na pewno bym ją wsadziła do gruntu gdzieś w osłoniętym miejscu i na zimę w tym roku jako że mloda zabezpieczyła, moja młoda przemarzła ale to był mój błąd bo dostałam od kolezanki a jakie wielkie ona ma to w tym wątku pokazałam.
Gosiu wnętrza tak samo bajeczne jak ogród! Szykuję się do zmiany w pokojach moich synków (tylko troszkę starszych niż Twój). Podpowiedz, czym się inspirowałaś poza Pin? Podrzucisz jakieś linki?
Wyprawa egzotyczna i wspaniała przed Wami! Mam nadzieję na dużo ciekawych fotek
Magnolio co Ty robisz tej lawendzie, że ona TAK wygląda?????
Daj jakiś patent, bo w tym roku moja jest straszna, nawet ta na suchej, żwirkowej rabacie tuż przy domu.
A Twój ogród... urzekający. Tak go sobie wyobrażałam. No może myślałam, że będzie więcej bylin Łan lawendy ze stipą - godny skopiowania
Witam. Potrzebuje pomocy. Mojemu storczykowi odpadły liście od góry, wydaje mi sie ze końcówka jest zgnita. Widoczna jest także pleśń. Nie wiem czy to efekt przelania czy moze choroby. Proszę o pomoc ?? Mozna go jeszcze uratować ??
Łączenie świerków i modrzewi nie jest dobre i nikomu nie polecam, ani nie życzę bliskiego sąsiedztwa starych modrzewi np w szpalerach, jak się ich boisz to nie sadź.
Trzeba obserwować ogród i świerki wczesną wiosną, ja tak robię, zbieram galasy jak zauważę i niszczę, jest ich niewiele, najbardziej narażone są świerki pospolite, to są drzewa naturalnie występujące w Polsce, tak jak i modrzewie i są niestety pożywką dla tych mszyc i ich corocznej populacji.
W zwalczaniu tej mszycy pomogą Ci Promanal wiosną, a potem preparat na mszyce...powodzenia
Zaczynam się denerwować bo jak nie będą kwitły lepiej to przynajmniej będziecie mieć winnego ale mi wychodzi na to że one muszą wypocząć trochę pospać podsuszyć się i wtedy chce się im kwitnąć.
To całkiem jak z nami jak przez zimę nie porobimy w ogrodzie to na wiosnę ze zdwojoną siłą ruszamy do ogrodu i mam nadzieję że i ja też wylecę z siłą i mocą największego sumo .