Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moje trudne początki, domek przy lesie.

Moje trudne początki, domek przy lesie.

Nallar 23:55, 15 mar 2015

Luckaa napisał(a)

co to wyszło z ziemi? Bo ja nie mam pojęcia, i to w kilku różnych miejscach

Wygląda na jakiegoś liliowca, może iryska?
Pozdrawiam.
kitek81 07:47, 16 mar 2015

ja też obstawiam liliowca
nie martw się, wyjdzie słoneczko, cieplej się zrobi, to i siły wrócą
jest taki nowy program na tvn, "Odlotowy ogród"-oglądałaś może? i w ostatnim odcinku przerabiali właśnie taki starszy ogród, gdzie były drzewa i krzaki do wycinki, chwasty, nierówności itp- i wtedy też pomyślałam, że taki ogród trudniej przerobić, niż zrobić od podstaw taki jak ja np mam, bez ani jednej roślinki z pustą działką!
ale Wy już sporo zrobiliście w zeszłym roku, ten będzie łatwiejszy
powodzenia i będę kibicować

a jak Twoje posiane roślinki?
eda 10:57, 16 mar 2015

Lucynko po mału małymi krokami dojdziesz do wymarzonego efektu zobaczysz
Ja też staram się z emem o wygląd jaki taki bo ciągle jeszcze niedociągnięcia i rozkopy związane z domem bo ciągle trwa u mnie budowa domek nieukończony i nie z każdej strony działka piękna ale cieszę się roślinkami i jakoś leci trzeba się tego trzymać uściskuję serdecznie
eda 11:00, 16 mar 2015

Fajnie że dałaś swoje wschdy rób foty i nie przejmuj się wcale Ja też myśle że to liliowiec bo gruby liść ma zobaczymy jak więcej się wysunie
Luckaa 17:34, 17 mar 2015

kitek81 napisał(a)
ja też obstawiam liliowca
nie martw się, wyjdzie słoneczko, cieplej się zrobi, to i siły wrócą
jest taki nowy program na tvn, "Odlotowy ogród"-oglądałaś może? i w ostatnim odcinku przerabiali właśnie taki starszy ogród, gdzie były drzewa i krzaki do wycinki, chwasty, nierówności itp- i wtedy też pomyślałam, że taki ogród trudniej przerobić, niż zrobić od podstaw taki jak ja np mam, bez ani jednej roślinki z pustą działką!
ale Wy już sporo zrobiliście w zeszłym roku, ten będzie łatwiejszy
powodzenia i będę kibicować

a jak Twoje posiane roślinki?

Widziałam że jest, ale nie zdążyłam właczyć, ale już sprawdzałam keidy leci i bede śledzić.
Luckaa 17:36, 17 mar 2015

eda napisał(a)
Lucynko po mału małymi krokami dojdziesz do wymarzonego efektu zobaczysz
Ja też staram się z emem o wygląd jaki taki bo ciągle jeszcze niedociągnięcia i rozkopy związane z domem bo ciągle trwa u mnie budowa domek nieukończony i nie z każdej strony działka piękna ale cieszę się roślinkami i jakoś leci trzeba się tego trzymać uściskuję serdecznie

Edytko u nas tez ciągle budowa, dopbudowa, rozkopy, porobiąłm rababty przy domu,a okazało sie ze coś przemarza i trzeva fundamenty odkopywać, styropian mamy między murami, a teraz okazało się że trzeba jeszcze na zewnątrz ocieplac bo coś przemarza i pleśń wyszła, a to nowy dom wrrr.
kitek81 17:40, 17 mar 2015

niestety, czasem coś po czasie wyłazi, ale naprawicie i będzie ok!
Luckaa 17:44, 17 mar 2015

Wkoło jest tragedia, krzaki kzrekami, zeby tylko, ale są stare budynki, stare betonowe ogrodzenia, stare sprzęty i maszyny itp, a my z emem walczymy ile mozemy, wstydze się wkleić zdjecią zza okna sypialni, a boku mojego wjazdu, ale myśle że meisiąc i bedzie pow szystkim, wtedy pochwale sie metamorfozą. A tymczasem dla pokrzepienia, metamorfoze którą m zrobił kiedy byłam w ciąży, a ja robiłąm zdjecia z okna

To teren za domem, strona na której jest taras

szopka niewiadomo czyja i przechylona brzózka

m walczący z nieokiełznaną roślinnoscią

Ta sama brzózka i zachód słońca dziś

Psiamama 21:35, 17 mar 2015

Ale masz tam widoki i przestrzeń... i brzózka moje ukochane drzewo. Aż niewiarygodne, że to to samo miejsce na tych zdjęciach. Jak mnie dopada chandra remontowa i zaczynam narzekać i gderać mężowi to pokazuje mi właśnie takie zdjęcia pt. "tak było". Czasem łapiemy się za głowę ale działa bo humor mi się poprawia.
kitek81 21:50, 17 mar 2015

zobacz, jak już ładnie uporządkowane, teraz tylko się brać i obsadzać, żeby nie zmarnować tej pracy, którą do tej pory włożyliście! szkoda, żeby to zarosło chwastami, lepiej niech tam kwiatki i krzewy rosną