Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród zamknięty w skrzyniach 22:48, 07 gru 2014

Do góry
Warzywniki - co tu kryć uwielbiam

Swój przydomowy w tym roku zaniedbałam…ale mam mocne postanowienie przywrócenia go do świetności, no może nie świetności tylko przyzwoitości.
Piszę przydomowy, bo miałam też taki na kawałku pola u mojej babci. Trochę daleko do niego (200 km), ale na warzywa do przechowywania w sam raz. Buraczki, marchew i cebula przydają się teraz

Mam ciche plany na jeszcze jeden kawałek pola (2 km od domu) u przemiłej pani ze wsi…zobaczymy…
szaleństwo nie?

Ogródek Anity 22:44, 07 gru 2014

Do góry
Dla wszystkich odwiedzających na dobranoc ( nazwy nie podam , bo nie wiem w końcu która to, ale piękna jest )
Ogród zamknięty w skrzyniach 22:41, 07 gru 2014

Do góry
Teraz będzie niesystematycznie i niechronologicznie…

Liliowiec rosnący pod sosną. Zmienił już miejsce, ale jak patrzę na te zdjęcia to zastanawiam się czy to było dobre posunięcie… Bardzo lubię te pióropusze liści i kwiaty, a sama roślina okazała się być mało wymagająca - czego chcieć więcej?

Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 22:39, 07 gru 2014

Do góry
A jednak choinka wygląda trochę innaczej niż w ub roku...białe bombki zostały zastąpione bezbarwnymi. Zdjęcia z ub roku.

Widok ogólniejszy i moje ulubione łosie, metalowe, porządne
Ogródek Hanusi - kolejny sezon 22:35, 07 gru 2014

Do góry
Edytko, piękne kuleczki! dziękuję.
Halinko, my ze Zbyszkiem na dwóch stronach kraju, ale razem nam jakoś to rymowanie podchodzi. Pozdrawiam
Agnieszko,i u Ciebie zaświeci słoneczko!

Dziękuję za życzenia wszystkim.
Miły był dzień, spędzony z wnukami, może nie z wszystkimi, ale były śpiewy, zgadywanki, no po prostu cuda-wianki.

Mój jesienny ogród 22:26, 07 gru 2014

Do góry
Teraz napiszę o tym co widziałem na północy. Jechaliśmy na północ, przez Aurore i Newmarket, autostradą ze 150 km do jeziora Simcoe. Później jechaliśmy wzdłuż Balsam lake i dojechaliśmy do miejscowości Fenelon Falls. Tam jest spory próg na rzece i pewnie od tego powstała nazwa. Po kilkunastu kilometrach skręciliśmy w las i byliśmy na miejscu, w miasteczku wielkich przyczep campingowych. Między Simco lake i balsam, widziałem dużo farm Amiszów, widziałem ich bryczki na podwórkach i ich stroje, naprawdę folklor niesamowity. Zdjęć nie zrobiłem widziałem to z okna samochodu. Znalazłem stronkę dla was, zapraszam na małą wycieczkę są tam Indianie i Amisze zwani tu Mennonitami. to link http://kasai.eu/2013/kanada-ontario-czyli-niagara-mennonici-i-indianie-cz-1/#axzz3LFA89pzU
Ich bryczki mają z tyłu trójkąt pomarańczowy, jak w naszych ciągnikach. Mennonici nie używają cywilizacyjnych wynalazków, żyją z dala od nowoczesnych technologii. Nie prowadzą pojazdów mechanicznych, nie korzystają z energii elektrycznej. Takie sprzęty gospodarstwa domowego jak pralki, telewizory czy telefony są im obce. Jadąc dalej widziałem ogromne farmy baterii słonecznych, chyba trzy takie mijałem. Same baterie aż po horyzont, też niesamowity widok.

Piaskownia na zakręcie 22:22, 07 gru 2014

Do góry
24. Manc Cheese

Ogródek Ewy 22:11, 07 gru 2014

Do góry
Nallar napisał(a)

Mirello u nas pada deszcz i jest na plusie, więc o ogrodzie z lukrem muszę zapomnieć.
Byłam po cichutku u Ciebie i podjadłam, było kalorycznie(tak lubię) i pysznie.
wiem że lubisz różyczki.

Tańcowała igła z nitką........ piękne są Twoje prace,pokazuj, piękna nigdy za wiele, bardzo lubię motywy różane czy to na porcelanie czy na obrusie, zawsze miłe dla oka.
Potrawa kaloryczna ale sprawiła mi ogromną przyjemność dzięki Ani Montewerde
W ogródku Iwony 22:01, 07 gru 2014

Do góry
Ivvvona napisał(a)

Dziękuję Bogdziu Dla Ciebie

Dzięki Iwonko, nie tak łatwo zrobic im zdjecie , tylko w miastach sa bardziej dostępne a na wsiach bardzo płochliwe.Jeziorko i mazurki też ślicznosci.Pozdrówka.
Piaskownia na zakręcie 22:00, 07 gru 2014

Do góry
23. White Double Delight

Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 21:49, 07 gru 2014

Do góry
Agania napisał(a)
Niesamowity spacer, piękna okolica i bajeczne kolory

Takiego Marikena jeszcze nie widziałam

Też wcześniej nie widziałam tak marikena prowadzonego, ale w sumie fajnie jest rozłożony na tych patykach. w BE to bardzo popularne prowadzenie drzew. Często z dołu jest żywopłot a od góry firnka z drzew

Marzena2007 napisał(a)
U nas też długa i piekna jesień była. Dopiero w grudniu brzozy straciły wszystkie liscie.
Jakies nowe trendy w insporacjach boźonarodzeniowych u Was?

Dziś jechałam przez las i widziałam mnóstwo liści już uschniętych, brązowych ale ciągle na drzewach. Chyba dużo wiatrów nie było... dziś mieliśmy pierwsze mrozy.

Ostatnio trochę się działo i nie włóczyłam się po sklepach - też celowo no wiesz, jakoś nie wychodzi mi wyjście ze sklepu z pustymi rękami. W październiku widziałam połączenie pomarańćzy [takiej dyniowej] z brązami - super to wyglądało.

Magda_ napisał(a)
jaką masz świetną okolicę

To akuratnie ogrodniczy był, ale jeszcze muszę go odwiedzić bo wtedy już się ciemno robiło.A parę fajnych nasadzeń tam widziałam... ale ambrowce będą u rodziców mamie się bardzo spodobały te czerwone liście
Piaskownia na zakręcie 21:48, 07 gru 2014

Do góry
22. Coconut Lime

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 21:27, 07 gru 2014

Do góry
Som Aż trzy... I wstyd mi je wgrywać, bo właściwie nic nie przedstawiają... Na początek badyle Moje biedne autko aż się prosi by go teraz wypucować odkurzaczem po przetransportowaniu tego towaru...

Główne wejście do domu Jeszcze tylko lampki i styknie... Mam nadzieję Najgorsze i zarazem najśmieszniejsze jest to, że po drugiej stronie wisi tylko jeden wianek... I chwilowo jest obciążony wieszakiem z moją najcięższą kurtką, bo go te trzy porwać na drugą stronę chciały Jeśli ktoś ma sposób czym go obciążyć to poproszę

I cisy z bombkami Zgapione od Domi, tylko jej to lepiej wychodzi

Makowo na Kociewiu 21:21, 07 gru 2014

Do góry
Równiez Irence i Małgosi dziękuję za życzenia imieninowe (kwietniowe)
ciepła i miłych słów nigdy nie za wiele !!!
ściskam
Tęsknię za takimi klimatami w podziękowaniu

Ogród z widokiem na jezioro 20:55, 07 gru 2014

Do góry
Dorota123 napisał(a)
Wianek wyszedł bardzo ładnie, pomysł świetny, ale do momentu dodania gwiazd zielonych one jakoś mi tu nie pasują (nie, żebym się wymądrzała, ale podpowiedzieć chcę), jeżeli chcesz zachować gwiazdy spróbuj usadowić je obok siebie i dodaj kokardę w kratkę czerwono - zieloną - dopełni całości. (kokarda do nabycia w kwiaciarni)Tylko się nie pogniewaj, ja nie krytykuję, za eksperta też się nie mam, chcę pomóc.
Jak zdążę pójść do lasu to zgapię Twój pomysł.
Ale no co ty - ja gniewać się - nigdy w zyciu. Mnie też nie pasują są tandetne, brokatowe, ale nie miałam pomysłu na zasłonięcie sznurka, musze coś wymyśleć, może trawę przewiąże w tym miejscu, bo kokard też bedzie za dużo. Dziki Dorcia za uwagi, wezme je pod uwagę i bez obrazy oczywiście
4 pory roku w ogrodzie 20:51, 07 gru 2014

Do góry
Moje trzy pory roku, zimowych zdjęć nie mam, niestety.

Jesień 2013

Wiosna 2014

Lato 2014 (lipiec)

Lato 2014(koniec sierpnia)

Ogród z widokiem na jezioro 20:50, 07 gru 2014

Do góry
Wianek wyszedł bardzo ładnie, pomysł świetny, ale do momentu dodania gwiazd zielonych one jakoś mi tu nie pasują (nie, żebym się wymądrzała, ale podpowiedzieć chcę), jeżeli chcesz zachować gwiazdy spróbuj usadowić je obok siebie i dodaj kokardę w kratkę czerwono - zieloną - dopełni całości. (kokarda do nabycia w kwiaciarni)Tylko się nie pogniewaj, ja nie krytykuję, za eksperta też się nie mam, chcę pomóc.
Jak zdążę pójść do lasu to zgapię Twój pomysł.
Hippeastrum - Amarylis 20:47, 07 gru 2014

Do góry
Moja miniaturowa odmiana Joker.

Ma bardzo zmienne kwiaty.

Biało-czerwone w drobne kropeczki, paseczki...
Ogródek Ewy 20:47, 07 gru 2014

Do góry
Mirella napisał(a)
Z motywem różanym pięknie tworzysz.
Ewunia czy przymroziło u Ciebie?
u mnie krajobraz bajkowy to dzięki osadzającej się szadzi

Mirello u nas pada deszcz i jest na plusie, więc o ogrodzie z lukrem muszę zapomnieć.
Byłam po cichutku u Ciebie i podjadłam, było kalorycznie(tak lubię) i pysznie.
wiem że lubisz różyczki.
Makowo na Kociewiu 20:46, 07 gru 2014

Do góry
zaległy szron z Makowa

stipy przykryłam sroiszem

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies