Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Na Łowieckiej

Na Łowieckiej

inag 00:28, 17 mar 2016

Iwk4 napisał(a)
Ilonko, dziękuję za fotkę hacone. Właśnie bym przy bukszpanach chciała posadzić. Zadziwiaiace, że zawsze brakuje fotek, jak potrzebujemy
Gips dostarczony wieczorem. Zatem próby będą jutro

W bukszpananch chyba najbardziej mi się podobają Będziesz zadowolona. Ja chyba je przekopię na tą stronę pod lasem. Tam by ładnie rozjaśniły wszystko bo jakoś tak ponuro mi się wydaje.
trzymam kciuki za jaja
inag 00:44, 17 mar 2016

agata19762 napisał(a)
Szalona jesteś Ilonko !!!
Pięknie Ci wyszło to jajo

Dzięki (ale kilka też nie wyszło)
czekam na Twoje
Mirka 05:52, 17 mar 2016

Jak byśjednak chciała to nasionka stipy mogę podesłać. Zaraziłaś i mnie tymi jajami hihi.Słonko posyłam
MirellaB 07:00, 17 mar 2016

Dzisiaj tylko macham
nawigatorka 07:45, 17 mar 2016

inag napisał(a)

Wiesz co, to jedno miejsce gdzie była ledwo co pokryta cementem guma z balonu (to cieniutkie) od razu wykruszyłam ale już te normalnej grubości miejsca (takie ze 2mm) możesz mi wierzyć, możesz nie ale z trudnością wydłubałam! Aż się sama dziwiłam że to jest takie mocne! Nie do porównania z gipsem ale schło dwa dni! No i jest śnieżno białe. Z daleka wygląda jak jakaś porcelana

Sprobuje jak sie bialego betonu dorobie.u nas ostaynio taki przemiał materialow budowlanych ze do tego brak glowy.a gipsowe po wyschniecu tez ladnie zbielalo prawda?
nawigatorka 07:47, 17 mar 2016

A jak uda mi sie stipa (choc tego jeszcze nie wiem) ,to chetnie sie siewkami podziele
babka 08:20, 17 mar 2016

nawigatorka napisał(a)
A jak uda mi sie stipa (choc tego jeszcze nie wiem) ,to chetnie sie siewkami podziele

Ktoś tu szuka stiipy ? !
Makao_J 09:23, 17 mar 2016

inag napisał(a)

Wiesz co, to jedno miejsce gdzie była ledwo co pokryta cementem guma z balonu (to cieniutkie) od razu wykruszyłam ale już te normalnej grubości miejsca (takie ze 2mm) możesz mi wierzyć, możesz nie ale z trudnością wydłubałam! Aż się sama dziwiłam że to jest takie mocne! Nie do porównania z gipsem ale schło dwa dni! No i jest śnieżno białe. Z daleka wygląda jak jakaś porcelana

Tak mi się wydaje że im więcej cementu tym może być trwalsze.

Ale jak za dużo to może być ciężko obłamać.

Tak porównuję z tym jaki mamy tynk na ścianie w domu. Ciężko jest wbić gwoździe. Nawet hartowane pękają. A to dlatego że było dane dużo cementu.
Takie jajo na pewno też byłoby trwalsze ale ciężkie do obrobienia. A jakby zrobić grubszą ściankę to mogłoby robić za doniczkę cały rok.
inag 11:40, 17 mar 2016

Mirka napisał(a)
Jak byśjednak chciała to nasionka stipy mogę podesłać. Zaraziłaś i mnie tymi jajami hihi.Słonko posyłam

Będę pamiętała - dziękuję
Trzymam kciuki za "twórczość"
Udanego dnia!!!
inag 11:41, 17 mar 2016

MirellaB napisał(a)
Dzisiaj tylko macham

Duuuuużo słońca życzę na dzisiaj!