Dziś grasowała u mnie wiewióra i udało mi się zrobic kiepskie zdjecie mysikrólokowi który łaził po drzewie do góry nogami. Przy kiepskim dziennym świetle i przez szybę jakośc pozostawia wiele do życzenia ale co tam.
Halinko... astra płożącego Ci dam, przypomnij się wiosną
Tak sobie cofam do tyłu.. i patrzę na rabatkę... i mam obiekcje, ten zebrinus Ci wszytko zarośnie, on będzie wysoki, chyba, że to odmiana ta niska.. ale nawet ten niski wcale taki niski nie jest.. Jak już to daj go pod płot.
Sorki, że sie wymądrzam.. ale łątwiej przesadzać póki mały i wiosną.
Od makowca sie tyje.. i to jego podstawowa wada. Wiec nie uczę sie przepisu, ale piec bardzo mi się podoba
Piszesz, że brak Ci foto drzew z Krasiczyna.. jak syn był sadzony dąb, jak córka to lipa.
Teraz wyglądają tak.. są ogromne
To jest chyba Adam
A to Helena
Jest ich więcej..
Bardzo fajnie piękne plany, zapraszam i służę pomocą. Z dereniami może być kłopot, niestety jak pisałem niżej matecznika jest mało i nie wystarcz oczek do dużej produkcji, stąd poważne niedobory. Jeszce chyba zostały u Carya - nietypowe rośliny owocowe, poszukaj w google. Gabriela polecała też inną odmianę.
Będą w dniu festiwalu derenia dopiero we wrześniu. Zawsze polecam Podolskiego, Szafera, Bolestraszyckiego, ale to moje odczucia, bo inne też dobre.
Oczywiście że pomogę, dam znać w styczniu gdy będę zamawiał lotosy. Szczegółowy instruktaż uprawy mam gotowy pdf, to podeślę, a na forum można pytać.
Pozdrawiam
Aguniu choinki tylko są. Trochę jak dla mnie za wcześnie na dekoracje Laki lubi się kąpać w wannie z sadzawki pije wodę a teraz zamarznięta to włazi na nią zdziwiony