W nocy huczało...10m brzozy mam za oknem, od sypialni, więc efekty dźwiękowe mam zdwojone, jak w strasznym domu
To te giganty podczas tegorocznej zimy zaglądające do okien
Dzisiaj ja w pracy weekendy mam wolne, ale jeszcze za bardzo do ogrodu mnie nie ciągnie, poleciałam na chwilkę, zrobić fotkę dla Anki, bardzo mokro jest i grzęzną butki, pełno rozmokłych kretowisk..brr na zewnątrz, uciekłam do domku
A to moje juki, jak jeszcze śnieg leżał, ja ich nie wiązałam
Tych zdjęć w trakcie remontu jeszcze nie pokazywałam..
Nie mam żadnego zdjęcia z dala na całość, ale jak będzie więcej słońca to zrobię.
Trochę się to miejsce zmieniło..
Dzięki oknom jest jaśniej no i w końcu są drzwi a nie dziura w deskach..
Sama lubię niecierpki, wysiewam niecierpka waleriana. Moje rosną na patelni słonecznej, co skutkuje podlewaniem co najmniej dwa razy dziennie.
Mam też w półcieniu na rabacie.
A czy niecierpka nowogwinejskiego to tylko pozyskam z sadzonek, bo szczerze mówiąc nasion nigdzie nie widziałam?
jak patrzę na tą fotkę, to pasowałby mi murek przy skarpie, schodki, wydaje mi się, zę fajnie by to wyglądało
pisałam wcześniej o prostej linii rabatay, byłoby bardziej elegancko, ale teraz mam wątpliwości, bo wygląda tu jakby ta skarpa dobiegała pod koniec do ogrodzenia
no i tu jest wysoki akcent - orzech, więc już nie trzeva, chyba że po drugiej stronie skarpy
jeśli chcesz mieć super elegancki ogród to wyciąć orzecha
ale możesz go też zostawić, stanowi wysoki akcent i daje owoce
nie każdy ogród musi być super elegancji, ozdobny
może być też urzytkowy, ja się na taki zdecydowałam
możesz go wycić w przyszłośc jak ci ogród wyrośnie w innych miejscach
ale decyzja należy do Ciebie
rzeczywiście masz gotowe inspiracji w zimozielonym
mi irga na skarpie się podoba
wyrównałabym tylko jej brzegi, np do kształtu prostokąta?
i nadała wysokości np za pomocą trzmielin na pniu (3 może być za mało, bo dłyga ta rabata)
ale przy tarasie brakuje mi czegoś wyskiego, drzewa lub 2 na pniu
tutaj pasowałby mi trawnik przy kostce, nie rabata, nasadzenia bliżej ogrodzenia
ale nie widzę rzutu