Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogród Bogusława 11:47, 06 gru 2014

Do góry
to jest ta sosna błotna, piękna.

KIedyś Danusiu nazwałaś to drzewko Poczochraniec.
Ogród Bogusława 11:26, 06 gru 2014

Do góry
Mam na myśli środek,
w środku drzewko gięte,może klon, mam ładną sosnę błotną unikat, pod całkowitą ochroną, ale ona fajnie by wyglądała na małej górce,
a reszta to kwiaty azalie i takie tam podobne, z kwiatkami nie mam doświadczenia, nie wiem co z czym łączyć, zachowując harakter ogrodu w całości
całość wygląda jako tako a rabatką nie chciałbym zepsuć
Jurajski Ogród 11:12, 06 gru 2014

Do góry
Z weekendowymi pozdrowieniami "przez lodową kurtynę"

Wianki, dekoracje wyłącznie na Boże Narodzenie 11:07, 06 gru 2014

Do góry
Luki napisał(a)
Choinka upleciona z gałązek brzozowych.

hej Łuki, ale jesteś zdolny choineczka bomba
Dwa ogrody 10:33, 06 gru 2014

Do góry
Basiu, przesadzanie i kopczykowanie zakończone, jeszcze tylko trochę gałązek by się przydało i podsypać co wrażliwsze rośliny korą, której nie mam. Ale mam roczne przekompostowane trociny i chyba je wykorzystam.
Mala Mi - pocieszające jest to, co piszesz. Nawet posadziłam go tak (rdest) aby mógł się od razu wiosną rozrastaćzastanawiam się, czy nie warto zebrać nasion, bo widzę, że ma ładnie zasuszone kłoski.
yolka - podziwiałam Twoje widoki na jezioro
Bogdziu, zasłużenie odpoczywasz o świątecznych dekoracjach też nie myślę, bo już nie mam miejsca na nowe, chyba że jakieś drobiazgi.
Może jakiś wianek, w ubiegłym roku był taki

mam do przycięcia ostrokrzew, może coś wykombinuję

Vivo, siewki roślin zawsze się przydają W przedogródku dosadziłam jedynie róże i rabata czeka na poszerzenie wiosną jak zrobimy oczyszczalnię. Teraz trzeba zaplanować, co jeszcze posadzić przed różami, pod klonami planuję wyższą trawę, trzeba dobrać takie rośliny, aby były efektowne przez cały rok, może i tutaj będzie obwódka z bukszpanu. Widoczny na końcu łuk też zmodyfikuję Na razie przeglądam inspiracje

Bukszpaniki posadziłam na rabacie z drugiej strony, uzupełniałam ją też cebulowymi, już nic na niej nie zmieszczę, teraz tylko czekam na efekty, oby zadowalające

Kwiatowy ogródek Monteverde 10:17, 06 gru 2014

Do góry
Dzisiejsza kartka

U mnie 0 st. i ślizgawka musiałam sypać chodnik piaskiem, żeby ktoś nogi nie złamał, pozdrawiam odwiedzających
Ogród hortensjowo brzoskwiniowy 09:24, 06 gru 2014

Do góry
Troszkę prac ręcznych. W tym roku pokusiłam się o zrobienie wianków i oto mój pierwszy.

Kolory troszkę przekłamane, ale nie mam zdolności i dobrego światła, a kolory są po prostu Bożonarodzeniowe.

Połowa działki - czyli mam powoli dość 09:09, 06 gru 2014

Do góry
Pokażę Wam moją odsadzoną szałwię .Chodzę koło niej i dmucham żeby nie zmarniała---- słabiutka jest ale jest na wiosnę dostanie jeść i poleci w górę ładnie
Nasze drugie hobby - rysunki, obrazki, pastele, oleje, rzeźby - roślinne inspiracje 09:06, 06 gru 2014

Do góry
To serwetka na tiulu Coś mi zdjęcie nie chciało wejść
Blaski i cienie nowego życia 08:41, 06 gru 2014

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Buziaczki Ula

Gosiu, całuję i pozdrawiam mikołajkowo

kasiek napisał(a)
Życze zdrówka i ziemia powoli rozmarza bo na plusie - ale trza pamiętać że w końcu to zima

Właśnie sprawdziłam prognozę jutro w nocy śnieg zapowiadają, brrrr...a takie piękne wiosenne dni były. Koleżanka opowiadała że jej brat w Kanadzie walczył z -29stC i toną śniegu to cieszmy się

Agania napisał(a)
Ulcia, wyszłaś już spod pierzynki, wirus się rozprzestrzenia po ogrodowisku, zdrowiej jak najszybciej

Tak Agatko, jest dobrzeale wieczorami pod pierzynką i tak jest najfajniejha,ha,ha

Mala_Mi napisał(a)
Wpadłam sprawdzić co słychać.. a tu choroba.. ale zrozumiałam że opanowana.

Tak Aniu, w ten weekend trochę mikołajkowo-ciasteczkowo będzie
Ranczo Edy 01:13, 06 gru 2014

Do góry
eda napisał(a)
A tu się wybierałyśmy udało nam się zabrać z koleżanką bo też na chwile tak jak my jechała bo wszystko kaszle jeszcze ale koty musiały być zaliczone

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 00:43, 06 gru 2014

Do góry
A ja tak tęsknię za ptaszkami
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 00:25, 06 gru 2014

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Ewa ma racje modrzewie teraz są piękne ale ja mam jednego wielkiego i te jego igiełki wcale mnie nie denerwuja ale opadające gałęzie spadajace na rh i ogołocony pień do wys na pewno ok 5m to już okropieństwo. Moj nie jest az tak stary jak Ewy , posadzony w 2000r ale równy bukom które tu rosna od 100 lat. Pozdrówka dziewczynki.

Bogdziu....dzięki tym starym drzewcom, w których egzystujesz masz to co kochasz, a czego mi brakuje.......właśnie ptaszków, ja mam widoki, ty masz ptaszki i drzewa, które świetnie się czują w takim wielkim potężnym starodrzewie i gniazdują u Ciebie
Buki kofam Bogdziu, kcem więcej i więcej, płaczę, wyję i siem modlę, żeby rosły i u mnie
Jutro szykuję i otwieram stołówkę dla ptasich wszechobecnych i odważnych

Syn się śmieje i pyta, czy coś z tego będzie na obiad, albo na deser

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 23:42, 05 gru 2014

Do góry
Luki napisał(a)
W przerwach majstruje nadal nad ozdobami i jedna choinka z gałązek brzozy troszkę (chyba) wyładniała i stoi na docelowym miejscu
Takie porównanie, musiałem dośc się nakombinować, aby była idealnym stożkiem.

Wyładniała? jest śliczna.
Nasze drugie hobby - rysunki, obrazki, pastele, oleje, rzeźby - roślinne inspiracje 23:39, 05 gru 2014

Do góry
A ja nadal z igiełką.
Wianki, dekoracje wyłącznie na Boże Narodzenie 23:36, 05 gru 2014

Do góry
Choinka upleciona z gałązek brzozowych.
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 23:34, 05 gru 2014

Do góry
W przerwach majstruje nadal nad ozdobami i jedna choinka z gałązek brzozy troszkę (chyba) wyładniała i stoi na docelowym miejscu
Takie porównanie, musiałem dośc się nakombinować, aby była idealnym stożkiem.

Żywopłotki cisowe. 23:27, 05 gru 2014

Do góry
Mam pytanie? czy nie zmarnuję laurowiśni, chcę ją przetrzymać w donicy tylko gdzie? w jakim miejscu?

Rosła w ogrodzie w ziemi kilka lat, co rok wymarzała i odbijała, w tym roku wiosną przekopałam do donicy stała na rabacie całe lato, w czasie mrozów była w mnożarce tam zmarzła ziemia w donicy.

Wstawiłam trzy dni temu do pomieszczenia, ale ciepłe to pralnia była już przemrożona, zapomniałam o niej.

Drugie pytanie jak przechować? gdzie postawić ciemierniki?
kupiłam dwie ostanie doniczki w lidlu, są tylko pączki kwiatów, do ziemi nie posadzę teraz.

Postawiłam przy oknie na zimnym parapecie bez kaloryferów.
Ogród Sylwii od początku cz.II 23:22, 05 gru 2014

Do góry
Syla napisał(a)

Edytuję
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 23:19, 05 gru 2014

Do góry
Agania napisał(a)

To nic trudnego Iwonko, tylko musisz wygospodarować miejsce pod wrzosiki

Ja mam dwa wrzosowiska, to jest to drugie

ładna fotka ogrodupozdrówka
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies