No i cudnie mniam nmiam wiosenne kanapki som naj lepsze z zielonką z parapetu Tylko Yolcia gdzieś słyszałam że trzeba w ziemi lub w piasku bo woda jako sama to nie dobra niby jest ale gdzie słyszałam to nie wiem niby że cebula coś tam nie zdrowego w ten szczypior ładyuje
trzeba by wpisać w gogle to pewnie cos tam pisze ...
uśmiechy zostawiam na miły dzień buziaki
Nawiązując do wiosny i wczesnego lata......oprócz host, nie może zabraknąć pustynników
Mam swoich ogrodowych faworytów, to są miedzy innymi pustynniki....zwane też Igłą Kleopatry
Warto posadzić Karol, funkie muszą się znaleść w każdym ogrodzie....lubią cień, półcień.....słońce nie dla nich, nie które tolerują lekkie nasłonecznienie
Zobaczyłam w OBI takie oto cyprysiki w cenie 1.99 zł wys. 30-35 cm i zakupiłam 6 sztuk.
Narazie zimują na balkonie nieco opatulone.
I teraz mam pytanie, jeśli ktoś zaglądnie. Czy one nadają się na żywopłot, a tym samym tło dla innych roślin?
Nie tylko drzewa muszą się przystosować lub nie przystosować do lokalnych warunków.... u mnie co innego będzie rosło, u drugiego co innego..
Koreanki mąż twierdzi że są koreankami.. a mój chłop to dociekliwa bestia Wczoraj już miałam wątpliwości..
Śliwka w sadzie ani przy warzywniku się nie zmieści..... jedyna opcja to ..w różance... która mam ochotę w pociągnać w literkę L
Jednak śliwa i różanka..to jak gumofilce do sukni balowej