Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

W Gąszczu u Tess 23:28, 03 sty 2015

Do góry
Tess napisał(a)
Dziewczyny dziękuję, że o mnie pamiętałyście

Mało mnie ostatnio, bo od jakiegoś czasu gromadzą się wokół mnie jakieś trudności i przeszkody, które może nie są z rodzaju bardzo negatywnych, ale walka z nimi jest czasochłonna i stresująca. Za dużo się ich nagromadziło w końcówce roku.

Z tych powodów nie starczyło czasu i nastroju na wykonanie nowych wianków (powiesiłam zeszłoroczne), ani na pieczenie pierniczków (na choince jednak wiszą pierniczki zrobione przez koleżankę syna).

Zimy u mnie już nie ma. Mróz sylwestrowy minął, jednak dziś jest dość wietrznie.

Ogród smutny, szarobury, choć zimozielone i trawy robią swoją dobrą robotę.

Witam ogród wygląda, jak początek wiosny Cebulowe i mi wychodzą, rośliny głupieją, takie temperatury w styczniu. U nas strasznie wieje wczoraj i dziś. Tuje Teresko na nóżce to Twója produkcja, tak? Dobrze wyglądają Ci powiem. Wszystko pięknie przyozdobione. Korzystając z okazji wszystkiego najlepszego na Nowy Rok 2015 r. i aby omijały Cię wszelkie problemy. Gorąco pozdrawiam
Ogródek Hanusi - kolejny sezon 23:27, 03 sty 2015

Do góry
Nasionka stopniowo w ziemię będe rzucać. Czy wszystkie wzejdą? Ale jak nawet tylko co dziesiąte ziarenko wyiełkuje, to mi wystarczy.

Z nasionami już poszalałam, bo będę działać w zwolnionym tempie, żeby zdążyć na czas. Musze przecież Wam nie zakłócać szeregu.

A jeszcze pudełko z własnoręcznie zebranymi nasionkami czeka.
Oj, będzie robota!

Kochani, Iwonka czyta Ogrodowisko i mam nadzieję, że wszystkie Wasze wpisy ją motywują do uśmiechu. A jak uśmiech, to i nadzieja na zdrowie wraca.
Wszystkiego najlepszego!

Wizytówka - Ranczo Edy 23:25, 03 sty 2015

Do góry
Róże wiekowe

Żółta

Czerwona

okrywowa czerwona

Lek na całe zło czyli mój ogród 23:17, 03 sty 2015

Do góry
Niektóre rośliny zgłupiały i zaczęły kwitnąć jesienią. To zdjęcia z przełomu października i listopada.

Ogrodowe przygody 23:09, 03 sty 2015

Do góry
Kiedyś będzie tu ogród 23:07, 03 sty 2015

Do góry
guadalahara napisał(a)

Ale to naprawdę JEST ogród, a że jesteś innego zdania... cóż... zawsze by się chciało więcej, lepiej, ładniej i tego Ci życzę. Bo najważniejsze, żeby właściciel był zadowolony

Agnieszko bardzo ci dziękuję, ale jakbym ci pokazała jakie zielsko rosło jeszcze miesiąc temu (wyższe ode mnie) to byś zmieniła zdanie.
Ale kurczę dopiero w połowie listopada zdjęli mi blachę z łapska i nadrabiam zaległości. A pogoda nie rozpieszcza.
Ale plany są, i chęci....
Kopać, grabić, sadzić.... Lubię to! 23:06, 03 sty 2015

Do góry
Ewkakonewka napisał(a)
Eda, Jola, Ewa, Karol, Agnieszka, Marta, Iwonka, Marzenka i Wszyscy co do mnie zaglądają
Dziękuję Wam przeeeepięknie To baaardzoo miło tu być i z Wami rozprawiać, i o kwiatkach, i o pogodzie, i o czym komu do głowy przyjdzie Cudowni jesteście i cudowną atmosferę tworzycie, aż się chce działać Nikt tak nie zmotywuje, nie doradzi, nie pochwali i nie zrozumie ogrodowego szaleństwa jak Wy
A tak się złożyło, że trzeci tydzień z rzędu życzenia lecą hehehehe to chyba musi się wszystko udać, spełnić, urosnąć, zakwitnąć i cieszyć jeszcze oczy na koniec
Tak, tak za dużo już liter hehehhe
Dziękuję

Ogrodowe przygody 23:06, 03 sty 2015

Do góry

Kopać, grabić, sadzić.... Lubię to! 23:05, 03 sty 2015

Do góry
Ewkakonewka napisał(a)

Dziękuję
Ja po Nowym Roku to już czekam na wiosnę i denerwują mnie już dekoracje świąteczne, lubię je robić i uwielbiam święta, ale jak się tylko kończą to już mnie drażnią Zaczęłam dzisiaj powoli zdejmować. No choince jeszcze chwilę dam pobłyszczeć Macham

Ja też tak mam ozdoby też powoli ściągam w sumie to została duża choinka i u córeczki jej ozdobny pokój. W tym roku jakoś nie miałam weny na stroiki świąteczne poparzyłam to tu to tam na O i powzdychałam .
Kilka stroików oczywiście zrobiłam no ale to nie to samo co było rok czy kilka lat do tyłu.

Ogrodowe przygody 22:58, 03 sty 2015

Do góry
Kopać, grabić, sadzić.... Lubię to! 22:58, 03 sty 2015

Do góry
Gratulacje z okazji 200 stron
Kiedyś będzie tu ogród 22:53, 03 sty 2015

Do góry
Dzisiaj kolejny mały kroczek do tworzenia ogrodu- rozplantowaliśmy z eM.em dwie przyczepy żwiru do rozluźnienia gleby. Niestety z nowym rokiem zaczęły się stare problemy- a więc żaden sprzęt nie wjedzie żeby to zaorać.
Co do stawu i faszynowania to niestety też widać już że będą kłopoty. Poziom wody jest na równo z brzegiem i nie będzie gdzie wypompować.

Za to jutro sadzę bożonarodzeniową choinkę.
Ogrodowe przygody 22:52, 03 sty 2015

Do góry
Kiedyś będzie tu ogród 22:45, 03 sty 2015

Do góry
Mariusz napisał(a)
Robisz piękne zdjęcia ptaków , o szczepieniu jabłoni odpowiedziałem u siebie, na temat kompozycji i doboru drzew przed oczko chowam się po kątach, bo w tym temacie nie czuje się na siłach. Pozdrawiam

Mariuszu bardzo dziękuję za pochwałę. Co do szczepienia to oczywiście czytałam i na pewno spróbuję. Bardzo bym chciała, żeby się udało, bo mam min pyszną jabłonkę przy domu, a muszę ją skasować.
Co do planowania nasadzeń to dla mnie masakra. Ja jestem typowym wzrokowcem i dopiero jak rośnie to widzę czy mi się podoba czy nie. Dla mnie papier przyjmie wszystko.
Ale mam nadzieję, że małymi kroczkami....
Pora na zmiany, czyli Alkowe rewolucje ogrodowe 22:42, 03 sty 2015

Do góry
To moja wariacja na temat choinki zgapionej od Łukasza
Pora na zmiany, czyli Alkowe rewolucje ogrodowe 22:35, 03 sty 2015

Do góry
Śnieg był przynajmniej na bombce
Egzotyczna wyspa na Podkarpaciu 22:34, 03 sty 2015

Do góry
Piotr_ napisał(a)
dzięki za życzenia i coś z lata 2014 dla przypomnienia
Milego oglądania

Mi bardzo podoba się Twój komplet stołowy
Ogrodnik Mimo Woli cd 22:30, 03 sty 2015

Do góry
Spotkanie i gość specjalny, czyli matka Chrzestna mojego ogrodu... ogród taki po mojemu, ale jak to dziecko.. zawsze idzie swoimi ścieżkami..... liczę, że każda matka kocha swoje dziecko

I fotka grupowa.... na relację zapraszam na wątek Pierwszy dzień lata u Małej Mi...

Pora na zmiany, czyli Alkowe rewolucje ogrodowe 22:29, 03 sty 2015

Do góry
Mocno spóźnione świąteczne klimaty
Ogrodnik Mimo Woli cd 22:28, 03 sty 2015

Do góry
Tak, Viva to róże i byliny.. cudne rabaty.. kocham ten ogród... niestety na leżaczki czasu nie było.... plan napięty...

Następnego dnia rano pojechaliśmy do Pana Bylinowego i do ogrodu Danusi z Sosnowa... kolejny piękny ogród.. z gatunku tych z duszą

Podskubaliśmy morwę...

I trzeba było uciekać, bo goście na spotkanie mieli zaraz sie pojawić u mnie....

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies