Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród naturalny, pachnący lasem ..

Ogród naturalny, pachnący lasem ..

Katkak 12:30, 03 mar 2015

Wiosna u Ciebie robi wrażenie. I jest pierwszy bukiecik . W moich niektórych żurawkach coś powygryzało dziurki, ale Łukasz mówi, że to nie opuchlaki, bo one obgryzają brzegi, a tu są dziurki w środku liści . Śliczne te traweczki i ta zieleń hipnotyzuje. Przemek ma rację - człowiek strasznie już czeka na to zielone. Pokaż jak coś tam decoupagowego zmajstrujesz . Ja buszowałam kiedyś po maminej piwnicy, znalazłam parę "skarbów" i tez będę coś kombinować. Muszę się jeszcze nacieszyć wolnym, bo za niedługo wracam do pracy. Buźka .
AgataBC 14:56, 03 mar 2015

iwonadm napisał(a)
Tak tak dzięki za pamięć o naparstnicach a już bedziesz coś z nimi działać ?

dopiero pod koniec miesiąca ale chciałam się upewnić, że to z Tobą o tym gadałam. Odezwę się w tej sprawie pod koniec marca
AgataBC 15:02, 03 mar 2015

Katkak napisał(a)
Wiosna u Ciebie robi wrażenie. I jest pierwszy bukiecik . W moich niektórych żurawkach coś powygryzało dziurki, ale Łukasz mówi, że to nie opuchlaki, bo one obgryzają brzegi, a tu są dziurki w środku liści . Śliczne te traweczki i ta zieleń hipnotyzuje. Przemek ma rację - człowiek strasznie już czeka na to zielone. Pokaż jak coś tam decoupagowego zmajstrujesz . Ja buszowałam kiedyś po maminej piwnicy, znalazłam parę "skarbów" i tez będę coś kombinować. Muszę się jeszcze nacieszyć wolnym, bo za niedługo wracam do pracy. Buźka .

bukiecik mini mini ale takie są chyba najbardziej słodkie, żurawkom aż tak blisko się nie przyglądałam, ale dobrze, że mamy TU Łukasza;
markety wykorzystują nasze pragnienie zielonego..
Kombinuj dziewczyno- chętnie się poprzyglądam, ja mam nadzieje znaleźć na to czas w przyszłym tygodniu
Ewkakonewka 15:52, 03 mar 2015

Mini mini przeuroczy Lubię Twoje zdjęcia bardzo
AgataBC 16:16, 03 mar 2015

Na blacie był niezły grajdoł.. kotka chciała pomagać i zwalała torebki z nasionami łapą..tyle tego mam, że brakło mi krążków, tutek i tych celulozowych pojemniczków a na oknach zaczęłam układać rozsadę piętrowo , wszystkiego nie udało mi się jeszcze wysiać.. zapełniłam 159 pojemników, nie wiem gdzie pomieszczę resztę - zużyłam może 20% nasion.. końca nie widać - musiałabym mieć szklarnie i duży blat do pracy
i to wcale nie poszło tak szybko.. najpierw w misce wymieszałam ziemię z perlitem, wermikulitem, popiołem z kominka, i po kolei zapełniałam pojemniki, potem podlałam wszystko żeby nasiona nie wypłynęły a dopiero potem sypałam nasiona, lekko ubijałam lub dosypywałam mieszanki jak było trzeba.. przy czterech paczkach nasionek to czysta przyjemność ale przy takiej ilości to w połowie już miałam dość. A oprócz kota nie było nikogo kto by dopingował a ja lubię jak mi ktoś na ręce patrzy.

Uroczo wygląda ta trójkątna mini szklarenka- została mi z zeszłego sezonu i szkoda, że nie kupiłam tego więcej- bardzo praktyczna i łatwa w użyciu. Te dwie zielone kupiłam w kiku.
Oby to wszystko wykiełkowało..
"W marcu jak w garncu" - kiedy zaczynałam pisać tego posta sypał śnieg a teraz kończę i cudownie świeci słońce

AgataBC 16:31, 03 mar 2015

Ewkakonewka napisał(a)
Mini mini przeuroczy Lubię Twoje zdjęcia bardzo

U Ciebie też widzę wiosna się zaczyna i sianie też pełną parą
Dzięki, że wpadasz
iwonadm 17:01, 03 mar 2015

Ale piękne sianie, ja zawsze boję się przerywania i potem nie mam za bardzo wielkich okazów
Podziwiam
Co tam siejesz kobieto
Katkak 17:08, 03 mar 2015

No faktycznie, niezły armagedon . A kicia świetna
Mysza 17:31, 03 mar 2015

Pracowity dzień miałaś.
Zobaczymy latem piękne efekty
Dobrze, że choć kicia kibicowała.
Ewkakonewka 17:57, 03 mar 2015

Ale lubię takie akcje też mi brakuje miejsca zawsze