Kupiłam trawki na osiedlowym targowisku, teraz mam problem z ich identyfikacją. Pani, która sprzedawała nie znała nazw, kazała na syna czekać, a ja nie miałam czasu. Ale ładne są, więc kupiłam. Rozsadzę, bo są duże.
Trawka nr 1:
Trawka nr 2:
Nr 1 to Carex testacea "Praire Fire"
Druga to Carex elata "Aurea" - chociaż jakieś paski ma więc to może być inna odmiana np. "Knightshayes"
Chwalą cie tu i chwalą
Takie sobie te buszkpaniki z miskantami
Takie widoczki wszędzie ......... będą za rok!!!! Pokopiujemy Cię starsznie!!!!
Potworze jak możesz ukrywać takie zakątki!!!!! Idę storpedować Twój wątek z prośbą o zdjęcia
Marzenka...sama targałaś te bukszpanki! a cała rabata - pomysł Danusi ja za nic bym tego tak nie wymyśliła..... ! i kopiujcie ile chcecie, wszak po to się tu chwalimy swymi ogrodami
Jestem załamana wyglądem roślin, przejrzałam wiele informacji na temat chorób powodujących takie objawy, ale w sumie to nie jestem pewna co zrobić. Czy potrzebny jest oprysk i jaki jeśli tak.
Czy nic ich tutaj nie zacieniało? Może cos tu stało, jakieś deski itp.?
Może one mają za sucho generalnie, albo psy leją w korzenie z tej strony?
Poobcinaj koniecznie. Oczyśc i pokaż co dzieje się dalej.
Klon palmowy lubi dużą wilgotność powietrza, najlepiej posadzić go w półcieniu lub nad wodą. Od ściany domu ma na pewno za gorąco, a i woda na pewno nie dociera pod okapem. Koniecznie go przesadź jak najszybciej, daj mu lekko kwaśną glebę.