Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » W samym słońcu

W samym słońcu

Marga 16:26, 13 mar 2016

Takie techno-ratanowe mebelki to i mi by się przydały. Chwilowo brak funduszy na nie.
Grafitowe donice to dobry wybór, popieram
Na sadzeniu świerków kompletnie się nie znam. Mam dwie darowane małe jodły i tez kompletnie nie wiem gdzie je przesadzić.
sarenka 10:14, 15 mar 2016

Dzięki dziewczyny!

Marga, ja od zeszłego roku odkłdam na różne rzeczy do ogrodu

Widziałyście może gazetki promocyjne z carrefour i tesco? Mają być traw (w tesco droższe trawy xxl)

Jakby ktoś z Was był i widział te trawy to będę wdzięczna za informację jakie tam mają trawy w ofercie
Marga 12:45, 16 mar 2016

Ja jakieś zaskórniki w skarpecie przeznaczone na ogród też mam. U mnie zakładanie rabat od zeszłego roku, więc trochę kaski idzie na nowe rośliny, mimo, że staram się kupować je jak najmniejsze.
W kwestii traw nie pomogę, bo jeszcze się za nimi nie rozglądałam.
sarenka 13:01, 16 mar 2016

Marga napisał(a)
Ja jakieś zaskórniki w skarpecie przeznaczone na ogród też mam. U mnie zakładanie rabat od zeszłego roku, więc trochę kaski idzie na nowe rośliny, mimo, że staram się kupować je jak najmniejsze.
W kwestii traw nie pomogę, bo jeszcze się za nimi nie rozglądałam.

Ja też dopiero zaczynam od zeszłego roku Jeszcze sama nie wiem co bym chciał bo u mnie duuużo słonca jest, więc póki mam lawendy, pare róż i chce tuje posadzić,zeby z czasem dały cien i w ich cieniu coś posadzić (hortensje , żurawki)
paulina_ns 19:50, 16 mar 2016

Hej widziałam,że pytałaś u Ani u trawki, ja widziałam wczoraj w Carrefour ta czarna trawkę ( nazwy nie pamiętam) była za 12zl, a sadzonka niewielka, więc średnio się opłacało.
sarenka 07:54, 17 mar 2016

paulina_ns napisał(a)
Hej widziałam,że pytałaś u Ani u trawki, ja widziałam wczoraj w Carrefour ta czarna trawkę ( nazwy nie pamiętam) była za 12zl, a sadzonka niewielka, więc średnio się opłacało.

Hej,miałam wczoraj pisać do Ciebie, ale zaczęłam coś robić i zapomniałam.
Dzięki za wiadomość

Okazało się,że mam nasiona Ostnicy Pony Tails, a to chyba coś podobnego jak stipa, czy to samo?? Oswieccie mnie

Mam też trawę pampasowa
Posieje dziś jak mąż kupi mi ziemię w worku kwiatowa - czy jakaś inna? bo w zeszłym roku użyłam ziemi,która była nie dobra bo wszystko mi splesnialo :/
AnnaCh 08:02, 17 mar 2016

Kup ziemię do wysiewów. Jest specjalnie przygotowana, taką zwkłą też można, ale trzeba ją w piekarniku upiec najpierw
Ostnica, to stipa
paulina_ns 08:03, 17 mar 2016

sarenka napisał(a)

Hej,miałam wczoraj pisać do Ciebie, ale zaczęłam coś robić i zapomniałam.
Dzięki za wiadomość

Okazało się,że mam nasiona Ostnicy Pony Tails, a to chyba coś podobnego jak stipa, czy to samo?? Oswieccie mnie

Mam też trawę pampasowa
Posieje dziś jak mąż kupi mi ziemię w worku kwiatowa - czy jakaś inna? bo w zeszłym roku użyłam ziemi,która była nie dobra bo wszystko mi splesnialo :/

Ja mam posiana stipe i fajnie rosła do tej pory, tak samo ziemia zaczęła mi plesniec, a stipa marniec.

Chcesz u siebie trawę pampasowa? Ponoć dosyć ekspansywna jest, ale jak Ci się podoba

Ostnica to chyba faktycznie to samo co stipa, ale może lepiej niech się inni wypowiedza
anka_ 08:07, 17 mar 2016

AnnaCh napisał(a)
Kup ziemię do wysiewów. Jest specjalnie przygotowana, taką zwkłą też można, ale trzeba ją w piekarniku upiec najpierw

Taką do wysiewu też powinno się zdezynfekować, w piekarniku lub na parze. Bo poza pleśnią można sobie zafundować ziemiórki.

Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
sarenka 08:14, 17 mar 2016

Moja mama nie wstawia do piekarnika ziemi,nie kupuje tez specjalnej i jej się udaje - ja mogę ręki nie mieć dziś kupi mi tą do wysiewu

Paulina - nie znam się na trawach - a kupowałam coś u tego sprzedawcy to i pampasowa wzięłam

Jak nazywa się Miskant ten przez wiele osób z Ogrodowiska kupowany?