Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród nie tylko bukszpanowy - część II

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II

kaisog1 20:53, 02 wrz 2012

Czytam o psie i mi się włos zjeżył Dobrze, że go ktoś w końcu złapał.....

A z regalikiem fajny pomysł
Kondzio 21:03, 02 wrz 2012

Niestety dla mnie to jest codzienność w pracy jak ludzie przychodzą do weterynarza i opowiadają historie swoich pupili które przygarneli to sie zastanawiam skąd tyle u ludzi jest nieczułości i brak rozsądku i wyobraźni
Mala_Mi 21:12, 02 wrz 2012

Kondzio napisał(a)
Niestety dla mnie to jest codzienność w pracy jak ludzie przychodzą do weterynarza i opowiadają historie swoich pupili które przygarneli to sie zastanawiam skąd tyle u ludzi jest nieczułości i brak rozsądku i wyobraźni

Jak się nie kocha ludzi... to jak można kochać zwierzęta.......?
Hmmm źle napisałam... można kochać zwierzęta, a ludzi niekoniecznie....
Widąc po przygodzie Danusi jest dużo osób którzy opiekują się niechcianymi zwierzętami..... i tu na ogrodowisku jakoś w parze idzię czesto miłość do ogrodu i do zwierząt. Co wydaje się dziwne, bo zwierzęta niestety troszkę szkód robią w ogrodzie.. wiecej , mniej ale jednak....

Ostatnio jak jechałam to też leciał ładny pies drogą i tęsknie spoglądał w każde auto... na kompletnym odludziu, sam siew tych lasach nie znalazł napewno....... a ja sobie tylko pomyślałam, szukasz swojego pana, który jest ostanim draniem .. ...

Mój pies też jest z tych niechcianych, ocalony przez śmiercią...

Sorki Danuś, że u Ciebie robię takie dygresje.......

malwes 22:40, 02 wrz 2012

Danusiu, bardzo współczuję przygód z pieskiem. Ludzie są bezduszni . Szkoda, że nie udało Ci się go złapać, ale miejmy nadzieję, że Ci ludzie, którym się udało, pewnie wrócili po niego z tym kocykiem, więc zaplanowali to, zatroszczyli się, i na pewno stworzą mu ciepły, serdeczny dom.

Konrad - tak to właśnie jest, smutno...ech....

A pomysł ze stojaczkiem bardzo fajny. Urokliwy "sprzęcior", warto dac mu kolejne wcielenie
Gardenarium 22:43, 02 wrz 2012

Joaska napisał(a)

Tak mi się to zdjęcie z czarodziejską kulą skojarzyło, no a przecież Danusia to czarodziejka więc chyba coś w tym jest
Slicznie tak tajemniczo na tym zdjęciu.

Teraz dopiero zobaczyłam, że w kuli dom się odbija

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 22:45, 02 wrz 2012

malwes napisał(a)
Danusiu, bardzo współczuję przygód z pieskiem. Ludzie są bezduszni . Szkoda, że nie udało Ci się go złapać, ale miejmy nadzieję, że Ci ludzie, którym się udało, pewnie wrócili po niego z tym kocykiem, więc zaplanowali to, zatroszczyli się, i na pewno stworzą mu ciepły, serdeczny dom.

Konrad - tak to właśnie jest, smutno...ech....

A pomysł ze stojaczkiem bardzo fajny. Urokliwy "sprzęcior", warto dac mu kolejne wcielenie

Oni nie wrócili, oni ten kocyk mieli, po prostu jechali w tej "kawalkadzie" samochodów i kombinowali jakby go złapać, potem babka wysiadła i cały czas biegła między samochodami. To było po tym moim zajechaniu drogi. Jak wjechałam spowrotem na trasę, to już byłam kilkanaście samochodów dalej i nie dałam rady.

Ja byłam sama w samochodzie... nie mogłam wysiąść. Tak żałuję, ale wiem że nie zginął.

Instagram Ogrodowiska
betysia 06:28, 03 wrz 2012

Danusiu...DZIEKUJE za cieple slowa...to zawsze tak cieplej na serduszku...
aaaa i czekam na trawki i horysie...jak obiecalas ( oczywiscie jak bedziesz miala chwilke )....
Pozdrawiam goraco i spokojnego ale radosnego tygodnia zycze!!!!!!
sciskam
betyska

p.s
historia z psem oj...jaki ten swiat smutny ... i serce boli przez czyjas bezdusznosc...
Urszulla 07:27, 03 wrz 2012

Fajnie że pieska ktoś złapał bo mógłby źle skończyć przy samochodach w W-wie.

A propos stojaka :
już bym chciała widzieć go w Twoim wykonaniu! Będzie pewnie ponadczasowy.

Dobrze że jest jeszcze miejsce po miłorzębami, ale gdyby nie było pewnie byś znalazła....
Twój ogród jest z GUMY?
Pozdr.
Joaska 10:47, 03 wrz 2012

Gardenarium napisał(a)

Tak mi się to zdjęcie z czarodziejską kulą skojarzyło, no a przecież Danusia to czarodziejka więc chyba coś w tym jest
Slicznie tak tajemniczo na tym zdjęciu.

Teraz dopiero zobaczyłam, że w kuli dom się odbija

I ten bluszczyk tak skromnie oplata
a odbicie jako wizja ogrodu można interpetować
gusiarz 11:04, 03 wrz 2012

Wiesz Danusiu, nasza kicia również została znaleziona przy drodze - w paździeniku 2 lata temu. Zimno już było, pierwsze przymrozki kiedy mąż ją znalazł. Miała ok 2 miesiące. Jeszcze ślipka niebieskie. Weterynarz mówił, że nie wiadomo czy przeżyje, ale udało się. Uwielbiamy ją. Ja do tego stopnia, że gdy raz wlazła na drzewo i nie mogła zejść, bo się bała potrafiłam wziąć drabinę o 2 w nocy i sama po nią poszłam. Pech chciał, że wybrała najwyższe drzewo. Siedziała i miałczała żałośnie na górze. Pomyślałam- nie wiem co mnie tknęło - że jaj odmiałczę. I wiesz co?? Zaczęła do tego mojego miałczenia schodzić. Ja miałczę - ona po kawalątku schodził - też miałcząc. Zeszło nam dobre 2 godziny zanim wróciłyśmy do domu- dobrze że sąsiedzi nic nie słyszeli bo by się pukali w czoło i to nieźle. Ale jaka ja byłam z siebie dumna, że jej pomogłam zejść z tego drzewa!