Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

W cieniu - zacieniona 18:42, 08 gru 2014

Do góry
monteverde napisał(a)
Bardzo ładne te ogrodowe
Szkoda,że przemarzaję i wymagają więcej starania.Zabezpieczyłam wiosną i teraz też tak zrobię, zakwitły.
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 18:33, 08 gru 2014

Do góry
Marto na styropianowym stożku planowałem zrobić choinke z szyszek, ale chyba się nie wyrobie już w tym roku. Miło mi, że brzozowa się podoba

Kasiu u mnie w okolicy jest jedna kwiaciarnia gdzie kiedyś robili piękne ozdoby nawet nie drogie, później były ładne i drogie, a teraz są drogie i paskudne Od tego czasu wolę sam robić tego typu dekoracje do domu.
Planowanie rabat u mnie też zazwyczaj spontaniczne, tylko jedną rabate miałem dobrze zaplanowaną, na 2 ostatnich zmienianych jesienią, znów będę przesadzał wiosną, ale tylko kosmetycznie

Violu dziękuje, już byłem i poczytałem, resztę odpisze u Ciebie

Agnieszko dziękuje bardzo

Miro miło mi, że tak pisesz. Oczywiście pochwal się efektami. Teraz już dużo ozdób nie powstanie, ale jeszcze kilka na pewno będzie

Bożenko dziękuje i dziękuje Egzaminy dopiero w styczniu, ale jestem już dopuszczony do zerówek, a teraz mam zaliczenia projektów i jak dobrze pójdzie to w styczniu będę miał zamknięty semestr i sesja mnie ominie

Mileno wiesz. ile się namęczyłem, aby była taka "równiutka" ale jestem z wygładzania zadowolony. Ozdoby jakieś jeszcze będą, ale już w małych ilościach, ale jeszcze jedna choinka czeka na czas i dekorowanie

Piotrze bardzo dziękuje

Alka kopiuj i chwal się później efektami, na pewno przyjdę zobaczyć

Przypadkowo wczoraj zauważyłem, że mój wątek ma już ćwierć miliona wyświetleń, za co dziękuje odwiedzającym, a z drugiej strony trzeba się bardziej pilnować co pisze, żeby gaf nie strzelać co zdarza się dość często

Zostawiam jeszcze jeden wianko-stroik i uciekam.
Ogród Magdalenka 18:29, 08 gru 2014

Do góry
Dobrze,że mamy chwilową przerwę w szaleństwach zakupowych z zielonymi , bo można się skupić na wnętrzach i nie tylko ...

W moim ogrodzie, na wiosnę, zagości pewna Pani , wiadomo Teraz , na czas zimowy, przeniosłam ją do domu, bo na zewnątrz jest za zimno

A tak prezentuje się przed domem Jestem nią oczarowana ...

Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 18:21, 08 gru 2014

Do góry
eda napisał(a)
Macham łapką i miłego życzę

Dziękuję za letnie widoki Edytko
pozdrawiam
Lawendowy zawrót głowy 18:05, 08 gru 2014

Do góry
lojalna_ napisał(a)

Ja bym tu dała kombinację zygzaków, wypełnią ładnie tę rabatę i nie musisz tyle inwestować w drogie okazy a małe wyglądają zbyt mizernie, za mizerną są, jak na front ogrodu

Donice powinny być większe, dużo większe albo po dwie duże. Zaraz postaram się podpowiedzieć.

Wybacz nieudolność rysunku, ale mam dziś sajgon w domu.

Pod kulami na pniu obwódka lub prawie kostka ze szparą w środku a w niej falujące, wystające trawki i czosnki. ŻÓłte to mogą być żółte kule z bukszpanu, cyprysiki groszkowe 'Filifera Aurea Nana' albo dowolne żółte lub zielone kulki, a nawet czerwone.

Jak się posadzi to można jeszcze "dowalić" trawy, może ML?

I wieeeeelkie donice. Wielkie, te giną.
Kwiatowy ogródek Monteverde 17:39, 08 gru 2014

Do góry

cebulkę w między czasie się kroiło jak boczus się smażył na patelni

Aniu ale mi smaka narobiłaś wszyscy u mnie lubią kartacze i jak juz robię to muszę minimum 20 by wszyscy pojedli
Pozdrawiam
W ogródku Iwony 17:30, 08 gru 2014

Do góry
Ivvvona napisał(a)

Iwonko ślicznie
Masz bardzo ładnie wokół oczka nic tylko podziwiać
Siedlisko na Podlasiu 17:24, 08 gru 2014

Do góry
Ivvvona napisał(a)
Piękne juki, a to kwitnące maleństwo mnie zachwyciło. Moja ma już ze trzy lata i nie chce zakwitnąć, ale za to bardzo ładnie się rozrosła. Może w końcu doczekam się kwiatów. Pozdrawiam

WWitaj Iwonko dz za odwiedziny
Zapewne doczekasz sie kwiatów jukki
Te moje maleństwo bardzo mnie zaskoczyło
Szkoda ze tak krótko kwitną

Wianki, dekoracje wyłącznie na Boże Narodzenie 17:13, 08 gru 2014

Do góry
Mój tegoroczny wianek

Moja codzienność - ogród Oli 17:08, 08 gru 2014

Do góry
leon60 napisał(a)
W imieniu M dziękuję w wolnej chwili postaram się wrzucić coś więcej

Wszędzie zrobiło się już bardzo świątecznie a u mnie wciąż pusto... w przyszłym tygodniu dopiero coś podziałam a póki co wystawiłam renifera zrobionego w zeszłym roku

Kocham tego reniferka i czekam jak będzie się prezentował na salonach
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 16:57, 08 gru 2014

Do góry

Luki napisał(a)

cudnie wygląda super robota
Pomóżcie wyczarować mi ogród 16:34, 08 gru 2014

Do góry
Violu, analizuję jeszcze raz twój plan. Podjazd do domu ma szerokość ok. 3,5 metra - jeśli się nie mylę... Może to wystarczy, aby ta utwardzona nawierzchnia była jednocześnie dojazdem do garażu i dojściem do domu? Przecież to nie Marszałkowska, ruch jezdno-pieszy wolny, więc może wystarczy? Przy bramie można rozdzielić, np. tak:
w trakcie prac:
https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/39/397989/original.jpg
dalej:
https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/40/407196/original.jpg
https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/40/407204/original.jpg
Patrzę na twój plan. Najpierw dorysowałam wersję pierwszą, ale kierunek do domu nie ten. Jeśli już by doszedł chodnik, a płotu jeszcze nie masz chyba, to możeprzesunąć i masz całą szeroką rabatę na przed ogródek do dyspozycji - 2 zielone prostokąty - to roslinki na rabatach.
Może Łukasz coś wymyśli, poproś go

Egzotyczna wyspa na Podkarpaciu 15:58, 08 gru 2014

Do góry
Piotr_ napisał(a)

Zimowo

Piotrze cudownie, klimat jak z Tolkiena. Widzę także że niestrudzony z Ciebie twórca pracochłonnych bombek
Egzotyczna wyspa na Podkarpaciu 15:02, 08 gru 2014

Do góry
Zima dziś -2 a na polu cudnie
Lawendowy zawrót głowy 14:47, 08 gru 2014

Do góry
te klimaty już znacie....nic sie nie zmieniło czekamy na wiosne i ziemie o i wymysliłam jeszcze jedna podwyzszana donice z palisady w rogu kostki na grila

Lawendowy zawrót głowy 14:44, 08 gru 2014

Do góry

tam gdzie zasłonięte drzewo bedzie stało pomieszczenie gospodarcze ...kiedys ...

na samym koncy stoja trzy róznej wielkosci tuje szmaragd i p[optem w kolejności chciałam bym klona palmowego mam zapisana nazwe od Reachego dalej znowu beda trzy tuje w róznym rozmiarze i dalej trzy umbry. trochę zywopłotu z cisa między nimi a miskanty musza się przesunąc do przodu przed wiśnie

jeszcze chciałam na samym koncu troche przed tujami miłorzęba pendule tam jest fajne słonce rano i potem popołudniu
Lawendowy zawrót głowy 14:36, 08 gru 2014

Do góry

tutaj jest spad chyba beda tam duze kamienie i coś niskiego ..piennego moze rozchodniki
fatalne zdjęcie ale ważne miejsce ...
Moja codzienność - ogród Oli 14:34, 08 gru 2014

Do góry
Beatko, Kasiu wyrzynarka zwykła duże elementy oczywiście łatwiej wyciąć ale mam też ozdoby chyba 9x9 i też się dało
Beatka na pewno pamięta ?

Lawendowy zawrót głowy 14:34, 08 gru 2014

Do góry

druga fotka szersza perpektywa ...z wiosny nowy płot, który będzie stał prawie 40 cm dalej i wzdłuz płotu od wewnatrz chciałam graby. Dwa przy furtce , dwa przy wjezdzie do garażu i moze jeszcze jeden miedzy dwoma w luce miedzy furtka a grazem. Nie wiem czy się ten trzeci zmiesci ...czy nie lepiej zasłonic ten odcinej trzeba różnych rozmiarów tujami szmaragd , które w takiej formie beda sie powtarzały w ogrodzie
Lawendowy zawrót głowy 14:29, 08 gru 2014

Do góry
Wejscie i po prawej rabata , która trzeba bedzie wiosna zrobić od nowa. Chciałabym tam trzy stozki z cisa i wymieszane kulki bukszpanowe z cisowymi ale nadal nie wiem , jak szybko te roslinki rosna i czy trzy stozki to nie za duzo ...dziewczyny pisały, że sosenki aut bo nie mieszamy gatunków ... z niskich traw będa konwaliki i hakone i moze kilka stip bo na miskanty chyba za mało miejsca

ten zas sie wtrambolił ..gwiazda

i przed sekunda rozkopał ziemie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies