Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Joaśki ogród z wyobraźni - początki

Joaśki ogród z wyobraźni - początki

Joaska 09:55, 27 lut 2015

No to jedziemy na tyły ....
tak..... to zdjęcie prezentuje moje tarasy które kiedyś będą podtrzymywane przez gabiony żeby zgrabnie zmienić różnicę poziomów na działce, tu widać 2 poziomy

trawniczek

A tutaj już przechodzimy do części z warzywniakiem ....
tzn w planach własnie gdzieś tam będzie kiedy nie wiadomo, bo aktualnie są tam moje doniczki które muszę stamtąd usunąć tylko nie bardzo mam pomysł gdzie ...bo wszędzie się zapowiadają jakieś prace tak że jest obawa że warzywniak będzie skromniutki w tym roku

i moje śliczne gumiaczki stojące na trawniczku

chyba sobie zmienię awatarek
Juzia 14:36, 27 lut 2015

O nie mogę....
Śliczne gumiaczki na pięknym trawniczku

Ale będziesz miała roboty!!!
A ja ile będę miała oglądania
Fajnie

Rabata na froncie jest! Widać, że ogrodniczka tu mieszka

Po co ściągać sople? Nie mogą wisieć cały rok?

Joaska 14:57, 27 lut 2015

Juzia napisał(a)
O nie mogę....
Śliczne gumiaczki na pięknym trawniczku

Ale będziesz miała roboty!!!
A ja ile będę miała oglądania
Fajnie

Rabata na froncie jest! Widać, że ogrodniczka tu mieszka

Po co ściągać sople? Nie mogą wisieć cały rok?

Tzn pewnie by ich nikt nie ściągał bo się nikomu za to nie chce wziąć, tylko żę podbitkę trzeba zrobić i niestety z soplami nie da rady.
Gumiaczki nie powiem praktyczne są , bez nich to tylko w garażu do samochodu w normalnych butach wsiadam
Juzia 15:16, 27 lut 2015

Aaaaa.... skoro podbitka czeka na roboty to tak. Już rozumiem

Ja też mam podobne gumiaczki. Takie zielonkawe. Kiedyś miałam ładne...czerwone, albo w kwiatki...ale szybko się dziurawiły. Teraz jestem bardziej praktyczna
Jak skończę wielkie rewolucje to znów sobie kupię śliczne gumiaczki
Joaska 15:24, 27 lut 2015

Juzia napisał(a)
Aaaaa.... skoro podbitka czeka na roboty to tak. Już rozumiem

Ja też mam podobne gumiaczki. Takie zielonkawe. Kiedyś miałam ładne...czerwone, albo w kwiatki...ale szybko się dziurawiły. Teraz jestem bardziej praktyczna
Jak skończę wielkie rewolucje to znów sobie kupię śliczne gumiaczki

No dokładnie eleganckie to sobie zapodam jak będę miała zielony dywan we ogrodzie, a do błota i kamieni to muszą być solidne i praktyczne
Juzia 15:32, 27 lut 2015

Ale masz zarąbiste widoki!!
Las prawie dookoła! Super!

Zazdroszczę.
Ja mam namiastkę lasu na górce za domem. Tylko z sypialni mam na niego jako taki widok.
Reszta to sąsiedzi....
Danutka 20:19, 27 lut 2015

Witam się Joasiu ładnie
Podglądam Twój wątek już od dłuższego czasu i dzięki że pokazałaś donice

Dzięki Tobie kupiłam dziś większe od Twoich ale za to w jakiej cenie , udało mi się wygrzebać całe Pokazuj więcej takich wynalazków w dobrej cenie
Mam nadzieję że poznam Cię wreszcie na targach w kwietniu , bo na spotkaniu u Agi nie było Cię
Pozdrawiam
kitek81 20:37, 27 lut 2015

obejrzałam zdjęcia, faktycznie dużo roboty jeszcze przed Wami i jeden sezon to pewnie za mało! ale z własnego doświadczenia wiem, że małymi kroczkami i wszystko jest do zrobienia! z roku na rok będzie piękniej! zobaczysz ile da, jak już trawka się zazieleni! u nas rok temu też tak było, ale jak już się teren uprzątnęło, wyrównało, trawka wyrosła od razu wygląda to lepiej! a teraz robimy pomału rabatki i pewnie nie będzie to ostatni rok naszych prac ogrodowych
trzymam kciuki za Wasze prace najważniejsze, że już mieszkacie i do ogrodu można wyjść w każdej chwili
Milka 21:59, 27 lut 2015

Kasia ma racje, domek stoi, a reszta powolutku tez się zrobi
Joaska 11:08, 28 lut 2015

Juzia napisał(a)
Ale masz zarąbiste widoki!!
Las prawie dookoła! Super!

Zazdroszczę.
Ja mam namiastkę lasu na górce za domem. Tylko z sypialni mam na niego jako taki widok.
Reszta to sąsiedzi....

Justyś ja mam na razie 1 sąsiada, ale faktycznie teren zalesiony i całkiem przyjemny jest, zresztą na końcu działki, mamy rzeczkę i kawałek własnego lasu uwielbiam to miejsce