Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kosolkowa Pasja

Kosolkowa Pasja

marta_d 20:43, 24 lut 2015

kosolka napisał(a)
Martuś - Mam 5 rh. Obrywałam przekwitnięte kwiatostany. Trzy sa takie ładne, kuleczki, gęste, a jeden rośnie drzewiasto ostatni jest taki sobie Nic z nimi oprócz tego obrywania nie robię...
Gdybys miala ochotę na przebiśniegi, to mam opcję na sporo cebulek i mogłabym Ci wyslać Tylko nie wiem kiedy najprędzej można je wykopać. W zeszłym roku wykopywałam latem I zakwitły. U mnie i u jednej z forumowiczek której wysyłalam tez. A słyszałam że nie zawsze tak sie dzieje..

Beatko - jeszcze nic nie cięłaś?

Ahh to one z natury takie ! Gdzies mignął mi artykuł o tym że żeby zagęścić rh od dołu należy pąki z liśćmi usuwać , ale nie jestem na 100% pewna, chyba trzeba do wątku z rh się udać jeśli mialabys nadmiar cebulek to chętnie przyjmę kilka sztuk, wymianka mile widziana co do wykopywania to wydaje mi się że w podobnym czasie co tulipany, ta kępka która mam nie była przeze mnie nigdy wykopywana, ale myślę że te wczesnowiosenne można już maj czerwiec
Ewik 21:26, 24 lut 2015

kosolka napisał(a)
Kto wie w jakich odległościach od siebie sadzić Ice Dance?

Przeglądam trawki. W takim próbnym zamówieniu wpisałam 20 szt ice dance, 5 szt Variegatusa i 10 szt ML.

Gdzie zamawiasz trawy ?

Odnośnie Ice dance to rosnie naprawdę szybko , nie wiem co chcesz z nich zrobić ale ja w zeszłym roku posadziłam niewielkie kępki w odległości ok 30 cm a teraz mam gąszcz , takie fajne poletko
kosolka 21:42, 24 lut 2015

Ewik napisał(a)

Gdzie zamawiasz trawy ?

Odnośnie Ice dance to rosnie naprawdę szybko , nie wiem co chcesz z nich zrobić ale ja w zeszłym roku posadziłam niewielkie kępki w odległości ok 30 cm a teraz mam gąszcz , takie fajne poletko

Ewa.. Ja na razie marzę Ale jak już, to na Trawki.pl. Już dawno tam oglądałam, a ostatnio jak zobaczyłam jakie piękne trawy przyszły stamtąd do Przemka to Noe mam wątpliwości. Dzięki za poradę. U mnie ma być pas pod pergola i pod hortensjani.
kosolka 21:42, 24 lut 2015

marta_d napisał(a)

jeśli mialabys nadmiar cebulek to chętnie przyjmę kilka sztuk, wymianka mile widziana co do wykopywania to wydaje mi się że w podobnym czasie co tulipany, ta kępka która mam nie była przeze mnie nigdy wykopywana, ale myślę że te wczesnowiosenne można już maj czerwiec

To za jakiś czas się zgadamy w tym temacie
kosolka 21:44, 24 lut 2015

Sabina76 napisał(a)

co do leniuchów. Przyznam się, że ja do swoich roślinek gadam, macam Ech, poza tym co całkiem normalnie :

A ja nie gadam, ale one powinny czytać mi w myślach Jak te ubiegłoroczne które się udały
Kasya 21:47, 24 lut 2015

nawet dobre ceny tam maja
ale ja kupie w szkolce bo ostatnio znalazlam kolo mnie
Ewik 22:51, 24 lut 2015

kosolka napisał(a)

Ewa.. Ja na razie marzę Ale jak już, to na Trawki.pl. Już dawno tam oglądałam, a ostatnio jak zobaczyłam jakie piękne trawy przyszły stamtąd do Przemka to Noe mam wątpliwości. Dzięki za poradę. U mnie ma być pas pod pergola i pod hortensjani.

Pana " trawke " tez polecam , ja ice dance tez mam razem z hortkami
Iwk4 22:59, 24 lut 2015

kosolka napisał(a)
Jeden z pociachanych dereni

Olu, piękne cięcie. Pokaż tą fotkę Mirelli, może swojego bardziej przytnie
Przeglądam twój wątek i szukam mojego wpisu z dziś. Kurcze, nie ma.
To jest tak, jak piszę z doskoku.
Wpadłam dziś na pewną myśl związaną z cięciem tuj, ale muszę sobie poukładać wszystko i wtedy napiszę. Tniemy w marcu?
agatanowa 23:24, 24 lut 2015

Olka, obejrzałam sobie zdjęcia. Masz rękę do roślin
Napia 00:41, 25 lut 2015

Prawdziwa wiosna u Ciebie