Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród na górce w zakolu wiślanym

Ogród na górce w zakolu wiślanym

Warmia 18:49, 08 mar 2015

No tak, tutaj też pusto.
Ala106 08:35, 12 mar 2015

Pusto, pusto, bo weekend wyjazdowy, a od poniedziałku ostra praca w ogrodzie.
Żywopłot przycięty do końca. Gałęzie uprzątnięte. Kupy po psie pozbierane.
Psinka zdiagnozowana u weterynarza, miała niestrawność i widocznie stwierdziła, że lawenda najlepsza.
Moje uprawy spryskałam topsinem, bo pleśń wchodziła.
Nie dostałam w żadnym sklepie takiej ziemii z kokosem jak ma Agnieszka, ale udało mi się kupić brykiet kokosowy.
O takie coś:

Po namoczeniu zmieszałem z ziemią kwiatową.
Fajne podłoże wyszło.
Na razie popikowałam ostróżki, bo już ciasno miały.
Warmia 09:39, 12 mar 2015

Rozumie się Wszyscy chyba szaleli ogrodowo. Pogoda nie pozwoliła na siedzenie w domu.
Ala106 15:24, 12 mar 2015

Zupełny flak ze mnie po zimie. Trochę popracowałam: przycięłam brabanty, czubki jałowcom, świerki (chociaż jeszcze malutkie) i z sił zupełnie opadłam. Co prawda, najpierw wzmocniłam się aspiryną , bo mnie w kościach łamało , ale co tam.
Skusiłam się i kupiłam wczoraj w A... n róże rabatowe w woreczkach, trzy róźowe i jedną białą, na razie posadziłam w doniczkach. Zobaczymy co z tego będzie. .
Trzymam na tarasie, żeby w razie mrozu, do garażu szybko schować.
O takie różyczki, już pędy wypuszczają.
Nie wiem czy tą gumę już im zdjąć, czy mogą tak czekać na wsadzenie?
Zostawiłam, bo pomyślałam, że łatwiej mi będzie podczas wsadzania we właściwe miejsce.

Mysza 19:37, 12 mar 2015

Niegrzeczny piesek.
Karol99 19:39, 12 mar 2015

A fotki po cięciu będą?
Ala106 08:49, 13 mar 2015

Moje małe brabanty (tutaj przy tarasie, tak z tyłu) i świerki takie właśnie malutkie jeszcze,
no i daglezja, którą dostałam od znajomego w zeszłym roku.
Taka jakaś nieforemna była, to ją też ciachnęłam.
Nie wiem, czy dobrze, bo jej czubek obcięłam, ale miała taki wystający na 35 cm goły i na górze tylko kilka igieł.

wiewiora 10:53, 13 mar 2015

A ile zapłaciłaś za podłoże bo ja płace 12zł za 20 litrów wstawiłam u mnie zdjęcie jakie kupuję.
Ala106 15:08, 13 mar 2015

Ja kupiłam ten brykiet cocco-grunt za 6,90 zł. No i zmieszałam z ziemią, tak z 10 kg. To wyszło mniej więcej pół na pół objętościowo. Konsystencja fajna, teraz będę kupować. Nawet zastanawiam się, czy nie dać w donice, jak będę przesadzać kwiatki.
szemusia 19:09, 13 mar 2015

Róże chroń przed mrozem. Ja tak sobie ubiegłej wiosny zalatwiłam różę w doniczce - za szybko ja wyniosłam i zmarzła
Ja do róż kupiłam duże doniczki i u mnie w donicach rosną. Dzięki temu ustawiam tam, gdzie akurat mam na to ochotę