiu z tym marnie. A Tsugi to już chyba nigdzie nie ma?
Milka 13:14, 10 wrz 2012

Marzenko, str. 916 pokazałam moje kulki i dalej hebe
Madzenka 20:15, 10 wrz 2012

ell napisał(a)
Marzenko na weekend więłam Twój wątek do czytania, ale nie sadziłam, że tego aż tyle.
od 400 stronki przeleciałam tylko pismo obrazkowe.
Powiem tak :
ogromne zmiany w stosunku do poprzedniego roku. Niesamowity ogród stworzyłaś. Bambusy ślicznie wyglądają wzdłuż podjazdu - mam nadzieję, że się ich nie pozbędziesz, bo one bardzo wyróżniają Twój ogródek wśród wielu innych. Troszkę mi żal złotokapu, ale buk też piękny - choć wydaje mi się, że u Ciebie wspaniale wyglądają jasne barwy do Twojego nowoczesnego stylu.
Pozdrawiam serdecznie zauroczona .

Ell wiesz widzialam wczoraj w szkółce pięknęgo miłorzęba .... Na miejsce tego buka byłby piękny pasowalby do żurawek
na buka mam nawet inne miejsce chyba sobie zimą to przemyślę
Madzenka 20:18, 10 wrz 2012

Aga Kusicielko!!! Caly czas o tych ostrokrzewach myślę!!! I pomyśł o nawadnianiu chociaż samego trawnika na wiosnę Ja mam teraz eldorado. Dzisiaj w czasie kontroli zraszczy wchodizłam caly czas w wodę .... tak ciepło i przyjemnie było
Madzenka 20:20, 10 wrz 2012

Anito przyjeżdżaj Powidła z naleweczką mogą nam zaszkodzić, ale co tam, jak degustacja to degustacja I zabierz ze sobą Anię aby jej ślinka na Śląsku nie ciekła
Pszczelarnia 20:22, 10 wrz 2012

Madżenko, katujesz mnie zraszaczami i innymi udogodnieniami. I tym, że potrafisz tak pięknie wszystko przemyśleć przez zimę (bambusy, graby, buki i inne); ja tak nie mam. I jak żyć? Pytam Ciebie?
Madzenka 20:24, 10 wrz 2012

irena_milek napisał(a)
To dziś szkolenie! pędzisz, że już nie da się nadrobić!

Irenko tak dzisiaj szkolenie było: oznaczenie 8 sekcji i wyjaśnienie wszystkich możliwości programowania Nie mam sił liczyć możliwości kombinacji ...
Ale nawet M dzisiaj mnie pochwalił, że z tym nawadnianiem to był dobry pomysł
A jak sobie przypomnę ile musialam go przekonywać Ale Twoja nauka nie idzie w las Przekonalam, że trawnik to jego wizytówka a że przy okazji kilkaset metrów linii kroplującej położyliśmy.....
Madzenka 20:28, 10 wrz 2012

Gardenarium napisał(a)

Tadam próba wody
Nawóz jesienny podsypany i podlewa sie automatycznie

Niesamowity widok!!! Wszystko cudne u Ciebie i karmnik, i poczochrane "Nie-Frosted Curls" i zeblidy i żurawy i fairy i nawet damulka-austinka! Ale nawadnianie najcudniejsze, chociaż zakopane w ziemi

Marzenko, sprawdź zawsze czy wszystko się rozpuściło, ja zawsze dolewam z węża, bo automatyczne jest delkatne i namoczy granulki, a czasem po brzegach nie rozpuści.

Ekraniki cisowe odradzam a w tym miejscu przy drzwiczkach, bo jednak mają tendencję do rośnięcia wyżej i wyżej, i z czasem i tak trzeba będzie przesadzić. Chyba, że będą na tyle dalej, że dojście będzie.

Danusiu po posypaniu nawozu urochomiliśmy zraszacze ale potem mocniejszym strumieniem ze szlaufa podlałam.... Już sobie raz trawniczek przypaliłam Wyciągam wnioski Dzisiaj rano znów poszlo nawadnianie i dalej rozpuszczało
Tarawa od samego podlewania od wcozrajszego koszenia już urosła....

W tym miejscu nie otwieramy skrzynki elektrycznej, szafka jest z drugiej strony Sąsiad obudowywal skrzynki (mamy 2 połączone) a my tynkowaliśmy.... I nikt nie pomyślał, że można było od strony ogrodu je zabudować
Ale przypomnialao mi się, źe w przechowalni bukszpanowej mam ok 2 m żywopłotu 50 cm Mam co przesadzić
Madzenka 20:30, 10 wrz 2012

popcarol napisał(a)
To może ekranik z bukszpana? Duże kup, takie w formie prostopadłościanu? I utrzymać w ryzach się je da?
Albo ten ostrokrzew - ale nie wiem jak on rośnie...
nawadnianie cudne!! też chcę!

Karolina właśnie taki bukszpan u mnie na tyłach rośnie....
Madzenka 20:30, 10 wrz 2012

Sylwia dziekuję za piekne pozdrowienia