Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Do raju daleko - u Ewy 16:11, 21 lis 2014

Do góry
To drzewko przez długi czas rosło w donicy. Zdjęcie z 2008r.

A teraz rośnie tu (zdjęcie z 2014)

Do raju daleko - u Ewy 16:02, 21 lis 2014

Do góry
Zgodnie z trendem na O. ja również wrzucę porównanie.

Tak jałowiec wyglądał w 2008r.

A w 2014 tak

Ogródek Anity 15:48, 21 lis 2014

Do góry
Anita1978 napisał(a)
A teraz wakacyjnie!
Sardynia zaklepana!
Czekają na mnie takie widoki

Anita piękne wakacje sobie zafundowaliście, pogoda i przygoda Was czeka, zaplanujcie dokładnie... My byliśmy na Korsyce, wypad promem to jest niezapomniane przeżycie, a wypady na dzikie plaże i widoki to bajka

pozdro
W cieniu - zacieniona 15:42, 21 lis 2014

Do góry
Limkowa alejka...dosadzę jeszcze 2 krzaczki,mam już ukorzenione...będzie razem 7...
...sierpień,wrzesień,październik

Ogród cioci czyli ciociogród :) 15:37, 21 lis 2014

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)

W metamorfozach powinnaś siostra wkleić, super efekt i duża zmiana

Buziole
W Gąszczu u Tess 15:24, 21 lis 2014

Do góry
Ewo, nawóz rozpuszczalny w wodzie. Koniecznie rozpuszczalny, nie granulowany, bo on się trudno rozpuszcza.
O taki.

W cieniu - zacieniona 15:13, 21 lis 2014

Do góry
...i jeszcze...
W Gąszczu u Tess 15:12, 21 lis 2014

Do góry
Podkradłam to cudo z wątku Wieloszki
Mala_Mi napisał(a)
Źródło http://www.chanticleergarden.org/5_17.html zupełnie przez przypadek znalazłam takie foto, chciałam sprawdzić jakąś nieznaną odmianę kamasji I twoja rabata Z czosnkami
W cieniu - zacieniona 15:05, 21 lis 2014

Do góry
rabatka w trzech odsłonach...
Ogród Bogusława 14:49, 21 lis 2014

Do góry
nebel napisał(a)
Bogus, jakie przymrozki ???

U mnie jeszcze cos takiego ... ( zdjecie zrobione 2 godzin temu)

Pozdrawiam bardzo serdecznie, jeszcze jesiennie ze słonecznego Monachium.
ewa

P.S.

Z wielką uwagą śledzę postępy Twoich ogrodowych poczynań, proszę nie zawiedż mnie w pokazywaniu ich na forum

A moja bardzo, bardzo wielka prośba.

Gdybyś zechciał się dzielić swoim doświadczenie opisując nieco bardziej szczegółowo.
Twój ogród i jego powstawanie to niezły materiał na jakąś publikację.

Witaj Ewuniu postaram się, jak czas pozwoli bo jego zawsze brakuje,
o publikacji nigdy nie myślałem,
Postaram się poprawić, pozdrawiam bardzo serdecznie, tego Hamburga troszkę zazdroszczę,
poza tym PIĘKNIE

Czy może myślałeś o czym takim?
Ogród z łezką 14:43, 21 lis 2014

Do góry
Nooo, psze Pani, tysiączek!
Gratki
Ogród Bogusława 14:34, 21 lis 2014

Do góry
kwiatki u mnie też bywają, troszkę wiosny
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 14:21, 21 lis 2014

Do góry

mam również wielką prośbę: jakoś nie mogę sobie poradzić - pustka w głowie. mam rabatę: 6 metrów na 1,5 metra, którą ogląda się z tylko z okna. zależy mi, aby to był ładny widok - jak obraz namalowany roślinami, ponieważ nie mam firan i oglądamy to miejsce okrągły rok.
okno ma wystawę południową. moje nasadzenie sprzed 5 lat wyglądają lepiej od strony południowej (czyli nie oglądanej), a od strony okna - nieciekawie. chcę wszystko zrobić od nowa, każde wymaganie roślin mogę spełnić - jest nawadnianie, glebę mogę wymienić. to musi być coś super, ładne cały rok - ale jak cos takiego zrobić na powierzchni 6mx1,5m? "plecy rabaty mogą być nieciekawe, zależy mi tylko na widoku od strony wnętrza domu. Chciałabym, aby projekt był rozbudowany na wysokość - jakieś tło? ale co na tak wąskiej rabacie(: poszerzyć ją mogę ewentualnie o jakieś pół metra.

aby zobrazować o co mi chodzi - znalazłam jakieś zdjęcie widoku na okno i na rabate przed nim:

Działka prawie w Borach Tucholskich 14:20, 21 lis 2014

Do góry
majowe niebo i majowe kolory dla poprawy nastroju

Ogród z łezką 14:10, 21 lis 2014

Do góry
pięknie i jeszcze wszystko kwitnące piesio do przytulania Najlepszego na 1000 czka

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 14:02, 21 lis 2014

Do góry
Kasik napisał(a)

Bajkowo u Ciebie Irenko. Super są te ozdoby i tak pięknie komponują się z ogrodem. Kiedyś uważałam je za kiczowate, ale takie wrażenie robią u sprzedawcy, w ogrodach są fajnym dopełnieniem i sama już mam kilka malutkich postaci wytypowanych. Czekam tylko na to, by mój ogród się zapełnił i by mogły czarować, tak jak czarują u Ciebie.

Buziak

Ps. Czytam, że przesyłeczka doszła

Ja lubię te ozdoby, one z kamienia i betonu są, ciężkie bardzo jak nie za dużo, to ok jest nie wiem, jak tego gagatka wyciągnąć z rabaty hortensjowej, za mały jest, albo one za wielkie!
robił go nasz miejscowy artysta
o tu, mój gołodupiec
doszła, wieczorkiem pooglądam wielkie dzięki raz jeszcze
i już masz klimatycznie i to w jakim tempie, moje jest żółwie
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 13:58, 21 lis 2014

Do góry
aga_pe napisał(a)
Irenko poduchy idealnie do Ciebie pasują...cudne są

Fotele bym rozbieliła

Aga dzięki no szperałam i szperałam w necie i znalazłam tak, fotele będą białe, ale nie wiem, jak się zabrać, muszę lakier zedrzeć jakoś i potem malowanie, ale w domu, bo za zimno i wilgotno, to nie wyschnie mi...
będę też przerabiać dębowe meble, które tam mam, myślę jaką technikę wybrać, jak już to sobie rozpracuję, pójdzie z płatka...ale chyba zrobię je tak, jak kominek robiłam...farbami A. Sloan
tę komodę dębową tak zrobiłam, bez przecierki...tylko farba i wosk

a kominek przecierałam i dopiero woskami

kiedy wpadasz po werbenę?
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 13:57, 21 lis 2014

Do góry

kasiek bardzo dziękuję chyba i to tam przerzucę

Pewnie- pasuje tam. gdzie Ty wynajdujesz takie rzeczy? No i fajnie, że można te przedmioty włożyć w "tło" ogrodu- one nadają mu takiej tajemniczości. Taki ogród, to mój typ.
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 13:51, 21 lis 2014

Do góry
Ania monteverde czyli pierwszy śnieg zaliczony...lepiej niech topnieje i nie wraca jeszcze, na święta może być
te fotele nie są bujane, ale od mamy wezmę bujany, ma i nie używa pewnie szybciej z niego skorzysta u mnie
już nie mogę się doczekać wiosny!! no zaczęło się

Bogdzia nuda, to obce dla mnie słowo...czasu wolnego, jak wygranej w lotto szukam wiadomo, że nic nie robić w ogrodzie, to bez sensu, ale ja chcę grandzić z rodziną, w stylu włoskim, głośno i radośniea wkoło kwiaty i zapachy

Zielona tekst doskonały, ale nie dla mnie, ja non stop w pracy

kasiek bardzo dziękuję chyba i to tam przerzucę

Marzenko po remoncie w domu zostały mi 3 odcienie szarości, coś myślę, aby z 2 ściany w pasy zrobić...no myślęcieszę się, że się podobają, w całości chyba się to zgra, ale do końca nie wiem...
zabrakło mi traw do donic na Imprezownię, chyba zabiorę z tych rabat i podzielę, może to przeżyją i wiosną odbiją... wkurzają mnie te końcówki, w cieniu tak się nie robi.. i tak naparstnice je zdominowały!

eda Edytko, ja bym ciachnęła berberysy nawet jałowce jeszcze ciachnęłam dzięki

lojalna Jolu dziękuję bardzo, to cieszy bardzo

ta róża jeszcze kwitnie, nie wiem co za ona, muszę poszukać w papierach

AgnieszkaW dzięki za pomocnadal myślę, co będzie lepsze, przeglądam fotki z całego sezonu...coś w końcu powstanie, bo jakby... zyskałam wolny plac na rabatęz bylin mam tam; odętkę różową i fioletową, wilczomlecz, fioletowo różowy krwawnik, kocimiętkę, posiały się naparstnice, mogę je przesadzić, jakieś fioletowe i białe dzwonki, szkarłatkę chińską, trawy hakone Albostriata, reszty nie pamiętam jeszcze nie wiem, jak się będzie kopać wśród korzeni tych wielkich drzew...dziś bym w większosci w lasku tylko daglezje i jodłę kalifornijską sadziła

iwonaal dziękuję bardzo Iwonko
Ogród z łezką 13:48, 21 lis 2014

Do góry
Kasiu gratki, aż 1000 stronek w 1,5 roku tylko.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies