Aaaa kto mnie sprzedał hahahaha Wiesz, że też mam żółtą konewkę
Chyba się skuszę też na prymulkę bo hiacynty już padły, trzeba sobie tą wiosenkę dla oka zrobić prawda?
Dzisiaj przystąpiłam do Towarzystwa Wielbicieli Lilaków u Gabrysi.
Mam jednego odkopanego od jakiegoś mega starego krzewu i oczywiście nie mam pojęcia co to za jeden poza tym że rośnie wolno a odrostów wytwarza sporo.
Może ktoś go nazwie ?
Ewo, jak miło Za różyczkę bardzo dziękuję, ale zdradź , co to za piękność mam pewne podejrzenia, ale pewności brak
Na pierwszym zdjęciu bukszpan elegans .
Domek rzeczywiście trochę nietypowy, ale w naszej okolicy jest kilka starych kościołów zbudowanych w technologii szachulcowej, a do Niemiec niedaleko
Piękny warzywnik ma Przemek z życia w wiejskim ogrodzie, ja dopiero rozpoczynam swoją przygodę z warzywnikiem Ale bardzo się staram, więc tym bardziej dziękuję, bo cieszą mnie bardzo Twoje słowa.
Jaskółki zamieszkały u nas od początku i wierzę, że przynoszą szczęście Przez całe lato gniazdo jest zajęte, bo gdy pierwsza para wychowa młode i się wyprowadzi, to gniazdo zasiedla następna para jaskółek. Wyglądało to przekomicznie, gdy mąż sprzątał po wyprowadzce jaskółek, a na drutach przed domem czekali już niecierpliwie nowi lokatorzy
Chabry i maki lubię bardzo i cieszę się, że mam je za płotem. Może w tym roku też będą a bodziszki są wspaniałe, w ubiegłym roku kupione i pięknie kwitły. Jestem ciekawa, jak poradzą sobie w tym roku.
A teraz zmiana tematu. Zima jest czy nie ? Ostatnio sporo napadało i zrobiło się w ogrodzie cudnie.
Ale dziś odwilż i wstrętnie i grubo śniegu na rabatach.
A co było rok temu ? 2014
i to pewnie już w blokach startowych jest pod kołdrą tylko musi się wynurzyć.
Agatka uchowaj Boże przed takimi prostymi liniami. U innych mi się nawet podobają, ale ja nie czułabym się dobrze w takim... nazwijmy to klimacie. Jak dla mnie trochę zbyt nowocześnie. Muszę mieć pozawijane i już Hmm... trudno odpowiedzieć mi na to pytanie, bo lewa strona dopiero będzie zagospodarowywana (częściowo, bo tuż przy domu jest rabata z sosnami i żurawkami). Ale jeśli z Twoich rysuneczków miałabym coś wybrać to zdecydowanie ten środkowy jest najbliższy rzeczywistości.