Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Kwiatowy ogródek Monteverde 23:08, 05 sty 2015

Do góry
eda napisał(a)
Warto warto masz śnieg ? ja nie bee trudno Spokojnej nocki Aniu

Ano wieczorkiem sporo popadało "czapy" na samochodach leżąwzajemnie spokojnej
Ogrodnik Mimo Woli cd 23:03, 05 sty 2015

Do góry
Iwonadm, Kasya - mam ochotę zrobić przerwę od forum... a tu takie wpisy... i znów zanudzam...

Storczyki wszelkiej maści i koloru.. najwięcej białych.. nawet ich nie focę. A szczyt kwitnienia przypada chyba w lutym.. wtedy kiedy zimy już mamy po kokardki

Dziś pasł się bażant, a na płocie tradycyjnie rezydował krogulec.. ale nie chciało mi się iść po aparat ..
Lek na całe zło czyli mój ogród 23:00, 05 sty 2015

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Aldonko.. jedna zaleta, że dopiero teraz pokazujesz fotki, że coś nowego do obejrzenia Brakuje nam teraz kolorów......
Niedługo wpadnę oglądać foty z Angielskich ogrodów, mam nadzieję, że też tam wstawiłaś swoje fotki Zostawiłam sobie oglądanie na zmęczenie zimowe....

Spróbuję zrobić przegląd ogrodu od wiosny - kolorów nie brakuje w moim jarmarku. Co do angielskich ogrodów zamieściłam parę fotek. A to asterek od Ciebie. Już rozrośnięty więc chyba mogę podziękować

Ogrodnik Mimo Woli cd 22:57, 05 sty 2015

Do góry
agata19762 napisał(a)
piękna kolekcja Aniu masz do nich łapkę

Zapyziałe te moje patyczaki.. traktowane po macoszemu Ale jakoś rosną Na razie zawiązują pąki.... i co podlewanie to kilka patyków ułamię Próbuję je prostować bo takie rozczochrane nie mieszczą się na parapecie i zawsze coś zniszczę

Ogrodnik Mimo Woli cd 22:54, 05 sty 2015

Do góry
Ewkakonewka - w konewce też można w kosmos Przecież w snach nas nic nie ogranicza

Bogdzia - ja jak budzi dudzi ukradnę tę bombkę Gabrysi

Kondzio - szkoda, ale ja nie wyrabiam u siebie i tylko na jednym forum... poza tym jestem wierna, na Ogrodowisko się załąpałam, tu mam przyjaciół i wrażeń nie będę szukać gdzie indziej Tu mi dobrze

Sebek - rura była w zębach

Aneta - fotka będzie. jak tylko się wyprawię w ten kosmos Przecież fotografuję już wszytko Wielkiego Brata nie trzeba.. sama siebie szpieguję i upubliczniam

Eda - jestem niekulturalna, bo nawet herbatki nie podałam Ale był zapitol z tymi fotami

Tesiu - zmiany nie takie wielkie, były większe Ale już placu na rewolucje brak

Ewa Agent 007 - troszkę mnie poniosło

I storczyki, lubię tego różowego o pstrokatych liściach , kwitnie co chwila, kwiatki ma malutkie, ale kwitnie bardzo obficie.. i często

Widać jakie ma małe kwiatki do zwykłych felków. Ale kawtostan wcale nie mniejszy.. czyli ten badyl z kwiatami

Lek na całe zło czyli mój ogród 22:50, 05 sty 2015

Do góry
lojalna_ napisał(a)
Witam sie miło sliczne fotki jesiennego ogrodu i to co bardzo lubie a co do kwitniecia pozna jesienia to tez jestem zaskoczona i przerazona ...to moj pierwszy sezon zimowy i panikuje jak cos sie pojawia

Miałas piekne ozdoby swiateczne a kocica cudna to chyba kocur jednak ;

Ogród masz cudny róze tulipany oj a to moj hicior ciemiernik odkryłam go dopiero na ogrodowisku i juz sie bie moge doczekac az go zasadze

Witaj, to kocica Cynamonka. Tu w zimowej szacie

Ciemierniki warto mieć. Obficie się wysiewają, więc po kilku latach można nimi obsadzić cały ogród. Pozdrawiam
Kwiatowy ogródek Monteverde 22:49, 05 sty 2015

Do góry
eda napisał(a)
To super fajnie teraz podziwiać gdy tak ponuro Mój Biały chyba później wystartuje ale różowe już pączki się zakolorowały

Jutro i ja wdepnę do ogrodu zobaczę co tam piszczy w śniegu
Kwiatowy ogródek Monteverde 22:48, 05 sty 2015

Do góry
To super fajnie teraz podziwiać gdy tak ponuro Mój Biały chyba później wystartuje ale różowe już pączki się zakolorowały

W cieniu - zacieniona 22:48, 05 sty 2015

Do góry
Jeszcze te znalazłam

Ogrodnik Mimo Woli cd 22:41, 05 sty 2015

Do góry
Betka - przeczytałam Piękna bezimienna

Karola, Kasiek - niestety naukowcy twierdzą, ze zapamiętywanie snów mają ludzie niezrównoważeni emocjonalnie Inni twierdzą , że tylko Ci co śpią snem lekkim i łatwo się budzą z byle powodu. Zakładam, że należę do tej drugiej hipotezy Budzi mnie byle co ... a do zaśnięcia muszę mieć idealną ciszę.. nawet przewracana kartka książki mnie obudzi. Dlatego nie lubię spać w nowych miejscach.

Madżen - piwonie na all najczęściej zakwitną po długim czasie Ja się zraziłam do zakupów piwonii na all.. cena nie adekwatna do jakości

Gosia - podarki takie jak Tobie to sama przyjemność oglądania ich w nowej odsłonie.. dzięki Tobie inni maja też te podarki u siebie To ty mnie zmusiłaś do wysłania takich lichotek ... i jak brzydkie kaczątka zamieniły się w łabędzie Nigdy nie sądziłam, że takie piździułki się przyjmą Dzięki Tobie jużwiem, że to realne, wiec wysyłam innym.

Kindzia - masz trąbić głośno o Marcelince Też styczniowa panienka...

Madżen mówiła pokaż storczyki, keiki się nie sfociły.. nieostre
Sfociłam część z wielkiego okna.. po moczeniu... taki bałagan z nimi

Problem z upychaniem na parapetach.. za małe parapety
Upchnięte.. jak zakwitną to będzie problem

Lek na całe zło czyli mój ogród 22:41, 05 sty 2015

Do góry
Karol99 napisał(a)
piękne te jesienne fotki

Witam w moim ogrodzie i pozdrawiam

W cieniu - zacieniona 22:40, 05 sty 2015

Do góry
bogumila_bienko napisał(a)
...prosty sposób na wykorzystanie poświątecznych resztek [mięsko,kapusta z grzybami}...naleśnikowe ślimaczki a'la paszteciki...

Bogusiu pychotki pokazujesz śliczne
Lek na całe zło czyli mój ogród 22:38, 05 sty 2015

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Aldonka gdzie Ty się podziewałas???? Tyle osób przybyło na forum że juz nie zdąża się zaglądac do tych co rzadko bywają. Piękne zdjecia choinek i rudego kota.
Wszystkiego najlepszego w Nowym Roku, niech bedzie lepszy od dotychczasowych. Buziaki.

Bożenko, dużo pracy i obowiązków. Masz rację - jak się rzadko bywa na forum, niewiele osób zagląda. W listopadzie odeszła moja ukochana mama, więc sądzę, że następny rok powinien być lepszy. Dziękuję za życzenia i pozdrawiam.

Kwiatowy ogródek Monteverde 22:33, 05 sty 2015

Do góry
eda napisał(a)
Śliczne dzięki a moje takie są nazw oczywiście niet

też śliczne
Wizytówka - Historia ogrodu z rowem, który ma być strumykiem.... 22:29, 05 sty 2015

Do góry
Historia mojego ogrodu zaczęła się w 2013 r.
W tedy to właśnie podjęłam wyzwanie, przerobienia ugoru w ogród ze strumykiem . Na szczęście nie byłam z tym sama .... w raz z mężem tworzyliśmy nasz ogród. Nawożenie ziemi ,równanie terenu , sadzenie rośli, prace budowlane ( mostek, placyk wypoczynkowy, układanie podkładów kolejowych) zajęły dużo czasu. Nie raz bolały ręce i plecy teraz wiem że było warto... spełniło się nasze marzenie o własnym ogrodzie.
Przygody tej nie ma końca, ostatnio nasz ogród wzbogacił się o romantyczny placyk. Siedząc w tak pachnącym różami zakątku można zrelaksować się po całym dniu ciężkiej pracy . W końcu ogród to także miejsce wypoczynku. Strumyk ma charakter naturalny dzięki czemu miewamy w nim gości dzikie kaczki , jaszczurki ,ropuchy, żaby i ptaki. Poranne przebywanie na ławce sprawia mi wielką przyjemność wsłuchuję się wtedy w śpiew ptaków, wieczorem zaś...... rechot żab niesie się po całym ogrodzie .Przyroda zadziwia mnie swoim pięknem coraz bardziej . Cieszę się że znalazłam pasję która daje mi i moim bliskim tyle radości

Wiosna

Moje ukochane miejsce na ziemi 22:23, 05 sty 2015

Do góry
Moje ukochane miejsce na ziemi 22:18, 05 sty 2015

Do góry
takich głodomorków mam duuuuuuuuuużo

Moja "przyziemna" :) pasja 22:14, 05 sty 2015

Do góry
Z moich obserwacji wynika:

Mogę potwierdzić, że w lekkiej, piaszczystej glebie i jednoczesnie w pełnym słońcu rosną gorzej. W mojej donicy mam w jednej części wsypaną trochę gorszą glebę i w tym miejscu źdźbła nie są tak długie i zasychają w sezonie mocnego słońca (skręcają się końce), efektem czego jest trawiasta szczotka, a nie spływająca kaskada... W drugiej części z cięższą, lepszej jakości glebą, trawa rośnie pięknie i rozkłada się w wielkie rozety. Na rabacie niepodwyższonej, gdzie mam "rodzimy" piach, też są szczotkowate, mimo, że każdej dodawałam dobrej ziemi do dołka i przez część dnia są w świetle rozproszonym, a nie w pełnym słońcu. System nawadniający, regularny dopływ wody, na pewno byłby dla nich idealny.

Gdy przygotowywałam się do ich sadzenia, czytałam, że turzyce lubią dużo wody, stale wilgotne podłoże.

Dla porównania:

Amazon z lepszej ziemi w donicy

z gorszej, ten sam dzień i sadzonka z tego samego źródła, przy sadzeniu tej samej wielkości

I z rodzimego piachu

10.06.2014

28.08.2014 dalej bardziej pionowy pokrój niż płożący

06.11.2014 prawie nic się nie zmieniło, na tej rabacie rosną najsłabiej

Moje ukochane miejsce na ziemi 22:11, 05 sty 2015

Do góry
od pewnego czasu zaczęły odwiedzać mnie takie śliczne ptaszki

Piękno ukryte w detalach ... na skraju zielonego świata 22:07, 05 sty 2015

Do góry
Zdecydowanie mu do twarzy w czerwieni...

Zimy w ogrodzie próżno szukać, delikatna biel pojawia się i znika..malując zmienne pejzaże.
Jedno jest pewna uwielbiam czerwień o tym czasie w ogrodzie, żaden inny kolor nie komponuje się tak pięknie z zielenią i okazyjną bielą...ah oczywiście w towarzystwie ukochanej terrakoty ;:167
Ogród płonie pomimo uśpienia, a ja koję zmysły widząc go w takiej szacie...tak mi teraz w duszy gra ;:167

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies