Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kosolkowa Pasja

Kosolkowa Pasja

kosolka 07:41, 20 lut 2015

waldek727 napisał(a)

Olu!
Czyżbyś powracała na 106 stronę swojego wątku?

Co za pamięć! Gratuluję
Tak naprawdę wciąż przecież jestem na tym samym etapie co wtedy..
Ewik 08:49, 20 lut 2015

kosolka napisał(a)
Toszko, ja (niestety) mam już świerki posadzone z modrzewiami i brzozami. Od dwóch lat.. Wtedy nie wiedziałam o ochojnikach, później już tak. Zaplanowalam teraz zrobić oprysk promanalem, ale nie wiem do końca czy on działa na ochojnika?

Tak, wszystko dokładnie musisz opryskać .
Napia 10:23, 20 lut 2015

kosolka napisał(a)
Ło matko. Dwie mam już w towarzystwie bzów. A co z tą ślicznotą zrobię...

Ja mam dwie kaliny - jedną posadzoną między daglezją, którą będę cięła w stożek, i thują szmaragd, a drygą wciśniętą w narożnik ogrodu, pomiędzy jaśminowcem a słupem. Krzewy nie są jeszcze duże, ale moim zdaniem fajnie to wygląda.
Viola 11:14, 20 lut 2015

kosolka napisał(a)

Co za pamięć! Gratuluję
Tak naprawdę wciąż przecież jestem na tym samym etapie co wtedy..

Czekam w pogotowiu Ola , jak trzeba to krzycz , wołaj; przylecę na ratunek Co dwie baby, to nie jedna
kosolka 13:58, 20 lut 2015

Ewa - dziękuję, zrobię tak i mam nadzieję ze to diabelstwo nie wlezie. Na razie go nie było..

Aga - no ja pewnie też je razem posadzę.. Wydaje mi się że takie ozdobne kwitnące krzewy nie mogą źle wyglądac.. Bzy, jaśminowce, kaliny itd..

Viola - Myślę że będzie dobrze

Opatentowałam sobie metodę podlewania wysianych nasion i siewek.. Jak podlewacie? Ja dotychczas podlewałam dłonią Znaczy przy kranie, woda na rękę i delikatnie polewałam. A teraz wzięlam butelkę ze spryskiwaczem i ładnie mocno zrasza i małe roślinki nawet się nie uginają.

M. dziś mnie zaskoczył, bo powiedział ze jutro budzi taczkę ze snu zimowego Że będzie sprzątał kretowiska (muszę w końcu zabrać się za te krety! ZNacie sposób "na głowę ryby"? Choć z tego co słyszę kreta jak i nornice to jedynie można przepłoszyć z jednego miejsca na drugie ) i robił porządek za kompostownikiem... No i chciałabym od razu zagnać go do drugiego sekatora - ja owocowe on modrzewie.. Jutro ma być ładnie - 8 stopni zapowiadają! Więc może po praz pierwszy ruszymy do ogrodu
pasjonatkaam... 14:04, 20 lut 2015

kosolka napisał(a)

M. dziś mnie zaskoczył, bo powiedział ze jutro budzi taczkę ze snu zimowego Że będzie sprzątał kretowiska (muszę w końcu zabrać się za te krety! ZNacie sposób "na głowę ryby"? Choć z tego co słyszę kreta jak i nornice to jedynie można przepłoszyć z jednego miejsca na drugie ) i robił porządek za kompostownikiem... No i chciałabym od razu zagnać go do drugiego sekatora - ja owocowe on modrzewie.. Jutro ma być ładnie - 8 stopni zapowiadają! Więc może po praz pierwszy ruszymy do ogrodu

Ola coś Ty Mu zrobiła,że On tak pięknie gada????
kosolka 14:05, 20 lut 2015

Sama jestem w szoku, bo chyba nic specjalnego nie uczyniłam.. CHyba że o czyms nie wiem
pasjonatkaam... 14:07, 20 lut 2015

kosolka napisał(a)
Sama jestem w szoku, bo chyba nic specjalnego nie uczyniłam.. CHyba że o czyms nie wiem

obserwuj Go ja czekama na ten moment,aż mój się obudzi .Kiedyś miałam złota rączkę a teraz taka odmiana..
kosolka 14:35, 20 lut 2015

Przebiśniegi

waldek727 14:38, 20 lut 2015

Viola napisał(a)

Co dwie baby, to nie jedna

Też tak uważam.