Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "stipa"

W samym słońcu 08:02, 17 mar 2016

Do góry
Kup ziemię do wysiewów. Jest specjalnie przygotowana, taką zwkłą też można, ale trzeba ją w piekarniku upiec najpierw
Ostnica, to stipa
W samym słońcu 07:54, 17 mar 2016

Do góry
paulina_ns napisał(a)
Hej widziałam,że pytałaś u Ani u trawki, ja widziałam wczoraj w Carrefour ta czarna trawkę ( nazwy nie pamiętam) była za 12zl, a sadzonka niewielka, więc średnio się opłacało.

Hej,miałam wczoraj pisać do Ciebie, ale zaczęłam coś robić i zapomniałam.
Dzięki za wiadomość

Okazało się,że mam nasiona Ostnicy Pony Tails, a to chyba coś podobnego jak stipa, czy to samo?? Oswieccie mnie

Mam też trawę pampasowa
Posieje dziś jak mąż kupi mi ziemię w worku kwiatowa - czy jakaś inna? bo w zeszłym roku użyłam ziemi,która była nie dobra bo wszystko mi splesnialo :/
Ogród tworzony z pasją 07:51, 17 mar 2016

Do góry
Karol99 napisał(a)
Moja na razie wszystko dobrze. A co się dzieje ze stipa? Może za mało podlewana?

U mnie Karolu tak samo przestała rosnąć po pikowaniu, podlewam jak zawsze, ale robi się tak cienka, jakby miała za jakiś czas zniknąć. Jedynie co zauważyłam,że ziemia lekko plesnieje i nie wiem czy mogę ją jeszcze raz przenieść do innej ziemi?
Ogród tworzony z pasją 07:50, 17 mar 2016

Do góry
Karol99 napisał(a)
Moja na razie wszystko dobrze. A co się dzieje ze stipa? Może za mało podlewana?
obawiam się że za dużo
Na Łowieckiej 07:47, 17 mar 2016

Do góry
A jak uda mi sie stipa (choc tego jeszcze nie wiem) ,to chetnie sie siewkami podziele
Ogród tworzony z pasją 06:07, 17 mar 2016

Do góry
Tu ma być ogród :) 23:28, 16 mar 2016

Do góry
Marta napisał(a)
Oby córka szybko wyzdrowiała. Dużo zdrówka życzę. U mnie też wszyscy chorzy, nawet mnie na 2 dni choroba położyła na łopatki.

Ładne pąki na drzewach. Twoja stipa wykiełkowała mi po 4 dniach, właśnie przypomniałaś mi o pomidorach, muszę zasiać. Trzymam kciuki za Twoje wysiewy

Jutro już planuje ją do przedszkola wysłać. Mam nadzieję, że Ty też już lepiej.

Dziś cieplutko i slonecznie bylo wiec na 2 h wyskoczyłam do ogrodu i przeniosłam sterte desek, które leżały czesciowo w miejscu gdzie maja być graby. Wstyd się przyznać ale to moja pierwsza aktywność ogrodowa w tym sezonie.
Dalej nic nie przycinam bo w prognozach -4 C w nocy przez kilka dni.

Trzeciego podejścia do siewow robić już na pewno nie będę, więc ma wszystko wykielkowac i żyć, innej możliwości nie przewiduje.... Taaaa
Ogród tworzony z pasją 23:01, 16 mar 2016

Do góry
Karol jak twoja stipa? moja coś po pikowaniu się pozbierać nie może, kilka mi nawet już gdzieś wypadło i padła mi sałata, nie wiem czemu, rozplenice mi kiełkuje, werbena jeszcze nie, dam jej jeszcze szans
Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku 20:44, 16 mar 2016

Do góry
yolka napisał(a)
Stipa jest raczej jednoroczna, nawet jak uda jej sie przezimować to w drugim roku nie jest tak ładna jak w pierwszym. Ja swoje wyrzucam i sadzę nowe. Już mam posiane na parapecie

Cześć Jolka, to mnie ostudziłaś Myślałam, że będę mogła podarować sobie sadzenie czegokolwiek w tym odgródku i skupię się tylko na podlewaniu Trudno, trzeba będzie działać
Stipę też mam wysianą, całkiem już ładna.... teraz czeka mnie jej pikowanie
Acha i przezimowały mi w gospodarczym siewki które jesienią przy okazji rewolucji wykopałam. Liczę że będą mocne
Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku 20:36, 16 mar 2016

Do góry
Stipa jest raczej jednoroczna, nawet jak uda jej sie przezimować to w drugim roku nie jest tak ładna jak w pierwszym. Ja swoje wyrzucam i sadzę nowe. Już mam posiane na parapecie
W ogrodzie Lorki za zakrętem 18:59, 16 mar 2016

Do góry
lorka napisał(a)

haha, nie to są czosnki główkowate stipa to te słomkowe placki na ziemi na drugim planie haha

well .... marazm i zupelna niemoc mnie dopadla, akurat dzis kiedy wreszcie wyszlo slonce
Tych plackow w ogole nie zarejestrowalam ale moze dlatego, ze ogladalam zdjecia w telefonie
Tu ma być ogród :) 18:28, 16 mar 2016

Do góry
Oby córka szybko wyzdrowiała. Dużo zdrówka życzę. U mnie też wszyscy chorzy, nawet mnie na 2 dni choroba położyła na łopatki.

Ładne pąki na drzewach. Twoja stipa wykiełkowała mi po 4 dniach, właśnie przypomniałaś mi o pomidorach, muszę zasiać. Trzymam kciuki za Twoje wysiewy
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 16:49, 16 mar 2016

Do góry
Żebym pójść z dzieckiem na spacer to bym musiała... na drugi koniec Krakowa jechać a i tam mchu nie zobaczysz... ale Puszcza niedaleko (nie wiem czy nie bliżej).. tylko mały szkopuł siedze w robocie

Gocha a w lawendzie to stipa czy rozchodniki?
Tu ma być ogród :) 14:32, 16 mar 2016

Do góry
Kasia, Ania, ja już mam za sobą jedno niepowodzenie jeśli chodzi o tegoroczne siewy.
Stipa wcale nie powschodziła, a werbena spleśniała.
W zeszłym roku debiutowałam z siewami i wszystko poszło ok, a teraz taka wtopa.
Mam nadzieję, że za drugim razem będzie sukces.

Jedno mogę powiedzieć, kupowałam w tym roku ziemię do siewu firmy S i okazało się, że w worku dramat, wszystko przesiewałam i odpadów w postaci patyczków, korzeni, kawałków kory odrzuciłam z pół worka.
Musiałam dokupić drugi worek i tym razem wybrałam produkt firmy K - ani jednego grubszego elementu w środku, ideał!
W przyszłym roku już się nie dam nabrać - cena ta sama, a jeśli chodzi o jakość obu produktów to istna przepaść.

Ogródek Iwony 12:49, 16 mar 2016

Do góry
Dominika11 napisał(a)
stipa super wygląda - tak brązowiutka i zwiewna - pikna

a kiedy planujesz psikanie ??? ja chyba będę czekać do weekendu

Jak pogoda będzie ładna, to w sobotę, jak M zjedzie, bo to jego działka - to psikanie. Mamy taki większy baniak na podciśnienie, więc zaraz drzewka opryska.
Stipa - nie wiem, czy żyje. Przytnę dziś i zobaczę, co dalej
Najładniejsza jest posadzona na nowo, jedno sezonowa
Tola i Leon (pies i kot) robią sobie ze stipy na innej rabacie legowisko. Wysywałam na nie ostatnio, patrzyły się na mnie z politowaniem, jakbym coś najlepszego chciała im zabrać
Tysiąc radości i utrapień 12:27, 16 mar 2016

Do góry
Kasya napisał(a)
Chętnie bym poekdperymentowala z nasionkami różnymi ale brak miejsca
Całe miejsce zajmują pomidory papryke ogórki lawenda, stipa która zdycha i pierwszy raz posialam lewkoie
A i jeszcze troszkę cleome i rozplenicy

Sporo posiałaś .
Może Ci wysłać trochę stipy, takiej do pikowania?
Ogródek Iwony 12:06, 16 mar 2016

Do góry
stipa super wygląda - tak brązowiutka i zwiewna - pikna

a kiedy planujesz psikanie ??? ja chyba będę czekać do weekendu
Malutki pod lasem 11:44, 16 mar 2016

Do góry
ale super, ze zaczyna już wszystko wschodzić, a stipa to juz fajna czuprynka
mój koteczek dzisiaj włozył mi łapy do szkalrenki jak wietrzyłam - chwila nieuwagi i proszę
Ogród z pergolą 11:40, 16 mar 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

tak Iwonka tylko nie zmiesciło mi się na głebokośc bo powinno być 6,5 a nie 5,5. taras ma 4,8m minus 20cm wysuniecia styro o zrobiłam 4,6/2 czyli ten kwadrat ok 2,3 przy tarasie i 4m bo tak pomiedzy oknami
rabata cala ma 8szer na 6,5 gleb

Zrozumiałam tylko tyle:

Czy w tej mojej wersji proponowanej wcześniej miałyby zostać dwa miskanty przy tarasie? Gracilimusy byłyby tam cudne, przed nimi rozplenica.

A zamiast lawendy chcesz kocimiętkę? Spisałąm sobie z twoich planów roślinki. A ty mi zwymiaruj ten taras. Skopiuj do painta i dorób mi okna. To ważne. Ja w tym czasie przeanalizuję twoje róże ...

Rozumiem, ze z traw stipa, rozplenica i ID na rozmnożenie ?
Malutki pod lasem 10:32, 16 mar 2016

Do góry
AnnaCh napisał(a)
Część z moich parapetów
Trawki od Karola, Purple Majesty:

I dziś odkryłam cztery milimetrowe kiełki Hameln

Moja stipa Chyba w weekend czas na pikowanie?

Pomidorki wychodzą

Super wchodzą, mega się ciesze.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies