Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Mój 4 arowy azyl... 19:16, 21 lut 2015

Do góry
Obiecująco wyglądają białe wrzośce, bo rosną w zacisznym i słonecznym miejscu

Wizytówka - Ogród nie tylko bukszpanowy 19:13, 21 lut 2015

Do góry
ZIMA

Jeśli nie ma śniegu, zima przypomina jesień, albo wiosnę.
Szron ubiera bukszpany w białe koronki, a śnieg otula je przed mrozem. Najgorszy jest koniec zimy, kiedy przyroda jeszcze się nie obudziła.. Wtedy brakuje mi wiosny...

Zima bezśnieżna

Mój 4 arowy azyl... 19:12, 21 lut 2015

Do góry
Miałam na dzisiaj wielkie plany związane z wypadem na działkę, ale słońce pokazało się późno no i zaczęło wiać. Z grabienia tego, co nawiało zrezygnowałam. Ziemia dalej zmarznięta, nic z ziemi nie wychodzi poza kilkoma kiełkami narcyzów i przebiśniegów. Wśród listków tylko jeden pączek dojrzałam i uwieczniłam.

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 19:09, 21 lut 2015

Do góry
Ja kończę wspinaczkę na piramidę w Cobie - super widok, fajne przeżycie

Plaża żółwi w Tulum

Właściciel wiejskiej knajpki z naszym obiadem obok Gabi mierzy sukienkę - kupiłyśmy jednak inną.

Mega domek dla owadów (lub raczej skład opału do kominka - Malkul dla Ciebie inspiracja obok Młoda z ciężarówką - maleńką

Moje ulubione palmy - w Tajlandii też takie same rosły: i Coba

Tulum i odzyskana tablica, na koniec

Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 19:06, 21 lut 2015

Do góry
Kasik będę pakowała i wysyłała Ci drzewko bo mi wariat liscie puszcza - to ono wierzba hakuro

Reszcie macham, ma tony kurzu w domu a dzieci wtacają we wtorek...
Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 19:05, 21 lut 2015

Do góry
Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 19:02, 21 lut 2015

Do góry
Oczka wkleje tylko jedna fotke bo jest jeszcze nie sprzątniete...

Za to to co sie przy nim wyrabia to łapie za serce
I to Wam wkleje na zakonczenie , miłego oglądania

Wizytówka - Ogród nie tylko bukszpanowy 19:01, 21 lut 2015

Do góry
Zima może zauroczyć... ale jej nie lubię...

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 19:00, 21 lut 2015

Do góry
Epizod lekarski krótkotrwały - wszystko (chyba) ok + mandat za parkowanie na zakazie (znaku nie było, wszyscy stali i wszyscy dostali mandaty). Do tego ściągnęli nam przy wystawieniu mandatu tablice rejestracyjna - jak się zapłaci mandat, to się odzyska tablice. Na szczęście mandat niewysoki, i całość załatwiona w pol godziny, ale byłam zielona przed wejściem na meksykański komisariat... czytam książkę Zero Zero Zero o kartelach narkotykowych, zamachach, torturach, zjadaniu własnych palców i policjantach w Meksyku - przekupnych albo martwych... i to wszystko w dzień odlotu
Na szczęście poprzednie 2 tyg były spokojne

Gosia, Ty nie zazdrość, tylko jedz! Miejscówkę mam obczajona, dobra cena, warunki ok, cisza i spokój. Jakby co wal na priv

Fot parę.

Ostronos chociaż raz mi zapozował Smigały po dachach nad ranem - po domach w okolicy wcale nie dzikiej po prostu tam dżungla wdziera się wszędzie.

Kaktusy na sałatkę lub na grilla, w sklepie

Pozostałości - po wzburzonym morzu.

Trawa na polu golfowym (żywa

Mango - najadłam się na cały rok

Młoda pozuje

Pelikany w Playa del Carmen pozują

Działka wkoło Lubczyka :) 18:57, 21 lut 2015

Do góry
Na spacerze po ogrodzie towarzyszył mi Rudy

Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 18:55, 21 lut 2015

Do góry
Z nowosci - Nowy karmniczek (z Reala albo Aucham - nie pamietam po 4 zł) Przy ławce zmana ułożenia płyt - juz nie placyk a rąby...

Kolejna rzecz z supermarketu za 4 zł- jaszczura - strasznie mi się spodobała

Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 18:47, 21 lut 2015

Do góry
A po drugiej stronie - rabata przy babcinej z piwoniami - zimą przeszła prawdziwą rewolucje

Po lewej wsadziłam sały pas firletek z czyśccami, goździki i niezapominajki

Jak widac ma cały srodek pusty - hulaj duszo - bedziemy szaleć na zakupach

Nasze drugie hobby - rysunki, obrazki, pastele, oleje, rzeźby - roślinne inspiracje 18:44, 21 lut 2015

Do góry
Dziewczyny jak się Wam podoba to dołożę coś jeszcze . Od razu mówię, że ten mebelek to nie jest Ludwik XVI , nawet z litego drewna nie jest .

Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 18:41, 21 lut 2015

Do góry
Kolejna zmiana dotyczy altany przy babcinej i doku dzieci. Przeniosłam wrzosowisko bo nie dobrze wyglądało na rabacie z piwoniami (przy babcinej)
Teraz posadzone sa na tle iglaków i tu pasują

Tu juz przyciete

Działka wkoło Lubczyka :) 18:40, 21 lut 2015

Do góry
kitek81 napisał(a)
Ewuś, stipa od Ciebie w końcu się pojawiła w sumie szybko, bo po 6 dniach

A napiszcie mi jeszcze, czy jedne źdzbło, to jedna sadzonka? Bo jak siałam trawe pampasową w zeszłym roku, to pikowałam kępki! A teraz jak mam robić?

No piękne siewki

PS ja też byłam w domu Aśka - Pelaśka
Mały miejski ogród Ewy 18:40, 21 lut 2015

Do góry
Bea, Bartek, Andziurex, Myszą. Dziękuje za odwiedziny.
Może bliżej wiosny jeszcze ktoś mnie wspomoże w zmianach. Jednego jestem pewna - jakiś fajny świerk w miejsce modrzewia, a modrzewiowi muszę znaleźć nowe miejsce. Mam trzy typy. Zrobię zdjęcia i wkleję. Ale na przeprowadzkę pewnie trzeba jeszcze trochę poczekać.
A teraz dla upamietnienia pierwszego roku mojego ogródka kilka zdjeć "zimy"

Rozpoznawanie drzew i krzewów liściastych 18:38, 21 lut 2015

Do góry
Witam serdecznie raz jeszcze. Tak często czytam posty tutejszego forum ale nigdy do tej pory czynnie nie uczestniczyłam. Dzisiaj jednak potrzebuję pomocy raz jeszcze i pozwolę sobie z nadzieją na identyfikację umieścić zdjęcia takiego drzewka a raczej krzewu które wyrosło za ogrodzeniem przy rowie... Ma bardzo ładne listki ale nie wiem jak kwitnie itd. Może ktoś je zna?

Wilcza Góra 18:35, 21 lut 2015

Do góry
GALERIA DNIA 21/02/2015
Carex morrowii 'Ice Dance' - nomen omen

ze specjalną dedykacją dla Anitki

W Wilczej ciągle jeszcze noce mroźne, a poranki lodowe...da się jeszcze "potańczyć na lodzie"

Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 18:34, 21 lut 2015

Do góry
Kolejne nowe założenie (zimowe a jakże). To jeszcze młodziutka i niezbyt efektowna rabatka, brakuje tu zimozielonych irg i dwóch hort bobo ale iglaki muszą podrosnąć. Wiosną zakwitnie tu dywan fiołków, potem zakwitną złotliny kalina, potem horty a na zimę zimozielone irgi.

Widok z altany na altane tzw babcina czyli ogrodowy domek
Bardzo ładnie wygląda mahonia zima, taka bordowa, robi fajny kontrast ze złotym cyprysikiem groszkowym
Mała Eleczka 18:32, 21 lut 2015

Do góry
Kto widział wczorajszy spektakl marsa z wenus i piękny księżyc ?

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies