Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 20:03, 27 lut 2015

rozark napisał(a)

JAK JA SIĘ CIESZE, ŻE POZNAŁAM TAKĄ SŁAWĘ OGRODOWISKOWĄ!
Miło mi było bardzo Cie poznać i cieszę się, że zgodziłaś się pokazać mi swój cudny ogród. Wygląda zupełnie inaczej od bylinowego. Dużo zieleni i woda , ptaszki śpiewają... .

A zdjęciami mnie rzeczywiście wystraszysz

Reniu no i co Ty piszesz. Teraz najgorszy wygląd ogrodu , trawa paskudna , roślinki niezdecydowane czy rosnac czy nie , nawet zieleń byle jaka.Prawdę mówiąc to nie pora na zwiedzanie ogrodów ale mam nadzieje ze w maju bedzie lepiej.W maju zdjecia murowane.
Bogdzia 20:07, 27 lut 2015

jankosia napisał(a)
Ale Ci się fajnie trafiło Każdy kwiatek o tej porze działa jak antydepresant
Panowie od mojego drzewa znowu dzisiaj przyjechali ale z większym wysięgnikiem. Na szczęście mój mąż był w domu, poszedł do nich z analizą dendrologiczną pytając czy wycinają gałęzie zgodnie z zaleceniami. Panowie pozielenieli, obcięli dwie gałązki i już ich nie było Chyba już nie wrócą... Ulga Jak ja Ci tych buków zazdroszczę

Dobrze ze jestes Jankosiu bo znów nie dało sie u Ciebie nic napisac albo coś źle działa albo ja jestem guła, to drugie bardziej możliwe.
Dobrze ze nie scieli tego drzewa, martwię sie tylko czy ich upilnujecie bo za moim płotem ścieli kiedys jak nikogo akurat nie było w domu, choc to bardzo rzadko sie zdarza.
Bogdzia 20:09, 27 lut 2015

Jagodi napisał(a)
Bogdziu czy należy już pryskać rododendrony florovitem??

Ja bym zaczeła jak bedzie ok 10 stopni, może u Ciebie juz tak jest bo u mnie jeszcze nie.Na upartego to juz mozna ale lepszy efekt jak jest nieco cieplej.
Jagodi 20:24, 27 lut 2015

Dzięki !...nikt mnie nie goni masz racje,promanalem też chyba za wcześnie...
Jeszcze raz dziękuję -pozdrowinka śle !
Bogdzia 20:26, 27 lut 2015

Jagodi napisał(a)
Dzięki !...nikt mnie nie goni masz racje,promanalem też chyba za wcześnie...
Jeszcze raz dziękuję -pozdrowinka śle !

Promonal tak samo powyżej 10 stopni ale z nim za długo czekac nie można bo jak sie zrobi ciepło to juz za późno na pryskanie.
Mala_Mi 20:41, 27 lut 2015

Gdzie Karola wynajduje te roślinki??? Tyle ranników.... wooow.......
Mariusz 20:55, 27 lut 2015

Bogdzia napisał(a)

Dobrze ze jestes Jankosiu bo znów nie dało sie u Ciebie nic napisac albo coś źle działa albo ja jestem guła, to drugie bardziej możliwe.
Dobrze ze nie scieli tego drzewa, martwię sie tylko czy ich upilnujecie bo za moim płotem ścieli kiedys jak nikogo akurat nie było w domu, choc to bardzo rzadko sie zdarza.
A ja muszę się przyznać, że również odwiedziłem wirtualnie jankosie i nawet ślad zostawiłem , bardzo gustowna oprawa, barwne słowo, ciepłe miejsce

Piękne ranniki Bogdziu.
jankosia 21:05, 27 lut 2015

Bogdzia napisał(a)

Pilnować będę i chyba wszyscy we wsi i w gminie o tym wiedzą ale nie ma co się oszukiwać, jak to dla nich taki problem to znajdą sposób żeby się go pozbyć. Dlatego też planuję posadzić przed nim, ale na mojej działce ze dwa duże drzewa żeby w razie czego aż tak bardzo nie opłakiwać straty. Klon srebrzysty mi pasował i nawet zaznaczyłam go sobie na jesieni wstążeczką żeby na przedwiośniu wykopać ale jak zaczęli wycinkę to i po mojej wstążeczce śladu nie ma Chyba przyjdzie mi kupić. Nad drugim jeszcze dumam ale pewnie będzie to jakiś dąb
Co do komentowania to sprawdzałam z innego komputera i wszystko śmiga jak należy. Tak czasami jest, że technologia, która w teorii ma ułatwiać komunikację czasem ją utrudnia- złośliwość rzeczy martwych Tylko dziwi mnie że przecież wcześniej się udało... Ale i tak fajnie że wpadasz Pozdrawiam cieplutko
Rench 21:13, 27 lut 2015

Bogdziu ratuj ,czy mój rózanecznik przemarzł. ma 2 takie sponiewierane liście.

I jeszcze dzisiaj odkryłam,że córunia mi połamała jeden z różaneczników,
Normalnie z pączkami,myślałam,że ją uduszę
Sądzisz,że jak włożę te gałązki do wody,lub potraktuję ukorzeniaczem to będzie coś z nich.
Bogdzia 21:43, 27 lut 2015

Mala_Mi napisał(a)
Gdzie Karola wynajduje te roślinki??? Tyle ranników.... wooow.......

Aniu nie wiem ją trzeba spytac.