Dzisiaj był 2 dzień prawdziwej wiosny ciepło, zapach powietrza wiosenny, ale w ogrodzie znowu nic nie zrobiłam, miałam inne zajęcia, no może w poniedziałek coś zrobięwidać musiało tak być
No akurat teraz częściej sięgam po jabłko niż słodycze a powojnik to Stolwijk Gold PBR, kwitnie kwiecień - maj czasami już zaczyna pod koniec marca, nie tnie się go wcale tylko czyścito nie iluminacja
BEATKO dobrze, że pytasz o terminy zamawiania.Też się zastanawiałam.
Dziękuję za info o hortensjach.
Muszę w takim razie poczekać i zobaczyć co to u mnie wyjdzie
Juziu dziękuję za podpowiedzi
Byłam chwilkę w leroy i kupiłam jeżówkę.Tam są chyba jakieś kłącza.Ciekawe co z tego wyrośnie.Kociomiętkę też wzięłam, ale nie było werbenki.Chyba muszę uśmiechnąć się do Agusi??
A i byłam na WGWO w poszukiwaniach glinianych dużych donic.Nawet znalazłam, ale chyba jak wytyczymy rabaty to kupię.
Za to kupiłam koszyczek
Jeśli nie ma śniegu, zima przypomina jesień, albo wiosnę.
Szron ubiera bukszpany w białe koronki, a śnieg otula je przed mrozem. Najgorszy jest koniec zimy, kiedy przyroda jeszcze się nie obudziła.. Wtedy brakuje mi wiosny...
Miałam na dzisiaj wielkie plany związane z wypadem na działkę, ale słońce pokazało się późno no i zaczęło wiać. Z grabienia tego, co nawiało zrezygnowałam. Ziemia dalej zmarznięta, nic z ziemi nie wychodzi poza kilkoma kiełkami narcyzów i przebiśniegów. Wśród listków tylko jeden pączek dojrzałam i uwieczniłam.