Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Gardenarium"

Zimozielony ogród przy białym domu 21:37, 06 wrz 2012

Do góry
Widoki z pietra mają być, bo wtedy widać będzie wielki obszar trawnika.

Jak się robi nawadnianie macie film, co prawda w istniejącym ogrodzie, w ogrodzie z lustrem jest więcej różnych szczegółów technicznych.

https://www.ogrodowisko.pl/watek/1033-ogrod-z-lustrem

https://www.ogrodowisko.pl/watek/685-zakladanie-systemu-automatycznego-nawadniania-w-istniejacym-ogrodzie
Zimozielony ogród przy białym domu 21:34, 06 wrz 2012

Do góry
monitka napisał(a)
Danusiu śliczne jeżówki i miodunka. Mam podobną ale z ciemniejszymi listkami tylko jakoś pomysłu z czym ją zestawić nie mam...

Jeżówki z rozchodnikami okazałymi i rozplenicami, może być z lawendą.

A miodunki z hostami o żółtych listkach, dla rozjaśnienia.
Zimozielony ogród przy białym domu 21:21, 06 wrz 2012

Do góry
Bogda, daj spokój, porobiłaś już troszkę cokolwiek, będziesz dalej drążyć temat w okolicy domu. A dalej tylko koś trawnik.
Zimozielony ogród przy białym domu 21:20, 06 wrz 2012

Do góry
Safoya napisał(a)

I araukaria - nie zimuje u nas

No jak to nie Tylko w mojej miejscowości rośnie kilka w tym jedna już ogromna. Jakaś moda się zrobiła i wiele ludzi sadzi to drzewo.

Wolę napisać że nie zimuje kochane, bo u nas w Warszawie niestety kiepsko z tym. Młode egz. najlepiej dobrze okrywać lub wynosić do garażu.
Zimozielony ogród przy białym domu 20:04, 06 wrz 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)

No jak to nie Tylko w mojej miejscowości rośnie kilka w tym jedna już ogromna. Jakaś moda się zrobiła i wiele ludzi sadzi to drzewo.
Stary dom, zapomniany ogrod i ...ja na francuskiej ziemi 19:16, 06 wrz 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Nie wiem Betysiu czy pisałaś o tym, ale ciekawa jestem szkółek we Francji, czy przewaga rośiln śródziemnomorskich czy bardzo to się różni od naszych. Wstyd przyznać, a może i nie, że nie byłam w tym kraju, może następna rocznica ślubu 30-ta będzie w Paryżu? Kto wie?

A tak cały czas jeżdżę wiernie do Anglii, tutaj podobnie jak u nas, trochę więcej różnych tęgoszy, czojsii i innych prawie"egzotyków".

Danusiu witaj w moich francuskich progach !!!!!

Kochana ja przez wiekszosc ilosc czasu tutaj poznawalam sklepy budowlane.... do ogrodowych zagladam od 2 lat i to nie tak czesto jak bym chciala...ale licze,ze to sie niebawem zmieni!!!!
Ja jakims super ogrodnikiem nie jestem i wszystko co kupuje widze zazwyczaj pierwszy raz i jak szukam informacji na ich temat najczesciej zaczyna sie od...nie zimuje w Polsce...i wszystkich szczegolow musze szukac na francuskich stronach...
Oj tutaj przewazaja drzewa oliwne, palmy, laury, oleandry i wiele kwitnacych drzewek, krzewow , ktorych w zyciu nie widzialam na oczy, bo to raczej tutejsze tz srodziemnomorskie....
Danusiu 30-ta rocznice to obowiazkowo musicie spelnic w najbardziej romantycznym miescie swiata...oj kolacja w paryskiej restauracyjce przy dzwiekach francuskich grajkow...bezcenna!!!! a przy okazji oszalejesz ze szczescia jak wejdziesz do tutejszych centow ogrodniczych... i na pusto na pewno nie wyjdziesz!!!!
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 19:01, 06 wrz 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Doczytałam o trawach, tak nadążam za trendami naturalistycznymi Jesteśmy TRENDY hehe

Ale bez trawek byłoby nudno i nie tak wesoło. Podobają mi się, a najbardziej ten SKY GARDEN z zeszłego roku z Hakonechloa macra

Super że są te trawki bo na prawdę dają to "coś" w ogrodzie
Zimozielony ogród przy białym domu 18:30, 06 wrz 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Jeżówki

Oj takich właśnie szukam
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 17:37, 06 wrz 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Piękny bukiet... życzę Wam wszystkiego co najlepsze, bo jesteście wspaniałą parą. Szczęścia ,szczęścia, szczęścia..
Jakie rośliny do ogrodu? 17:23, 06 wrz 2012

Do góry
Na białej ścianie mogą być hortensje Limelight. Przed nimi hosty, żurawki. Trzeba narysować plan tej rabaty.
MIKRO ogród - czyli 1 m2 nagrzanego betonu 17:22, 06 wrz 2012

Do góry
Same linki poproszę Bez zdjęć
Kompozycje z wrzosami w pojemnikach 17:19, 06 wrz 2012

Do góry
Ozz napisał(a)

Otóż ogród z palety na razie poszedł w odstawkę, gdyż udało mi się wymyślić inny rodzaj ,,wrzosowiska".

I tak, scena rodzajowa:
,,Wrzosowisko na 1m2" w trzech aktach.

akt I
Na początku było trochę zamieszania...
akt II
Potem, w ruch poszedł sznurek i kawałki folii wyścielającej...
akt III
Na końcu wystarczyło znaleźć odpowiednią poręcz i ... gotowe! Wrzosowisko Semiramidy za pół grosza!
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 17:17, 06 wrz 2012

Do góry
Doczytałam o trawach, tak nadążam za trendami naturalistycznymi Jesteśmy TRENDY hehe

Ale bez trawek byłoby nudno i nie tak wesoło. Podobają mi się, a najbardziej ten SKY GARDEN z zeszłego roku z Hakonechloa macra
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 17:14, 06 wrz 2012

Do góry
Trzmielina na pniu jest zimozieloną fajną roślinką, o wyrazistym kolorze. Może przemarzać ale odbija.

U mnie zauważyłam, że lubią ją opuchlaki, ale tą płożącą. Na pieniek nie chce się im włazić Warto posadzić pienne okazy.
Ogrody Hortulus w Dobrzycy 16:34, 06 wrz 2012

Do góry
Informacja z Ogrodów w Dobrzycy:

Szanowni Państwo
Miło nam poinformować, że we wrześniu Telewizja Polska wyemituje 4 różne programy o Ogrodach Hortulus w Dobrzycy.
Zapraszamy Państwa do oglądania premier na antenie TVP1 i TVR.

Chętnie pooglądamy
Obserwowanie wątków 16:25, 06 wrz 2012

Do góry
boguslaw_r_ napisał(a)
Witam serdecznie, po awarii Twojego systemu, padł również mój i sądziłem że to to samo, nie dostawałem żadnych powiadomień i informacji, Twoje się naprawiło moje nie, okazało się że mój operator zablokował moje konto - ponieważ przekroczyłem 20 000 powiadomień i póki nie usunąłem ich z bazy nie mogłem otrzymywać następnych, teraz wiem że każdemu może się to przytrafić, ja doszedłem do tego po 10 dniach, no cóż mam swoje lata a mówią że będzie gorzej, jeśli komuś przyda się ta informacja to ok.Pozdrawiam

Wklejam tutaj, może się przydać.
Zimozielony ogród przy białym domu 16:21, 06 wrz 2012

Do góry
Jeżówki

Zimozielony ogród przy białym domu 16:19, 06 wrz 2012

Do góry
Glediczia

Żurawki

Miodunka

Zimozielony ogród przy białym domu 16:18, 06 wrz 2012

Do góry
Lasek różany

Astilbe

Jeżówki

Zimozielony ogród przy białym domu 16:16, 06 wrz 2012

Do góry
Zauroczył mnie klon palmowy

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies