Ty to potrafisz takie perełki wynajdować. Teraz się zastanawiam czy taki grab nie pasowałby mi na rabatę w żwirku przed domem. W planach mam bordowego buka kolumnowego w kulach bukszpanowych i trawkach. Taki bonsai chyba lepiej wygląda bez niczego?
Boski ten szpaler mniam , nie mogę się doczekać kiedy u mnie coś zakwitnie . Chyba zdecyduję się na te większe hortki . Efekt wow będzie wcześniej.
Dzięki za inspirki świetne. Bardzo mi się podoba z rozplenicą ale nie wiem jaka odmianę wybrać aby była z tych średnich i żeby mi wszystkiego nie "zawaliła". Znalazłam coś takiego: https://www.ogrodowisko.pl/watek/1525-kolorowy-ogrod-na-piasku?page=104
Zauroczyło mnie to zdjęcie.
To podobno rozplenica "hameln" - miałaś z nią do czynienia?
A czego Ty nie masz kobitko - jesteś chodzącą encyklopedią wszystko wiesz, wszystko masz albo widziałaś!
No tylko teraz muszę ją upolować , hmmm. Kupiłaś u siebie czy w necie? Jakbys miała pod ręką fotę jakąś to wrzuć mi. Jakieś rady co do tej trawki? W jakiej rozstawie sadzić?
Wszystkie drzewa są piękne.
Graby, buki, wiązy, lipy, brzozy, śliwy, platany...
Wszystko zależy od tego jak będziemy później dane drzewko prowadzić. Cięcie i formowanie to wyższa szkoła jazdy sztuki ogrodniczej. Czynnikiem podwyższającym walory takich drzew są również odpowiednio dobrane kompozycje z innych roślin. Często bywa również tak, że najpiękniejszy soliter posadzony jest nie tam gdzie potrzeba i już traci sporo ze swojego uroku.
Olu. Twój grab jest...
Nie będę zapeszał. Niech zdrowo rośnie.
Asiu bez przesady jaka tam ze mnie encyklopedia hahaha
Czytam forum i uczę się od mądrzejszych a rozplenicę kupiłam bo bardzo mi się podobała u innych
Rozstawu nie pamiętam, kupiona u pana Trawki