Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Kwiatowy ogródek Monteverde 12:27, 15 lut 2015

Do góry
monteverde napisał(a)

również pozdrawiam

Piękne te iryski,muszę takie sobie kupić. Czy one żyłkowane się nazywają ?
W miniformacie 12:24, 15 lut 2015

Do góry
Bea napisał(a)
i teraz

Witam serdecznie, chciałam się przywitać. Czytam pierwsze strony i bardzo mi się podoba Twój ogród. Wydaje mi się, ze jest podobnej wielkości jak mój. Przeglądam dalej i szukam inspiracji...
Ewulkowy ogród pod lasem początki... 12:17, 15 lut 2015

Do góry
pasjonatkaamatorka napisał(a)

a tu mój balkonowy "kompostownik"

to się nazywa prawdziwy Ogrodnik wie co dobre i bez względu na balkonowe okoliczności czyni miejsce działaniom na rzecz zdrowotności roślinek
Ogródek Hanusi - kolejny sezon 12:15, 15 lut 2015

Do góry
U sąsiadki Agi już wiosna na całego, a ja? Siedzę w moim bocianim gnieździe i wypatruję sposobności, żeby do mojego ogródka zajrzeć. Niestety, sobota i niedziela odpadają, bo komunikacja działa na pół gwizdka. Czekam więc na poniedziałek i kolejne dni tygodnia, zwłaszcza, że jest zapowiedź słoneczka i suchej pogody.
A póki co kondycję szykuję,łapkićwiczę, machając do Was.
Miłej niedzieli!

Ogrodowe przygody 11:54, 15 lut 2015

Do góry
ewsyg napisał(a)

Ja kupiłam trzy bo była przecena i dorodne powojniki po 8 zł sprzedawali. Grzech było nie kupić

o a jakie odmiany? u nas [piękne słońce nastraja do marzeń o wiośnie

Ogrodowe przygody 11:52, 15 lut 2015

Do góry
Napia napisał(a)
Iwonko, piękne zdjęcia. Czytam, że przycięłaś już swój powojnik, w takim razie muszę pomyśleć o swoich może za kilka dni się do tego przymierzę

Najpierw Aga szlachetne zdrowie...
potem możesz szaleć ogrodowo na dobry dzień
Ogród zamknięty w skrzyniach 11:48, 15 lut 2015

Do góry
Sezon ogrodowy czas zacząć Piękna pogoda w ostatnich dniach zmusza wręcz do wyjścia na dwór, a jak już się wyjdzie to aż chce się pracować. To jeszcze nie wiosna, ale taka miła jej zapowiedź

Ogrodowe przygody 11:44, 15 lut 2015

Do góry
apal100 napisał(a)
Iwonka melduję, że podarowana przez Ciebie szałwia muszkatałowa pokazała pierwsze kiełki. Dziękuję jeszcze raz za nasionka.

nie wiem czy w tym roku zakwitnie ale będę trzymać kciuki
Postawić trawkę nad i... 11:36, 15 lut 2015

Do góry
Witam, witam...
Nareszcie...u mnie ciepło, słonecznie i gwarnie!...wybrałam się na krótki spacer i kontrolny obchod w ogrodzie i nacieszyć się nie mogę...w końcu przedwiośnie! Bo wiosna to jeszcze nie jest ale jej pierwsze sygnały juz widać...leży wprawdzie jeszcze trochę śniegu ale jeszcze chwila i już nie będzie po nim śladu...znika w zastraszającym tempie!
...ptaki cwierkaja, słoneczko grzeje, cudnie w końcu się zrobiło...
...pierwsze prace mam zaplanowane pod koniec tygodnia, będzie to cięcie traw, potem dolomit na trawnik i cięcie grabow
...tylko kilka znaków zbliżającej się wiosny bo zdjęcia zrobiłam komórką... główki pokazały wszystkie cebulowe posadzone jesienią nawet coś na róży się pokazało...
Do raju daleko - u Ewy 11:26, 15 lut 2015

Do góry
Zdjęcie z wczorajszego poranka

Pomieszanie z poplątaniem.Może kiedyś coś z tego wyrośnie :) 11:24, 15 lut 2015

Do góry
Rozchodnik

Hiacynt (trawa oczywiście też rośnie )

Hortensja ogrodowa

Zawilec
Pomieszanie z poplątaniem.Może kiedyś coś z tego wyrośnie :) 11:20, 15 lut 2015

Do góry
Wiosna idzie

Clematis puszcza liście

Róże miniaturowe

Przebiśniegi

Magnolia
Buszując w zbożu i kukurydzy:) 11:05, 15 lut 2015

Do góry
Faktycznie zrobiłam różane zakupy: dwa krzaczki Sally Holmes oraz Chippendale, Miss Fine. Jesienią kupiłam już Mariatheresia, Chandos Beauty, Pastelle, i kilkanaście Bonic. Mam nadzieję, że pocieszą mnie.

Intensywnie wysiewam też różne nasiona. Ale zdecydowanie w tym roku gorzej mi to wychodzi niż w ubiegłym.

Miałam też ambitne plany założenia mini warzywnika, ale pewnie będę musiała z tego zrezygnować. Podobnie z dalszych planów i poczynań ogrodowych

W ciągu ostatnich dwóch tygodni kilkunastoosobowe stado saren pożarło mi większość nasadzeń. Nietknęty został tylko jałowiec hortsman i dwa świerki conika. Bestie zupełnie się nie boją.
Jakby tego było mało, kilka dni temu wieczorem widziałam 15-osobowe stado dzików!!! Myślalam, że mam jakieś omamy wzrokowe, ale niestety mój mąż widział to samo. W dodatku chrumkały.
W ubieglym roku widziałam tylko 3 dziki, a jakie zrobiły mi spustoszenie na działce. Mogę sobie tylko wyobrazić co będzie tego lata.

Intensywnie robimy plany ogrodzeniowe, ale naszym zdaniem lepiej zrobić raz a porządnie, niż jakieś prowizorki, ktore zostaja potem znacznie dlużej niż było w planach.

Staram się pocieszać, że mało kto ma możliwość obcowania z naturą w takim stopniu W sumie nie mogę mieć żalu, bo zakładanie ogrodu w środku polu, w naturalnym środowisku dzikich zwierząt to po prostu fanaberia.
Ale są też plusy: szczególnie dla dzieci, widok saren "pasących się" dosłownie za oknem to nie lada przeżycie.

W tym sezonie mam zamiar skupić się na bezpośrednim otoczeniu domu, gdzie dzika zwierzyna się nie zapuszcza

To by było na tyle... Pozdrawiam wszystkich zaglądających

Magda specjalnie dla Ciebie...

i nowy nabytek biedronkowy
Poznajemy ptaki 10:46, 15 lut 2015
Do góry
U mnie dziś taki jegomość patrolował teren

Mieć takiego bodygarda
Pomieszanie z poplątaniem.Może kiedyś coś z tego wyrośnie :) 10:33, 15 lut 2015

Do góry
Witajcie w ten piękny, słoneczny dzień Nie mam w tej chwili zbyt wiele czasu, żeby się udzielać w wątkach ,bo wróciłam do pracy po 1, 5 rocznej przerwie. Niedługo powinno się to zmienić tylko muszę nadgonić te wszystkie braki w pracy
W wolnych chwilach myślę i kombinuję co by zrobić z tym moim ogródkiem. Niedługo przeleję to wszystko na papier i wstawię. Widzę,że wiele osób tak robi. Może już dzisiaj zacznę , bo idę dopiero na noc do pracy .Dziękuję za odwiedziny i pozdrawiam znad morza

Zdjęcie sprzed 3 tygodni kiedy jeszcze leżał śnieg :

A to ja z moim osobistym kosiarkowym

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 10:12, 15 lut 2015

Do góry
Anias napisał(a)

Ren, a pokaz jaki masz taras? I co wokol niego?

Aniu, wstawiam zdjęcia tarasu.
Przepraszam, że dopiero teraz, ale wczoraj kończyłam zrywanie włókniny spod tui. Najważniejsze, że się udało i ten etap mam już za sobą.
Mam to dziadostwo jeszcze na rabatach ale to będę wywalać w miarę ich porządkowania.
widok od wschodu:

i jeszcze od zachodu:

Oczywiście, tak jak pisałam wcześniej, taras jest przed "liftingiem" - wkrótce będzie wyglądał podobnie jak wejście ze schodami na każdą stronę.

Wczoraj jeszcze, zainspirowana donicami w ogrodzie malkul, zaczęłam zastanawiać się nad wkomponowaniem czegoś takiego przy moim tarasie, ale póki co to tylko jeden z wielu pomysłów, które ostanio mnożą się na potęgę i jedne ustępują miejsca kolejnym.
Powiem Ci szczerze, że już mnie głowa rozbolała od tych inspiracji
Ogrodnik Mimo Woli cd 10:00, 15 lut 2015

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Tam zaczęłam przygodę z nartami i tam skończyłam Niemniej mam też dobre wspomnienia Tobie dobrej zabawy życzę
ściskam
Tu odpoczywam 09:55, 15 lut 2015

Do góry
gusiarz napisał(a)

Pierwsze powiewy wiosny ... krokusy zaczynają kolorek pokazywać

U mnie pierwsze są ranniki

Tu odpoczywam 09:53, 15 lut 2015

Do góry
EwelinaW napisał(a)
Cudowne róże Bardzo bym chciałabym mieć róże w swoim ogrodzie. Ale nie wiem jakie wybrać dla początkującej ogrodniczki

Ewelinko jak miło Cię widzieć

Ja zaczynałam od okrywowych( poniżej na zdjęciu) nazwy nie pomnę ale zbliżona jest do Stadt Rom. W ogóle nie chorują (mam 3szt) i to mnie zachęciło do dalszych róż

Bezproblemowa jest Angela

W ogródku Ani 09:52, 15 lut 2015

Do góry
Schowaj, gdy będą podsuszone to lepiej olej /możesz zastosować inny impregnator/ wsiąknie i będziesz mogła je rozłożyć jak się tylko ociepli. a może Twoje krążki już są suche i nie ma konieczności ich pakować do kotłowni, moje wsadziłam bo były świeżo ścięte

Poranek wiosenno zimowy

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies