Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogrodowy spektakl trwa ... 12:50, 12 gru 2014

Do góry
viva napisał(a)
Mireczko, no razem jesteśmy unieruchomione. Ja też musiałam już zakończyć prace jesienne.
Piękną jesień pokazujesz u siebie i cudowne marzenia angielskie Dziękuję, że za to chcesz się nimi dzielić.

Mam do Ciebie pytanie. Pamiętam, że masz dalię Franz Kafka, pamiętasz, gdzie ją kupiłaś. Masz pewnego sprzedawcę dalii?. Ja kupiłam w tym roku cztery odmiany, między innymi Franza, żadna nie była właściwa. Trafiłam na takiego strasznego oszusta.

Dziękuję za miły wpis, o daliach już Ci pisałam

tu Kafkę ledwo widać w sierpniu - kiepsko o niego dbałam, skupiłam się na walce ze ślimakami i nie podparłam dobrze

to 5 sierpnia fotki trochę wypłowiałe, ale chyba w sierpniu już mocno rozwiniete pomponki przebarwiają się na jasniejsze kolory

Ogrodowy spektakl trwa ... 12:34, 12 gru 2014

Do góry
marzena napisał(a)
oglądam Twoje jesienne i przedjesienne rabaty bylinowe i szukam inspiracji... te angielskie pod murem bardzo mi sie przydały, bo na wiosnę robię półkolistą rabatę bylinową pod moim murem
pozdrawiam i zdrówka jak najwięcej !

Marzenko dzięki.Byłam u Ciebie i widziałam, fajna akcja, u mnie też wiosną zaplanowane manewry ale tylko zaplanowane z wykonaniem będę się biedzić
plan przebogaty

m.in rabata pod cudakiem dumam co tu poniżej dać - chcę taką nerkową rabatę
może liliowcową albo 3 hortensje dębolistne - ale to bardzo mocny alcent albo liliowce z astrami ???

tu - bedę ten temat wałkować po nowym roku

Ogrodnik Mimo Woli cd 12:32, 12 gru 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Czerwiec

Sierpień

Październik (beznadziejny rok jeżeli idzie o wybarwianie sie drzew)

Powtarzam foty ........bo pieknie tu jest niezależnie od pory roku .........to chyba też moje ulubione miejsce w twoim ogrodzie.....chociaż tę trawiasta rabate nad jeziorkiem też lubie...i przełęcz z floksikową....też uwielbiam........sama nie wiem....cały twój ogród śliczny
Mała Eleczka 12:28, 12 gru 2014

Do góry

mech czekający na wiankowanie

Mała Eleczka 12:25, 12 gru 2014

Do góry
Okryłam już trawę i liriope, bo miał być mocny wiatr

Ogrodowy spektakl trwa ... 12:23, 12 gru 2014

Do góry
Coś trochę mnie tu nie było ale i w ogrodzie też. Dzisiejsze słonko zadziałało mocno i wyrwało mnie z niemocy - powędrowałam z aparatem ale więcej się gapiłam niż fotek porobiłam

jest ślisko

liliowiec zapomniał się schować

ciemiernik już się wykluwa, zasypałam go liścmi choć na tę pogodę pewnie zakwitł by do świąt

poszłam na minimum

Mała Eleczka 12:19, 12 gru 2014

Do góry
ups jednak jest więcej liści w ogrodzie niż myślałam

Kolorowy ogród na piasku 12:15, 12 gru 2014

Do góry
viva napisał(a)

Ania już odpowiedziała, że to rutewka, dodam tylko, że to rutewka orlikolistna Są różne odcienie różu, fioletu a także żółte

Za nimi łubiny Sama siałam kolor biały i czerwony, żółty kupiłam jako sadzonkę w woreczku z torfem.
Zdjęcia pokazują łubiny z przed dwóch lat, rosły w innym miejscu.
W tym roku będę znowu siać, bo te już nie kwitną tak okazale.
Potrzeba odnowić nasadzenia

Dzisiaj łubinowo

zaglądam, i zaglądam jak dobrze,że fotki dajesz to jakoś radośniej, a na widok łubinów od razu energetyczniej - ja je uwielbiam ale stale mi je ślimaki zjadają w tym roku ledwo co posadziłam sadzonkę to do rana jej nie było brrr ale się nie poddaję
pozdrawiam
Buszując w zbożu i kukurydzy:) 12:14, 12 gru 2014

Do góry
Zrobiłam podgladowy plan. Liczę, że mnie wesprzecie w dywagacjach drzewowych Widok z "tarasu"

Wiosną chcę przeciągnąć nieznacznie rabatę w prawo w taki lekki półokrąg (czerwona linia), tak by można było obkosić wszystko traktorkiem.

W granicy żywopłot z tuji - zielona linia.

Narysowane drzewo klon freeman "jeffersred". ZSZ podaje: Drzewo dorastające do 8-12 m wysokości. Rośnie dość szybko. Korona początkowo wąsko kolumnowa, u strasznych drzew stożkowata. Liście 5-klapowe, w kształcie podobne do klonu srebrzystego, przepięknie przebarwiające się jesienią na kolor karminowy lub pomarańczowy.

Od klonu do lipy jest ok. 9-10 metrów. Wątpie, żeby ich korony się kiedykolwiek połączyły. Zastanawiam się nad posadzeniem tam jeszcze jednego drzewa (kolor żółty). Myślałam o buku kolumnowym. Ale nie jestem przekonana ani do drzewa, ani do odmiany...
Widok na to miejsce z nieco innej perspektywy.

Mała Eleczka 12:04, 12 gru 2014

Do góry
ostatnio trochę przyszroniło

mam wrażenie, że ta pajęczyna na werbenie to stała ekspozycja

Ostatnie listki w ogrodzie, skubane wytrwałe są...

bluszcz i wielka kępa trawy

W cieniu - zacieniona 12:03, 12 gru 2014

Do góry
boguslawa_madejska napisał(a)
Szałwię też będę siała na drugi rok
Kwiaty kaliny podobne trochę do hortensji
Kalina podobała mi się właśnie ze względu na pokrój kwiatów.Zobaczymy,czy będzie u mnie dobrze rosła.

Lubię też pięciornika...tego o białych kwiatach...u mnie jeszcze malutki krzaczek...

Mała Eleczka 11:58, 12 gru 2014

Do góry
Katkak napisał(a)
Hej, wpadłam zerknąć czy coś już zrobiłaś z tej masy solnej, a tu prawdziwe cudowności widzę . Śliczne te ozdóbki, przeurocze . A świecznik moim zdaniem też wyszedł ok. Troszkę faktycznie przechylony w bok, ale jak odwrócisz to nie będzie tego widać. Nie zrażaj się, bo naprawdę wyszedł fajnie, a trudna to chyba sztuka. Pozdrawiam .

Kasia, świecznik był obrócony najlepszą stroną Zadanie okazało się nie na moje zdolności Stożków nie będę już robić, ale te małe ozdoby owszem. Już mam kilka zamówień świątecznych

Jeśli chodzi o inne ozdoby typu made by familii, to zrobiliśmy choinkę i renifera z kartonu po pizzy

A z serii made by sklep :

Resztę zrobię w weekend
Ogród w Alei Lipowej... 11:30, 12 gru 2014

Do góry
justi napisał(a)
był atak na kulę, w dwa dni ją ciachałam

do tego momentu to pikuś, ale grzywkę ściąć najtrudniej, nie sięgam

w końcu udało się

a tak wyglądała przed strzyżeniem

osz ty karol jaki skarb
Ogród w Alei Lipowej... 11:28, 12 gru 2014

Do góry
justi napisał(aprzed
[img size=321x480
https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/73/737349/original.JPG[/img]

i po

a tu kłos ML - jeden, ale cieszy

witam się wychodząc z ukrycia Podziwiam kanciki, widzę że krąg mistrzyń kancików rosnie
a możesz mi powiedziec co to za krzaczek na 3 zdjęciu przy ogrodzeniu rosnie?
Piękny ogród, Zaznaczam i Pozdrawiam
Tulipan - Tulipa 11:01, 12 gru 2014

Do góry

To i jak się pochwalę swoimi tegorocznymi tulipanami a co
W moim ogrodzie, gdzie czas leniwy... 10:52, 12 gru 2014

Do góry
Jazzy a może cos do polukania wrzucisz?
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 10:51, 12 gru 2014

Do góry
a choinki dzis o 7 leżały...
Mały ogród Kasi 10:49, 12 gru 2014

Do góry
kasia_w napisał(a)
Kapusta też chce być piękna na Święta

ładne dekoracje pozdrawiam
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 10:46, 12 gru 2014

Do góry
habaź choć jeszcze nie choinkowy dodany..AŻ na TYLE mnie było wczoraj stać

Ogród Beaty 10:44, 12 gru 2014

Do góry
Ostatnie bombeczki w tym roku
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies