Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Włosienicznik - Batrachium 14:11, 17 lis 2014

Do góry
W tym sezonie pojawił niezbyt gęsto.

Zdjęcia wykonane w Arboretum Bolestraszyce
Ranczo Edy 14:10, 17 lis 2014

Do góry
Witam Iwonko zaraz szukam pyrowską dla ciebie mam zdjęcie wczorajsze ale efekt marny bo już suche to to i nic nie widać bee

a tak wyglądała jak kwitła w innym miejscu

Ogrodowy spektakl trwa ... 14:03, 17 lis 2014

Do góry
mira napisał(a)
zmieniłam w donicy kompozycje i ta żuraweczka została tu królową

a moje funkie pogłupiały jedna dawno kwitla a druga zaczyna
Praying Hand - liście ma wąskie i raczej jest lepsza do donic niż do gruntu bo trzeba patrzeć na nie nie aż tak do ziemi

Masz przepiękne kompozycje doniczkowe! Nacieszam oczyska
Dużo masz donic. U mnie póki co tylko tulipany posadzone, będą w doniczkach. Później oczywiście będzie zmiana wystroju.

mira napisał(a)
pozdrawiam wszystkich zaglądających i życzę pracowitych cebulowych chwil w ogrodzie

Boskie kolory, uwielbiam
Kosaciec żółty - Iris pseudacorus 13:59, 17 lis 2014

Do góry
Deszczowy i brzydki dzień, ale ma też swoje plusy, można spokojnie porządkować galerię jednocześnie wstawiać zdjęcia.

Iris pseudacorus 'Variegata'

Mój nowy stary ogród 13:29, 17 lis 2014

Do góry
Działka prawie w Borach Tucholskich 13:19, 17 lis 2014

Do góry
dosyć błądzenia po górskich szlakach chyba pora zejść z obłoków na ziemię

dzisiejsze
tawulec Tanaki

Buszując w zbożu i kukurydzy:) 12:47, 17 lis 2014

Do góry
Na razie chyba ten krąg obielę wapnem, tak na biało. Czy lepiej zostawić taki? Nie wiem sama...

Z balkonu wygląda to tak:

Na fioletowo zaznaczyłam lawendę, na różowa werbenę. żółte kółka to Pastella.
W zamyśle przy studni ma powstać strefa bez trawy, ale po lewej stronie musi być dostęp, bo latem używam studni do podlewania Może tam jakiś żwirek sypnę? Albo kamieniem wyłożę. Kwestia do przemyślenia...

Z innej perspektywy:

Początkowo rabatę z boniką miałam wyżwirkować, ale z różnych względów zdecydowałam się ostatecznie na korę. Korować będę dopiero wiosną

Magda. Połączenie szałwi i róż, bardzo mi się podoba. Nawet początkowo myślałam, że szałwię właśnie przy studni posadzę, ale jak jest już lawenda, to chyba trzeba ograniczyć gatunki Co sądzisz?

Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 12:32, 17 lis 2014

Do góry
Działałam dziś 2 godziny i drugie tyle zamierzam jeszcze pomarznąć .
Oko przeszkadza mi tylko w trakcie jazdy samochodem, przy dłubaniu w ziemi jakoś o nim zapominam

Dziś patrzyłam na prognozę pogody i dzisiaj i w środę mam ostatnie jako takie dni do grzebania w ziemi, jutro ma padać, a potem już coraz zimniej, do 0 od przyszłego poniedziałku.

Więc albo dziś albo w ogóle hahahahaha - mobilizacja jest

Odgarnęłam żwir - sporo wywiozłam i zasypałam żywopłot grabowy pod siatką za garazykiem

Mozolna i głupia robota

Ale jeśli chcę sadzić krokus przy krokusie - nie ma innej rady bo żwir by mi się sypał w dołki

Wsadziłam żurawki i zaczęłam robić dołki pod krokusy - jeszcze tylko 187 hahahahaha

Kopać, grabić, sadzić.... Lubię to! 11:57, 17 lis 2014

Do góry
Ewkakonewka napisał(a)
Starowiankowo dzisiaj, tyle ile udało się odkopać

O jełka Chwilke mnie u Ciebie nie było a tutaj tyle róznosci.

Bardzo fajne

A te Twoje szyte choineczki cuda

Tyle kawy sie leje , rózane zapachy do tego jeszcze dorzuce cynamon i wanilie i jak nic swieta nam sie kroją

a Ty jechałas tamtedy tak szybko czy tak długo ?
Moja bajka 11:30, 17 lis 2014

Do góry
Katkak napisał(a)

ale jestem najedzona [img size=640x480]https://www.ogrodowisko.pl/uploads

ale słodziaki
pozdrawiam
Ogród ogrodniczki 11:15, 17 lis 2014

Do góry
Wymyśliłam jeszcze takie coś.

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 11:10, 17 lis 2014

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Kilka mgnień jesieni, prawie bezlistnie

Brzozy wyglądają jakby miały odrost

Fajne ujęcie tego stożka bukszpanowego, takie dosłowne z daszkiem ganku sąsiedniego domu w tle. I brzozy fajne na tle tych szpiczastych daszków.

Żwirek ciemny, tylko ciemny.

Tytus kontroluje czy dobrze skoszone.
Moja bajka 10:42, 17 lis 2014

Do góry
Ewcia pokazała u siebie swoją sunię ze szczeniaczkami, więc i mnie wzięło na wspominki . Nuka też miała kilka lat temu dwa szczeniaczki, choć nie planowane

ale jestem najedzona
Ponieważ to kundelki to dość trudno było znaleźć im dom. Więc jak już się to udało, to nawet się cieszyłam. Tym bardziej, że Pani która je wzięła (wzięła obie), dzwoniła później do nas i mówiła, że tak je kocha, że nawet śpią razem z nią w łóżku . Od tamtego czasu Nuka jest wysterylizowana, żeby więcej niespodzianek nie było .
Ogród ogrodniczki 10:38, 17 lis 2014

Do góry
Na wjazd dosypiemy kliniec i będzie przez to podniesiony.
Pod tarasem można by zrobić małą rabatkę.

Tutaj mała wizualizacja

Ewentualnie tak:

...Niedaleko Krishana... 10:36, 17 lis 2014

Do góry
Witaj!
jestem pierwszy raz i na razie widziałam balkon i początki działki, wrócę póżniej,
widzę że ma już swój raj i to jest cudne
ja mam świerkowy żywopłot
kupowałam maleńkie sadzonki może po 10 gr ale to dawno w nadlesnictwie
był cięty - musze poszukać po zdjęciach jak długo rósł ale z 5 lat to na pewno

fajne też są żywopłoty z choiny kanadyjskiej

a w pobliżu brzóz fajnie wygląda coś z białym - powsadzaj naparstnice białe ale kilka - rozsieją się jak będzie im pasowało

ja w tym roku kupiłam derenia Halo Ivory - ma być niski - testuję ale wygląda że z brzozą jest ok
to tyle uff

a tu mój świerkowy z maja - tylko takie teraz znalazlam

pozdrawiam
Grujecznik japoński - Cercidiphyllum japonicum 10:31, 17 lis 2014

Do góry
Mój grujecznik rośnie w dobrej ziemi, podsypałam próchnicę odkwaszoną czyli materię organiczną, ma też nawadnianie

Liście wiosną urokliwie utrzymują kropelki rosy

4 pory roku w ogrodzie 10:29, 17 lis 2014

Do góry
Dodaję wątek do ulubionych.. jak się skończą prace "polowe" będę się tu produkować.
3 lata temu nawet robiłam co kilka dni fotki tych samych miejsc. I wrzucałam na forum, ale kto to znajdzie??? Zresztą te miejsca już diametralnie się zmieniły.
Od przyszłego roku biorę się za taką dokumentację, bo to jest moim planem od dawna. Fajny wątek. Też myślałam o założeniu takiego.
By nie zostawiać pustego wpisu... zostawiam moją najmniejszą rabatkę.. fotki wybrane byle jak.... ale zrozumiałam, że o coś takiego autorce wątku chodziło.

Na rabacie owalnej ok 1,5 x 2,0 m rośnie sosna na pniu (sorki, ale odmiany nie znam), irysy reticulata Harmony, tulipany niskie odm. Peach Blossom i wysokie Pink Diamond oraz krokosmia odm.. Lucufer. Sezonowo w donicy coś tam wrzucam, co w ręce wpadnie.. co rok coś innego.

Wczesna wiosna

Późna wiosna

Początek lata

Lato

Jesień (jeszcze nie ścięte..zdobią)

Zimą tylko sosna... fotki muszę poszukać uzupełnię..
Początki mojego ogródka. 10:24, 17 lis 2014

Do góry
Ogród na glinie 10:15, 17 lis 2014

Do góry
Malgosik napisał(a)

tutaj widać z tyłu, daleko żółto-pomarańczowe drzewo, dalej są te miskanty, trzmielina, liście miłorzębu, sieknięte funkie, wszystko w tych samych odcieniach z wyjątkiem żurawek
jak zamienię żurawki na pomarańczowe to może będzie mdło?
a jednak coś mi nie gra w tej jesiennej szacie

Cudnie to kolorystycznie wyglada Przez takie zdjecia przekinuje sie do zurawek (chociaz bardzo powoli) Zazdraszczam zapozyczonego krajobrazu
Ja bym dodala jeszcze jednego miskanta w strone milorzeba. Tam jakby bylo troche pusto. Ale jak patrze na inne/drugie ujecie tej rabatki to nie wiem czy sie zmiesci.

Ja przekopalam rabatki i zostawilam na ostrej skibie, podobno to dobrze robi dla gliny

Pozdrawiam serdecznie
Kwiatowy ogródek Monteverde 10:14, 17 lis 2014

Do góry
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies