Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Makowo na Kociewiu 13:08, 04 sty 2015

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Kocham takie retrospekcje, wiec bardzo uważnie przestudiowałam zmiany na rabacie. Jest to bardzo miłe do oglądania szczególnie w zimowe dni, że nic w ogrodzie się nie dzieje... Trawki jednak robią dobrą robotę na rabacie Dają lekkości i tajemniczości. Zaskoczył mnie wzrost bukszpanów..... urosły błyskawicznie.

Cytat powyżej mnie rozbawił.... my to nie umiemy siedzieć na pupie, tylko ciągle byśmy coś ulepszali.

Aniu od kiedy jestem z Wami nie sposób siedzieć na pupie jesteście kołem zamachowym zmian w Makowie!!!
Nie jest dla nas Ogrodowiczan tajemnicą, że bukszpany rosną, kiedy się je tnie nawet takie maleńkie, a po drugie kocham je a one chyba mnie

Dzisiaj trochę mniej wieje ale nadal podmuchy są niesamowicie silne gdybym nie powiązała traw już by ich tutaj nie było.

hortensje trzymają się dzielnie - widziałam miejsca gdzie wycięto brązowe kwiatostany hortek strasznie zubażając krajobraz

pod brzozami wyrosły zimowe wrzosy - powkładałam je tam likwidując jesienne dekoracje donic - całkiem fajnie wyglądają w bezśnieżny czas

Ogród z łezką II 13:07, 04 sty 2015

Do góry
Bardzo dziękuję za Wasze odwiedziny mimo mojej nieobecności

Święta minęły nam rodzinnie, w drugi dzień świąt nawet trochę śniegu spadło To chyba prezent z nieba

Na Sylwestra pojechaliśmy do Kasika z ZG...wróciliśmy wczoraj Było cudownie... Trochę obawiałam się jak Figo pierwowzór przyjmie na swoje włości naszego Figa, ale psy żyły w zgodnej komitywie

Tym razem nawet udało się wygospodarować trochę czasu i Kasia z Grzesiem pokazali nam Zieloną Górę. Na rynku, od czasu do czasu, można zobaczyć Bachuski, duże i małe Jest też wielka choinka, palmiarnia z kawiarnią, a tam wielkie i pyszne lody
Czas szybko płynął...ale przecież będą następne spotkania. Trochę daleko mamy do siebie, ale śmieję się i pocieszam...dobrze, że nie mieszkają w Szczecinie...
Nawet parę zdjęć mamy

Egzotyczna wyspa na Podkarpaciu 12:59, 04 sty 2015

Do góry
Dziś -1 i słoneczko zagląda śnieg jeszcze leży ale może wnet go nie będzie.

W tym roku mam plany obszerne schować filtr który nieładnie wygląda przy oczku
mam plan ale go nie zdradzę

Zadołować agawy i inne egzotyki na rabatach aby wyglądały jakby rosły od dawna i dosadzić coś ciekawego jeszcze aby rabata nabrała wyglądu

Może przerobię trochę wrzosowisko na coś bardziej ciekawszego

Wsadzić bananowce do gruntu aby zaszalały i inne egzotyki
Miłego dnia

Ogrodnik Mimo Woli cd 12:57, 04 sty 2015

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
W lipcu zainstalowałam filtr do oczka, po roku bez filtrowania woda była okropna!!!!
To dobrze wydane pieniądze.. wiosną wkopiemy go i zamaskujemy lepiej, trzeba też poprawić ściek wodny... będzie co robić w tym roku.

Do tej pory chociaż filtr wyjęty woda czysta i widać aż do dna.

To chyba Bio Cell 25000 z lampą uv, a wiem bo taki zamówiłem, jeszcze nie nie do siebie . Wybacz wnikliwość, ale przy mojej chorobie wodnej temat nie do pominięcia , podobnie jak jeszcze bardziej ciekawe wydarzenia, które właśnie przeczytałem z zaciekawieniem, przy tym uwielbiam twoje zdjęcia.
Ogród tworzony z pasją 12:56, 04 sty 2015

Do góry
Jeszcze zdjęcia ogrodu:

Ogród z łezką II 12:54, 04 sty 2015

Do góry
eda napisał(a)
Szczęścia zdrowia pomyślności w 2015 roku

Dziękuję bardzo
Ranczo Edy 12:53, 04 sty 2015

Do góry

Ranczo Edy 12:52, 04 sty 2015

Do góry
wizytówka zreformowana
szybki wypad do ogrodu i ocena sytuacji ... wiosna normalnie Ale wieje
zrobiłam foty tego co wylazło cieszyć się czy nie ?
podziwiać warto

Pozdrawiam niedzielnie
Ogród z łezką II 12:51, 04 sty 2015

Do góry
eda napisał(a)
Wesołych Świąt i miłych chwil

Ogród z łezką II 12:50, 04 sty 2015

Do góry
Agania napisał(a)
Kindziusia Radosnych Świąt życzę Tobie i całej rodzince...już dnia przybywa za dwa 2 miechy wiosna

Wianki cudo i choinka też
buziaki

Agatko u nas wprawdzie wiosny nie ma (aktualnie za oknami śnieżyca z silnym wiatrem), ale wczoraj jeszcze widziałam wiosnę...jest w Zielonej Górze
Ogród tworzony z pasją 12:49, 04 sty 2015

Do góry
Pomimo,że styczeń, wrzosy w pełni kwitnienia

Pędy dereni:

Lawenda:
Ogród z łezką II 12:49, 04 sty 2015

Do góry
Nikita napisał(a)
Kasiu odwiedzam cię jeszcze raz...tym razem już świątecznie

Dziękuję za odwiedziny I życzenia
Ogród z łezką II 12:46, 04 sty 2015

Do góry
gierczusia napisał(a)
Kaśko .. Dla Ciebie i całej Rodzinki ...

Dziękujemy Gierczuś
Wilcza Góra 12:40, 04 sty 2015

Do góry
Ogrodnik Mimo Woli cd 12:31, 04 sty 2015

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
... wielki krok małego człowieka ...

Więc z taką samą radością kroczmy przez ten Nowy Rok 2015, tego życzę sobie jak i Wam

Cudowne podsumowanie.

A co do Mai to zgadzam się w 100%, miałam ją okazję poznać (stare studenckie czasy).
Raczkujący ogród Iwony 12:13, 04 sty 2015

Do góry
isia33 napisał(a)
Widzę, że wczoraj nie wkleiło się zdjęcie mojej ulubionej rabatki. 2 rośliny i kamień i jesten zakochana.

Prześledziłam prace w ogrodzie od początku. Wykonaliście kawał pięknej pracy
Wierszyki i rymowanki o Ogrodowisku i nie tylko 12:11, 04 sty 2015

Do góry
zbigniew_gazda napisał(a)

Jakby mnie coś tknęło
z rana przy małej kawie.
Zrobić bałwankowi fotki
-niech ma pamiątkę na jawie.

Słonko koło południa
całą buźkę pokazało.
Zjechał biedak po parapecie
że tylko sitko zostało.

Nadzieja na piękny ogród 12:06, 04 sty 2015

Do góry
Dopóki nie zrobisz planu-rzutu całej działki wszelkie sensowne podpowiedzi nie są mozliwe

Rabaty są za małe i nieproporcjonalne w stosunku do domu, za mało ich, a za dużo pojedynczcyh i naćkanych wysepeczek

Dom bardzo dominuje ogród, brak mu odpowiedniej oprawy.

Szkoda, że przy domu nie ma w kostce dziury, ławka miałaby lepsze towarzystwo, donice są za małe do tak dużego domu

Nadzieja na piękny ogród 12:02, 04 sty 2015

Do góry
Agatan24 napisał(a)
Ta zaznaczona rabatka jest zrobiona w tym roku, wsadziłam tam pęcherznice z nadzieją że szybko urosną i zasłonią mi trochę wejście do kotłowni i cały ten rozgardiasz, ale teraz tak patrzę i jakaś taka biedna ta rabatka, mogłam tam może wsadzić jakieś tuje które będą cały rok zielone?

Za dużo tutaj tych wysepek
Nadzieja na piękny ogród 12:01, 04 sty 2015

Do góry
Nie zrobiłaś chyba tego schematu całej działki, więc nie mam jak się odnieść do reszty ogrodu ale intuicja podpowiada mi, że tak prosto nie powinno być

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies