Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:23, 13 mar 2015

Do góry
ana_art napisał(a)

Na tej fotografii wygląda jak na inspiracji:
https://www.pinterest.com/pin/529876712383335551/
U ciebie kule, a tam skałki.
Pięknie urósł. A zwróciłaś uwagę na tuje w plecach? Jakby nie były te same
Kwiatowy ogródek Monteverde 22:21, 13 mar 2015

Do góry
monteverde napisał(a)

słonka dzisiaj u mnie nie bylo ale fajnie się na ogrodzie robiło, jedna stronkę po prawej mam już zrobioną jak nie będzie jutro padało dalszy siąg pracy w ogródku, robiłam od 10.00 do 17.00 z przerwami na papieroska i kawkę

Aniu cudnie ruszyła Twoja przyroda widzę że iryski też masz wszędzie je widzę ja nie mam mus się rozejrzeć za kupnem pięknie wyglądają macham serdecznie
W moim ogrodzie, gdzie czas leniwy... 22:03, 13 mar 2015

Do góry
ha ha ale wesoło niech już będzie cieeepło cholerka macham Marcia i kwiatucha zostawiam

Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 21:58, 13 mar 2015

Do góry
JoannA napisał(a)
Powoli i do nas wiosna się zbliża. Krokus na noc zwinęły kwiatuszki ale w słońcu wyglądały dziś okazale.

Joasiu jakie cudne krokuski mieszankę sadziłaś ? bo widzę dwa kolorki ja muszę więcej nawtykać jesienią bo słabo się rozrastają i tak po jednym sobie wychodzą Iryski fajne
Przegapiłam 600 setkę buuu
Moc buziaków i pociechy z ogrodu Joasiu

Kwiatuch dla Cię

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:53, 13 mar 2015

Do góry
ana_art napisał(a)
ostatnio dyskutowaliśmy z Olą o red baronie
tak jak mówiłam posadziłam trzy małe sadzonki w 2011

rozdałam kilka sadzonek dla sąsiadek, teraz zajmuje spory trójkąt, trudny do sfotografowania

Super jest ta trawka!
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:50, 13 mar 2015

Do góry
ostatnio dyskutowaliśmy z Olą o red baronie
tak jak mówiłam posadziłam trzy małe sadzonki w 2011

rozdałam kilka sadzonek dla sąsiadek, teraz zajmuje spory trójkąt, trudny do sfotografowania

Kwiatowy ogródek Monteverde 21:48, 13 mar 2015

Do góry
Edyta10 napisał(a)
Witam Cię Aniu po przerwie długiej....
widzę wiosna u Cieie kwitnąca u mnie dopiero tulipki wyszły z ziemi...krokusy gdzieś przepadły....
ściskam Cię wiosennie

Cześć Edytko fajnie że wpadłaś może krokusiki Ci jakieś pędraki wyjadly?pozdrawiam
Kwiatowy ogródek Monteverde 21:46, 13 mar 2015

Do góry
paniprzyroda napisał(a)
Śliczna wiosna u Ciebie, to się dziś napracowałaś Mnie boli dłoń od sekatora, nic tylko tnę, jutro kolej na miskanty, jeśli nie będzie padać

dzisiaj też pracowałam miskanty już obcięlam wczoraj
Kwiatowy ogródek Monteverde 21:45, 13 mar 2015

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Ja też mam zaliczony pobyt, i zruszenie jednej rabaty. Trochę wygrabiłam, troche wywiozłam i na ten raz dość. Za ciepło nie było, ale pod koniec ze słońcem wracłam do domu.

Dzisiaj Haniu nie chętnie poszlam na opgród bo bylo dość chłodno i mazrły mi ręce, ale jak się rozkręcilam to siedzialam do 16.00, potem pokazalo sie słonko to nawet kawkę wypilamkulkowałam 4 róże, z ta mi jeszcze nie do konca poszło

ponaginalam ja na całym tym żelastwie zrobiłam jeszcze Maingold, Louisa Odier i jedną nn
Ogródeczek 21:43, 13 mar 2015

Do góry
Nowe nabytki
Ogródeczek 21:41, 13 mar 2015

Do góry
Makowo na Kociewiu 21:32, 13 mar 2015

Do góry
makkasia napisał(a)
Jeszcze na dobranoc donica która niezmiennie kwitnie od miesiąca
przepiekna ... jak ja lubię takie proste, urzekające cudeńka....
Lawendowy zawrót głowy 21:32, 13 mar 2015

Do góry
lojalna_ napisał(a)
Juz je kiedys pokazywałam ale lubie wracac do tych widoków Zakopane

Cudnie
Kosolkowa Pasja 21:09, 13 mar 2015

Do góry

Kombinuję z kształtem. Prostokąt to taras,u góry fragment domu. Po prawej pergola z różą istnejąca. Rabata z róami u góry istnejąca. Jabłonka royality rośnie w tym miejscu. Nie wiem czy ją wywalać. Pomiędzy roślinkami po lewej stipa i jarzmianki albo jeżówki, coś przy samym tarasie jeszcze, tam gdzie różowe owale. Najważniejsze teraz ustalić kształt, bo spędza mi to sen z powiek..
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 20:55, 13 mar 2015

Do góry
Asiuniaa napisał(a)
Aneta miałaś do czynienia z rozplenicą "hameln" chciałabym podsadzić nią sosny pienne . Znalazłam taką cudną rabatę:
https://www.ogrodowisko.pl/watek/1525-kolorowy-ogrod-na-piasku?page=104
strasznie mi się podoba
A w Pacanowie też piknie

oczywiście, mam kilkanaście rozplenic w trzech odmianach
tutaj pośrednia z rozchodnikiem właśnie

a tutaj najwyższa odmiana w brzozach

przypuszczam, że 'pienne' będą świerki, bo te są głónie szczepione na pniu, mogą byc też thuje, moja sąsiadka ma piękne duże kule thujowe
Moja codzienność - ogród Oli 20:51, 13 mar 2015

Do góry
leon60 napisał(a)

Asiu bez przesady jaka tam ze mnie encyklopedia hahaha
Czytam forum i uczę się od mądrzejszych a rozplenicę kupiłam bo bardzo mi się podobała u innych
Rozstawu nie pamiętam, kupiona u pana Trawki

Nie bądź taka skromna Ola.Tak czy siak napewno jedna z pilniejszych uczennic z Ciebie. Dzięki za zdjęcie - niesamowita jesteś. Doczytam o rozstawie a pan Trawka to pan ze szkółki u Ciebie ???
Moja codzienność - ogród Oli 20:48, 13 mar 2015

Do góry
Asiuniaa napisał(a)

A czego Ty nie masz kobitko - jesteś chodzącą encyklopedią wszystko wiesz, wszystko masz albo widziałaś!
No tylko teraz muszę ją upolować , hmmm. Kupiłaś u siebie czy w necie? Jakbys miała pod ręką fotę jakąś to wrzuć mi. Jakieś rady co do tej trawki? W jakiej rozstawie sadzić?

Asiu bez przesady jaka tam ze mnie encyklopedia hahaha
Czytam forum i uczę się od mądrzejszych a rozplenicę kupiłam bo bardzo mi się podobała u innych
Rozstawu nie pamiętam, kupiona u pana Trawki

Symetryczno-liryczny z widokiem na Ślężę 20:47, 13 mar 2015

Do góry
Tak to jest - co obejrzę ofertę kolejnego e-sklepu z różami, to znowu coś wybiorę Ostatnio dwa razy powstrzymywałam się od złożenia zamówień na kolejne blade piękności. Miejsce gdzie sadzić może i mam, ale najpierw chcę zobaczyć co wyrośnie z tej "różanej pasji" już posadzonej

A zaczęło się wszystko od jednej takiej, co zobaczyłam w Balcik, na urlopie w Bułgarii:

14-cm kwiaty i mega zapach! Stwierdziłam że muszę ją mieć Jest to mało znana Mary Jean Harknessa. w Polsce nie mogłąm jej dostać, więc ściagnęłam sadzonki z Anglii
Zobaczymy jak u mnie w ogródku da radę.
Ogródek Iwony 20:40, 13 mar 2015

Do góry
Mysza napisał(a)

Iwonko naprostuj mnie, bo ciągle jakoś miałam przed oczami Twój ogród w łukach, a tu plan prostych lini????

Gosiu, przed Ogrodowiskiem miałam same łuki. Nawet kostka kładziona była na zasadzie kół i linii prostych i tego nie zmienię.
https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/79/792937/original.JPG
https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/79/792986/original.JPG
Potem przyszedł czas na e-Musiową rabatę, gdzie murowałam donice. Tam jest wąsko, więc siłą rzeczy zrobiliśmy linie proste, które też narzuciły murowane donice:

Z tyłu zatem wjazd pomógł mi Łukasz zaplanować w liniach prostych połączonych z delikatnymi łukami:
https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/79/794429/original.jpg
Mam nadzieję, że wszystko będzie spójne
Nawet sobie rozrysowałam w paincie ten projekt, tylko mi się coś spłaszczyły proporcje:
Moja pierwsza hortensja w ogródku. 20:38, 13 mar 2015

Do góry
Dzięki Ogrodowiskowe Koleżanki za spotkanie

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies