O raju - 2 x cytujesz mój wstyd ortograficzny, ale wpadka
Choiny piekne, zauroczyły mnie, tez mam je w półcienistym zakątku i widze że super się komponuja z żurawkami z bluszczem też.
I u Ciebie wiosenne porządki, tak jest super od razu micha się śmieje
Śliczności i jakie popaśne dokarmiane ? pewnie patrzysz z miłością co? no zachwycam się strasznie widziałam wcześniej ale były takie delikatne a tu proszę mmmm buziam
Tak ten sznurek to w efekcie gumowa lina, miekka by nie poranić drzewa. Sosna jest formowana, właściwie to kupiłam ja jako sosne bosniacka, miniaturową forme rosnaca w kulke i tak rosła... kilka lat (w środku ta mała kulka)
Potem zaczeło jej odbijac i w 2008r zaczęła rosnąć pionowo:
W 2010r była już naprawdę spora:
Rok temu była juz brzydka - tzn z powodu kona który potem został wycięty straciła większość igiej, a pędy były długi i brzydki. Postanowiłam zrobic z niej rzeźbę. To długa droga bo obecnie jest mało ciekawa, najważniejsze jednak że sie przyjęła i na wiosne popatrzę jak wypusci nowe pędy. Ogrodnictwo to sztuka dla cierpliwych a ja choć do takich nie należę, to dla roślinnych rzeźb robie wyjątki, i wierzę za za 2-3 lata będzie znowu zachwycająca
Widać Gosiula że wiosna kurcze może bidulki schowają się troszkę ... u mnie też dziś widziałam powychodziło nieśmiało
Buziakuję i dobrej zabawy na spotkanku będę wizualnie
Mało widac na tych zdjęciach,doradzcie co poprawić Ten kwadrat jest nieskończony zabrakło kamienia i jakoś tak smutno Wszystko trzeba dopracować,ale to już na wiosnę
Karol chciałem przekierować cię do "Ogrodu Bogusława" ale widzę że już tam zaglądałeś więc już wiesz od kogo możesz się uczyć cięcia -bo to jest bardzo dobry adres sam też tam podpatruję.
Wojtas witaj mam kilka host ale już dawno ograniczyłem swoje w tym względzie chciejstwo z powodu braku ocienionych stanowisk , piasek i słońce to nie najlepsze miejsce , Ty możesz u siebie poszaleć
taki spokojny widoczek na Dolinę Cichą Liptowską z przeł. Liliowe 13.10.2014
sielsko anielsko do czasu bo na Świnicy już było nieciekawie
Haniu przedogródek był skończony w 2013 roku,w 2014 wymienialiśmy ogrodzenie,narozrabiali i musiałam znowu przerabiać,nie skończyłam wszystkiego.Kwadraty zostały wymieniłam hortki limki na bobo,dodałam umbry,w sumie są 3szt.Mało zdjęć robiłam oczywiście kostka będzie wkopana
Wstrętne miejsce wygląda tak i za tym żywopłotem, jak już kiedyś pisałam, rozpoczyna się donica z serbami i trawami. To wjazd i po lewej wejście do domu, więc widać go z ulicy i z domu.
KONKRETNIE: nie wiem, jakie drzewa będą pasować jako kontynuacja serbów w donicy. Z dołem szybciej sobie poradzę .
Wymiary
Jak wiadomo, chcę zakryć widok na dom. Furtka prawdopodobnie zostanie, będzie wymieniona na nowszy model , a może z miłości do zabytków odnowiona .
Sa faktycznie gigantyczne - zrobiłam ostatnio rozeznanie jak to z nimi było i mam w 2004r w zimie były takie - nie przycięte w kulki i rozczochrane: (w srodku za dereniem)
W lipcu 2005 było pierwsze ich ciecie
Teraz mają ok 1,8 m i choć czasem choruja i od srodka sie wyłysiają to na zewnątrz sa piekne a i ptactwo w nich gniazda buduje