Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 10:51, 29 sty 2015

Do góry
Bombki i wstążki wyjęte, pozostała naturalna czerwień owoców golterii i jaskrawe patyki mojego ulubionego derenia. Malownicze wzory i pogięte kształty ozdabiają zimę ile tylko mogą.

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 10:50, 29 sty 2015

Do góry
Tego już nie ma, jest czysta karta do dekoracji walentynkowych

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 10:48, 29 sty 2015

Do góry
Ostatnie podrygi wianka świątecznego, wczorja pozdejmowałam wszystko, co czerwone i świąteczne

Działka wkoło Lubczyka :) 10:47, 29 sty 2015

Do góry
Kasiu,to moja propozycja z wiśniami,obwódką,kulkami,szałwią,irysami i trawami.
Na lekko.
Zobacz czy Ci się podoba i powiedz co ewentualnie korygujemy.

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 10:46, 29 sty 2015

Do góry
Temat odtrąbienia wiosny ogłoszę, teraz na razie namierzam jakie sprzęty gdzie stoją, rączka świerzbi do mycia mebli bo wtedy czuć mój ulubiony, chrakterystyczny zapach drewna tekowego, dobrze zapamiętuję zapachy i już bym chciała posiedzieć na czystych ławkach i robić dekoracje ciemiernikowe

A tymczasem jest dość śnieżnie i nawet teraz pada.

Jest dość ponuro, to z wczoraj

Ogrodnik Mimo Woli cd 10:46, 29 sty 2015

Do góry
Mira, Grażyna, Kacha - zapraszam i nie trzeba u mnie pielić ani nic innego robić.. daję radę sama. Gęste nasadzenia mają zaletę.. zielska aż tak dużo nie ma.. na opłotkach jest, ale tego z ogrodu nie widać

Wilczyca - jak to wilczyca... musi trochę z ukrycia

Irenka - u Ciebie cieplejszy klimat Jedna strefa mrozowa wyżej Chociaż takie są teraz anomalie pogodowe, że to nie ma żadnego znaczenia

Anka diabołku - drzewa to tylko kupować osobiście... nic przez internet ...

Pszczółka - bardzo trudno sobie wyobrazić, że drzewa potrzebują miejsca.. dużo miejsca...

Przykład katalpy... rok po roku i po 4 latach... dla proporcji, kółeczko lawendowe pod katalpą to to samo kółeczko z hostami pod katalpą.. ledwo je widać.. ale jak oczy wlepić to takie żółte koło pieńka widać..

Makowo na Kociewiu 10:41, 29 sty 2015

Do góry
ana_art napisał(a)

takie trawki fajnie wyglądały by tam w kulkach pod brzozą albo żółta trzmielina strzyżona w dywan. Rozświetliłyby ten zakątek

Aniu ty wiesz, brzoza to pijus straszliwy także hakone pewnie nie da rady ale o trzmielinie w dywan myślałam tak i kożuszek jak tutaj tylko po całości a trzmielina da radę ..

Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 10:39, 29 sty 2015

Do góry
Po śniegowe widoki..brrr....Chyba tylko tam gdzie jest kawałek lasu to jeszcze jakoś to wygłąda...

To trio mi sie podoba - oczar bukszpan variegatus i złoty cis z tyłu...

Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 10:34, 29 sty 2015

Do góry
Musiałam zmienić też miejsce karmniczka bo co przychodziłam nie było na niejj jedzenia - okazało się że psiak wykombinował salto mortale i nawet okiem nie mrugał kiedy wchłaniał słoninke z ziarnami dla ptaków

Zaobserwowałam też sporo pąków, najbardziej się boję o piwonię drzewiastą, szkoda by było gdyby je przemroziła...

Natomiast baźki wierzby niech sobie już pękają, im nic nie będzie

Ciemiernik choć kupny to o kwiaty również się nie marwie, w końcu on kwitnie zimą

Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 10:28, 29 sty 2015

Do góry
Pisze szybko bo zaraz lekarstwa idę aplikować...
Zima dała mi się we znaki niestety, jeszcze chstrone wcześniej chwaliłam sie jakto ładnie mi mojego ukochanego wawrzynka nad oczkiem zakrył snieg i mi nie przemarznie, oj głupia ja... Wczoraz przezyłam szok kiedy podeszłam do niego i zobaczyłam że cały popękał od ciężaru mokrego śniegu.. Serce pekało, wziełam popiół i sypałam rany a potem obklejałam taśma pęknięcia i dookoła podparłam go pniakami ...

Niestety berberys Red Jewel tez żle znosi zimy - to zimozielony krzak a jednak liscie zachował tylko te co całkiem pod sniegiem były... Góra zbrazowiała. Mam nadzieję że jednak odbije na wiosnę
Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 10:22, 29 sty 2015

Do góry
Madziarzeszow napisał(a)
Kasiu ile śniegu brrrrr mam nadzieję , że u nas tyle nie spadnie , ja tak na wiosnę czekam

Madziu sniejg się topi w szypkim tempie, ukazując pożal się Boże widoki. Tez marzę o stabilizacji - albo zima, snieg i czysta biel dookoła albo wiosna, pąki, ciepełko. Teraz jest takie byle co... strasznie tego nie lubię.
Nie ma nawet jak ładnych fotek robić...

Grab bez śnieżnych czapeczek...

ŁAnie wygląda jedynie przymrozona woda w oczku ..

W zielonym salonie masy śniegu które zawiesiły się na dach Az strach pod nimi chodzić

Dobrze że śnieg z dachu znika bo inaczej jest tu ciemno jak w norze
Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 10:18, 29 sty 2015

Do góry
Katkak napisał(a)
Kasiulka chętnie zgapiłabym tego kiścienia od Ciebie na moją rabatę - koszmarek (tą ze żwirkiem, która zimą straszy). Czu możesz mi powiedzieć jaka to odmiana kiścienia?

Rabata - koszmarek? A co to za nazwa - zaraz looknę do Ciebie bo mnie zaciekawiłaś
To kiścień wawrzynowy Rainbow, piekny jest o każdej porze, teraz też...
Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 10:15, 29 sty 2015

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Oczar kwitnie, śnieg jak w bajce.... bosko... taka zime lubię.
A Tobie wstawiłam u siebie kaline Eskimo.. jak wygląda teraz..

Za kalinę dziękuje, bardzo mi się podoba i jest równiez na mojej liście
Oczar to obok ciemiernika (kupny - to nie wiem czy kwiat teraz kwitnie normalnie) jedyna rzecz króra mnie teraz cieszy. Zupełnie jakby słońce zaświeciło... Jemu akurat fajnie się fotki robi

Dzis juz prawie bez śniegu (na gałązkach)...

W Gąszczu u Tess 10:15, 29 sty 2015

Do góry

Tesiulka, chodzę i oczy cieszę, cudowny ogród...
Zachwycił mnie ten powojnik i przeczytałam do tego że mało wymagający. Kupuję na wiosnę Mój zielony płot już się cieszy
Idę podziwiać dalej.
Jurajski Ogród 10:14, 29 sty 2015

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)

Witam się i od razu zaznaczam. Zaglądałam kiedyś ale bez zostawiania śladu. Ale to zdjęcie.. Jestem zachwycona! Pozdrawiam!
Ogrodnik Mimo Woli cd 10:02, 29 sty 2015

Do góry
Ola - raczej śmieszny

Gocha - to mam się nastawiać, że potem będą auta Mój synuś to spał przy odkurzaczu.. inaczej nie chciał. Wiec czasami włączałam by zasnął Do tej pory jak zaśnie to go nic już nie obudzi.. a ma 30 lat

Madżen - u mnie po śniegu... pada deszcz...ze śniegiem.. z temperatury -10 wróżbici się wycofali i podają tylko -6. W takich temperaturach werbena przezimuje bez problemu w gruncie .

Ula - jak pod śniegiem to nic jej nie będzie.. byle potem za mokro nie miała.

Roma - sierściuch ze starości już tak daje popalić, że ręce mi opadają.. i powieki... bo spać w nocy nie daje.. ot starość jest okropna

Jankosia - można się bawić w wysiewanie bylin, ale drzewo to pasuje kupić ciut podhodowane... drzewo daje namiastkę dojrzałego ogrodu..byliny rosną szybko i w jeden rok dają wrażenie obfitości i dojrzałości.. ale drzewa szczególnie na początku rosną wolno. Moja najlepsza decyzja to, to, że na początek kupiłam kilka większych drzewek.. one dały szkielet ogrodu. No i "choinki" które kupiłam okazyjnie w dobrej cenie i dużej ilości.
Moje pierwsze 4 drzewka.. kupione w listopadzie 2007 roku, w tym 3 klony i jarząb szwedzki ... dom w budowie ,a ja posadziłam drzewa (jedno przestało na zewnątrz w donicy do wiosny). To one teraz dają poczucie, że ogród mam już dojrzały.. i to już od kilu lat. To byłą chyba moja najlepsza decyzja odnośnie ogrodu.

Tess - czasami postawienie na wyczucie swoje daje lepsze rezultaty niż doradztwo internetowe.... fotki nie zawsze oddają klimat i co w duszy gra... ja mam problem aby doradzać na forum... po prostu nie potrafię coś doradzić patrząc na fotkę..
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 09:44, 29 sty 2015

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Jak ci nie zależy na zimozielonych to wypatrzyłam niziutką krzewuszkę cudowna MIDNIGHT WINE 'Elvera' (można je ciąć i korygować wzrost) o bordowych liściach.. szkółka blisko mnie to sprzedaje

Łukasz ja chyba taką mam. Zobacz ją i powiedz mi to usunę zdjęcia

Wszystko czego potrzebuję to dom pełen książek i ogród pełen kwiatów... 09:42, 29 sty 2015

Do góry

Makowo na Kociewiu 09:39, 29 sty 2015

Do góry
makkasia napisał(a)

takie trawki fajnie wyglądały by tam w kulkach pod brzozą albo żółta trzmielina strzyżona w dywan. Rozświetliłyby ten zakątek
Wszystko czego potrzebuję to dom pełen książek i ogród pełen kwiatów... 09:38, 29 sty 2015

Do góry
Może jednak zima...?

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies