Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Moja działka na Dębowym Lesie 11:12, 04 lis 2014

Do góry
yolka napisał(a)

TChciałam pochwalić sie wnukami ogólnie

Wspaniałe masz wnuki i mają piękne oryginalne dzisiaj imiona

a i chryzantemka zakwitła sobie;
Lawendowy zawrót głowy 11:09, 04 lis 2014

Do góry
Moja działka na Dębowym Lesie 11:03, 04 lis 2014

Do góry
Nallar napisał(a)

Tak się cieszę....

Ewuś,
Ja jeszcze sporo mam takich owadzich fotek,, zima długa to po trochę będę pokazywała letnie wspomnienia.
Lawendowy zawrót głowy 11:02, 04 lis 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Jola, cyknij przez okno fotkę z twoim żywopłotem, jak teraz wygląda? Oczywiście jutro, bo dziś jest ciemno. Tak z daleka, po całości. Wpadnę jutro na fotki.
Możesz już siedzieć?

wolałabym wrzucic te fotki jak bedzie wyrównany i uporzadkowany teren ale cóz instuktazowy bajzlownik

Przyjazny ogród 10:53, 04 lis 2014

Do góry
Mariusz napisał(a)
Będę je łączył miedzy innymi z wysokimi hostami i paprociami ... Ewo, tędy do raju, czy nie tędy droga , to zestawienie wydaje mi się być prawidłowe.

Dziwne są te świecznice, nie chodzi o wygląd, a o uprawę. Miałem jedną potężną, przy zakwicie prawie 2 m, na suchym i słonecznym stanowisku. Rosła bardzo okazale, ale z lekka przepalało jej liście. W tamtym sezonie przesadziłem ją w cień do lekko wilgotnej gleby. Teraz dopiero słabo rośnie, choć powinno być odwrotnie. W prawdzie zakwitła, ale marnie. Szukam fotki na starym stanowisku.

Pierwsze krzyżówki irysów bródkowych wysiane, zabawa się zaczęła .

Dostałem hortensję dębolistną, muszę poszukać kto uprawia, bo nie mam pojęcia z czym to się je.

Werbeny które późno wystartowały spróbuje przezimować w pomieszczeniu.

chyba mam słabość do eksperymentów więc kibicuję tym irysom a jeśli chodzi o hortensję dębolistną to tu masz wieści wszelakie
https://www.ogrodowisko.pl/watek/3466-hortensja-debolistna-doswiadczenia-w-uprawie

na pewno bym ją wsadziła do gruntu gdzieś w osłoniętym miejscu i na zimę w tym roku jako że mloda zabezpieczyła, moja młoda przemarzła ale to był mój błąd bo dostałam od kolezanki a jakie wielkie ona ma to w tym wątku pokazałam.

pozdrawiam i idę szukać nazwy mojej świecznicy

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 10:43, 04 lis 2014

Do góry
Gosiu wnętrza tak samo bajeczne jak ogród! Szykuję się do zmiany w pokojach moich synków (tylko troszkę starszych niż Twój). Podpowiedz, czym się inspirowałaś poza Pin? Podrzucisz jakieś linki?
Wyprawa egzotyczna i wspaniała przed Wami! Mam nadzieję na dużo ciekawych fotek

magnolia napisał(a)

Magnolio co Ty robisz tej lawendzie, że ona TAK wygląda?????
Daj jakiś patent, bo w tym roku moja jest straszna, nawet ta na suchej, żwirkowej rabacie tuż przy domu.
A Twój ogród... urzekający. Tak go sobie wyobrażałam. No może myślałam, że będzie więcej bylin Łan lawendy ze stipą - godny skopiowania
Phalaeopsis choruje, pomocy! 10:42, 04 lis 2014

Do góry

Witam. Potrzebuje pomocy. Mojemu storczykowi odpadły liście od góry, wydaje mi sie ze końcówka jest zgnita. Widoczna jest także pleśń. Nie wiem czy to efekt przelania czy moze choroby. Proszę o pomoc ?? Mozna go jeszcze uratować ??

Pszczelarnia 10:31, 04 lis 2014

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Moja jedyna przemyślana rabata (przemyślenia to nie moja specjalność):

spojrzałam co przywołujesz i taki widoczek wpadł mi w oko i nieprawdziwy napis - przemyślenia Ewa to Twoja specjalność jak nic i efekty masz

pozdrawiam
Ogrodowe przygody 10:26, 04 lis 2014

Do góry
2014
Ogrodowe przygody 10:24, 04 lis 2014

Do góry
2013

Ogrodowe przygody 10:22, 04 lis 2014

Do góry
2012

2013
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 10:08, 04 lis 2014

Do góry
mam

tu chwilę przed kwitnieniem

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 09:56, 04 lis 2014

Do góry
anka_ napisał(a)
To ja podpytam o szczegóły techniczne. Czy pryskasz Agato czymś iglaki od ochojnika? Chodzi mi o łączenie modrzewi i świerków. Bo jakoś nie bardzo sobie wyobrażam pryskanie takich dużych świerków i do tego w takiej ilości. A z drugiej strony czy przy tych modrzewiach nie masz problemu z galasami?
Ja modrzewia miałam rok (później zjadł go zając) i ten rocznik był dla świerków masakryczny. Były tak pooblepiane mszycą że aż żal było patrzeć. Modrzewie to cudowne drzewa, zwłaszcza ich jesienny czar, ale powiem szczerze, że obawiam się ich ponownego wprowadzenia do ogrodu.

Łączenie świerków i modrzewi nie jest dobre i nikomu nie polecam, ani nie życzę bliskiego sąsiedztwa starych modrzewi np w szpalerach, jak się ich boisz to nie sadź.

Mam posadzone 3 szczepione modrzewie japońskie, to jest ilość i wielkość mikro, nie wyrządzająca szkód świerkom i ja takiego problemu nie mam jak opisujesz, współczuję, ale poradzisz sobie, tylko zacznij walkę wiosną, art. poniżej
http://www.obi.pl/pl/Sekcja_Swiat_ogrodu/Pielegnacja-ogrodu/Ochrona-roslin/Precz-z-ochojnikiem/index.html

Trzeba obserwować ogród i świerki wczesną wiosną, ja tak robię, zbieram galasy jak zauważę i niszczę, jest ich niewiele, najbardziej narażone są świerki pospolite, to są drzewa naturalnie występujące w Polsce, tak jak i modrzewie i są niestety pożywką dla tych mszyc i ich corocznej populacji.
W zwalczaniu tej mszycy pomogą Ci Promanal wiosną, a potem preparat na mszyce...powodzenia
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 09:55, 04 lis 2014

Do góry
magnolia napisał(a)

gosiu przepraszam że u Ciebie ale magnoli nie można schwytac nigdzie

magnolia - to łan lawendy ? masz zdjecia latem?

Gosia- pokój swietny, mojemu 7latkowi przypadłby do gustu
Ogrodowy spektakl trwa ... 09:54, 04 lis 2014

Do góry
Richie napisał(a)
Mira za Twoją radą mocno ciachałem swoje agapanty po raz pierwszy a soki lały się mocno. Mam nadzieję że będą miały więcej kwiatów...
Pozdrawiam i życzę szybkiej naprawy kolanka

Zaczynam się denerwować bo jak nie będą kwitły lepiej to przynajmniej będziecie mieć winnego ale mi wychodzi na to że one muszą wypocząć trochę pospać podsuszyć się i wtedy chce się im kwitnąć.
To całkiem jak z nami jak przez zimę nie porobimy w ogrodzie to na wiosnę ze zdwojoną siłą ruszamy do ogrodu i mam nadzieję że i ja też wylecę z siłą i mocą największego sumo .

winowajca

wspomnienie lata i 1 sierpnia

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 09:51, 04 lis 2014

Do góry
Ogródek Anity 09:51, 04 lis 2014

Do góry
Anita1978 napisał(a)
I jeszcze kilka na dobry początek dnia

A co to za pięknotka?
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 09:48, 04 lis 2014

Do góry
Madziarzeszow napisał(a)
Agatko jestem pod wrażeniem jak zawsze Twojego ogrodu
plany cebulowe robią już wrażenie , a co dopiero na wiosnę . Zasypiesz nas kolorami Futerko cudne do zamiziania
Pozdrawiam

Jak nornice nie wyjedzą cebul, to wiosną będą kolory

Wiczomlecze mnie nie zawiodą, młode się przyjęły, żółtego kolorku nie zabraknie

Ściskam
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 09:46, 04 lis 2014

Do góry
ale męski pokój!
Super- mocny, zdecydowany, ale bez przesady- w sam raz dla małego człowieka.
wyprawy w ciepłe zazdroszczę Wam bardzo

Wrzucam kilka zdjęć:

od sąsiadów- podjazd musicie sobie dowyobrazić- tylko ładny proszę!

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 09:39, 04 lis 2014

Do góry
Napia napisał(a)
Agatko, liczba Twoich drzew jest imponująca podziwiam

Zapomniałam jeszcze wymienić Metasekwoje 2 i catalpy 3, surmie juz są bez ulistnienia
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies